Què cuinar La Vanguardia

Revista

Portada Cuina 197
Cuina núm. 197. Gener 2017

12 idees per a un any bo i sa

En aquest número

Per fer boca / Gastropistes

País d'escudella

Aquí teniu una tria d'establiments on podreu escalfar-vos amb una bona escudella

Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Per fer boca / Taula reservada

Del menú de degustació a les tapes: el nou AQ

Text: Josep Sucarrats / Foto: Rafael López-Monné

Per fer boca / Postal gastronòmica

Un epicentre gastronòmic

Una megaurbs de 10,5 milions d'habitants on preval ser el centre financer i econòmic al sud dels EUA per davant d'una estètica més que dubtosa

Text i foto: Joaquim Piera

Per fer boca / Genis del Foc

Lluís Estrada Canal

Fa poc n'hem sentit a parlar, de la Pastisseria Canal, pels croissants –els millors de l'Estat, segons el gremi barceloní–, però també va tenir molt de ressò la seva xurreria (quins xurros!) gurmet. Lluís Estrada Canal continua la nissaga familiar mantenint les tradicions més dolces del país.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Cafès hipsters

Per fer boca / Gourmet vs Foodie

El poder Michelin

Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque / Foto: Enrique Marco

A la cuina

Menú de gener

Enguany ens hem fixat el propòsit de menjar de manera més saludable, amb una aposta clara pels productes de temporada i de quilòmetre zero. Per això, comencem el 2017 amb un menú bo i sa, amb hortalisses i fruites de temporada, com l'endívia, la remolatxa, la clementina i l'aranja.

Text: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

A la cuina / El xef a casa

El bon gust sí que importa!

Com a bon garrotxí, Pep Nogué s'ha mostrat encantat d'anar fins a les Preses per cuinar amb Gemma Biurrun una crema de nap negre, un producte força desconegut i típic de la zona.

Recepta i cuina: Isaac Zumaquero i Ramon Figols / Foto: Enrique Marco

A la cuina

12 idees per a un any bo i sa

Dotze mesos, dotze propostes. Us donem un bon grapat d'idees per a un 2017 més culinari i alhora més saludable que mai. Que els bons propòsits us acompanyin tot l'any fins a fer-los realitat!

Text i receptes: Rosa Maria Espinosa (menja sa) / Foto: Ajj Estudi / Cuina: Jan Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

A la cuina / Masterclass

'Gua bao'

Ara és el torn dels entrepans més populars als carrers de Taiwan. Carme Ruscalleda no es queda al marge d'aquest boom gastronòmic i ens explica tots els secrets d'aquests panets flonjos que ens permeten mil i una combinacions de sabors tot variant-ne el farciment.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina

Amanides d'hivern

Més enllà d'aquesta recepta tradicional, us en proposem quatre ben bé de temporada

Text: Carme Melià / Foto, receptes i cuina: Food Photo, Cristina Rivarola

A la cuina / Plaers Saludables

Bolets

Els bolets ens permeten preparar plats molt diversos i són una font de proteïnes especialment indicades per als sopars

Text: Núria Coll

A la cuina

Bon any del gall

S'hi aplega tota la família i comparteixen un menú llarguíssim que sempre consta d'un nombre parell de plats. Als ancians els correspon fer la primera mossegada. Tot això ens ho ha explicat Kira Chen, una xinesa que ha vingut a Barcelona a estudiar cuina. El 28 de gener celebrarà aquí el Nianyefan, que donarà pas a l'any del gall.

Text: Josep Sucarrats / Receptes: Kira Chen / Foto: Enrique Marco

A la cuina / Dolç i sa

Berenars ideals

Aquest mes, Jordi Bordas ha volgut tornar a la infantesa i proposar-nos tres llaminadures, també perfectes, per fer passar la gana entre hores. La xocolata, el iogurt, la fruita i les pipes són els protagonistes de la secció més dolça!

Receptes: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Al celler / Tria de tres

Diuen que al pot petit hi ha la bona confitura...

Text: Àngel Garcia Petit

Al celler / Remena Nena

Mint Juelp, el clàssic que arriba del sud

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Al celler

Sake

La paraula 'sake' significa 'beguda alcohòlica', però a Occident quan parlem de 'sake' ens referim a una beguda –que al Japó s'anomena 'nihonshu'– d'entre 14 i 22% vol d'alcohol obtinguda per la fermentació de l'arròs. Els catalans senten tanta passió pel sake que, fins i tot, se'n fa al país. Hem tastat el que Antoni Campins elabora a Tuixent (Alt Urgell) amb la marca Seda Líquida, i l'hem maridat amb plats tradicionals del nostre receptari. Una fusió que apropa dues cultures que s'admiren.

Text: Àngel Garcia Petit

Al rebost / Calendari

Gener

Al rebost / Tria bé

Fruita seca

Barcelona i Madrid, Sabadell i Terrassa, Villarriba i Villabajo... Hi ha rivalitats que no se sap d'on vénen però que semblen insalvables. La de Reus i Tarragona sí que sabem d'on ve, i hem decidit posar-la sobre la taula. Aquest mes parlem d'avellanes i d'ametlles!

Text: Ferran Caldés / Foto: Thinkstock

Al rebost / Decàleg

Bròquil

Quan volem dir 'fins aquí hem arribat' fem servir l'expressió 's'ha acabat el bròquil', però nosaltres ens neguem a quedar-nos sense una verdura nutritiva, amb pocs greixos i molta fibra. Fugiu de les dites i aprofiteu per menjar-ne, que n'és temporada fins a l'abril!

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Al rebost / Tant de Gust

Olivades del segle XXI

Text: Marta Berbel / Foto: Enrique Marco

Al rebost / L'adreça

El caliu de la xocolata d'abans

La xocolata sempre havia estat el cuquet de la família Carreras, pastissers des de fa 54 anys. El nou local, més al centre de Terrassa, els dóna l'oportunitat d'esplaiar-se més en questa passió i oferir una alternativa amb caliu per als amants de la xocolata de sempre.

Text: Carme Melià / Foto: Enrique Marco

Receptes

Lluç fumat amb patata amb aroma de cítrics

Eva Hausmann

Sopa d'endívies i areng amb patates

Francesc Murgadas

Crema de naps amb rostes de patata

Pep Nogué

Entrepà de tonyina amb crema de pebrots germinats

Rosa Maria Espinosa

Pasta de full, salmó i xampinyons

Rosa Maria Espinosa

Amanida d'espinacs tendres amb salmó fumat

Cristina Rivarola

Amanida de tubercles i gambes

Cristina Rivarola

Amanida de quinoa i pollastre amb coulis d'alvocat

Cristina Rivarola

Amanida d'escarola i raïm amb burrata

Cristina Rivarola

Rotlle de primavera

Kira Chen

Pirozhki

Kira Chen

Llom de porc amb aranja

Francesc Murgadas

Caneló d'ànec amb peres i prunes amb moscatell

Xavier Matarrodona

Pagell al forn

Espai del Peix Palamós

Cap de lleó

Kira Chen

Ànec de vuit tresors farcit d'arròs glutinós

Kira Chen

Gambes al vapor amb fideus de soja

Kira Chen

Pastís d'arròs i clementines

Francesc Murgadas

Piruletes de plàtan amb xocolata i cruixent d'ametlles

Rosa Maria Espinosa

Bastonets de pa amb pipes

Jordi Bordas

Mousse de iogurt amb pinya

Jordi Bordas

Carpaccio de remolatxa

Francesc Murgadas

Amanida de llenties i taronja

Rosa Maria Espinosa

Gua Bao

Carme Ruscalleda

Gyozes de bolets de temporada

4 amb 5 Mujades

Xocolata desfeta

Jordi Bordas

Últims números publicats
Portada Cuina 202

BOLS. TOT EN UN SOL PLAT

  • Truites
  • Te matcha

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto