Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada 207
Cuina núm. 207. Octubre 2017

Amb cullera: no és només per menjar sopes!

En aquest número
Borregos del Sant Pare d'Artés

Per fer boca / Gastropistes

Dolça Catalunya

Es pot mesurar la dolçor d’un país per la quantitat de dolços que s’hi elaboren? Si és així, Catalunya és dolça, molt dolça.

Gairebé cada poble té un pastís o una llaminadura propis. Us n’hem seleccionat nou, perquè no us embafeu!

text: Carme Melià / il·lustració: Nik Neves

Final Feliç

Per fer boca / Taula reservada

Un final feliç apte per a paladars adults

El nom d’aquest restaurant és tan provocador com la cuina que hi fan

La cuina del xef Marc Santamaria arriba a la sala amb el servei entusiasta del sommelier Biel Jover: feu-li cas!

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Durian

Per fer boca / Postal Gastronòmica

La diversitat més picant

Us revelem els secrets gastronòmics de Malàisia

A Malàisia hi ha de tot i per a tots els gustos. Sens dubte, és un dels països asiàtics on la convivència multicultural és un exemple. ‘Selamat Datang’ (‘benvinguts’) a Malàisia.

Text i foto: Adriana Solà

La família Jordà Giró

Per fer boca / Genis del foc

Salvador, Joan i Màrius Jordà. Restaurant Empòrium

Pares i fills, els Jordà Giró, treballant braç a braç per oferir una cuina empordanesa tradicional actualitzada —en un espai situat al centre històric de la vila medieval de Castelló d’Empúries— que s’ha sabut guanyar diversos reconeixements, com la primera estrella Michelin. El repte és mantenir-la i, si és possible, aconseguir la segona.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Gurmet vs. Foodie

Per fer boca / Gurmet vs Foodie

Cuina i espectacle?

Jordi Luque i Salvador Garcia-Arbós posen llum al debat

Text: Jordi Luque i Salvador Garcia-Arbós / Foto: Enrique Marco

Entrant de musclos

A la cuina / Menú

Menú d'octubre

Cuina de temporada

Receptes amb rave, aranja, musclos i sípia

Recepta: Francesc Murgadas / Foto Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

Xef a casa 207

A la cuina / El xef a casa

La sopa dels mariners

La Júlia i la Montse, les blogueres de Kilòmetre0.cat, ho tenen clar. No volen que el llegat culinari de Blanes es perdi i ho defensen tant cuinant com pescant (la Montse n’és experta).

Recepta i cuina: Júlia i Montse (kilometre0.cat) / Foto: Enrique Marco

Crumble

A la cuina

10 maneres de menjar amb cullera!

Perquè aquest estri serveix per a molt més que per menjar sopes

Text: Pol Leiva / Receptes: David Caballero / Foto: AJJ Estudi / Cuina Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella / Il·lustració: Jordi Bosch

Galetes de Parmigiano Reggiano

A la cuina

Parmigiano Reggiano

Ho sabem, aquest italià de pasta dura fet amb llet cuita de vaca és un clàssic dels plats de pasta. Però no només serveix per empolsar els macarrons, sinó que aquest formatge de maduració lenta i DOP pot ser un ingredient de luxe per elaborar moltes altres preparacions per la textura, l’aroma i el gust excepcionals. Tasteu-lo dels entrants a les postres. Us seduirà!

Text: Redacció / Receptes i foto: Food photo / Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

plaers 207 Coca d'escalivada i sobrassada

A la cuina / Plaers saludables

Sobrassada

Els embotits també poden ser sans. Sabies que la sobrassada i la cansalada ibèrica són greixos saludables i nutricionalment potents?

Text: Núria Coll / Foto: Food photos / Cristina Rivarola

'Katsudon'

A la cuina

Izakayes

Quan cau la tarda i els japonesos surten de la feina, el ritual diari és anar a una izakaya a beure sake calent o cervesa freda i menjar algun plat senzill però saborós. Després de la irrupció del sushi, dels udon i del ramen, aquestes tavernes japoneses ens estan robant el cor. Hem visitat tres izakayes de Barcelona per descobrir els secrets del seu èxit.

Foto: Enrique Marco

Reacció de Maillard

A la cuina / Masterclass

La reacció de Maillard

Carme Ruscalleda ens explica per què la carn a la planxa té un color, un sabor i una olor tan agradables i atractius. És la reacció de Maillard.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Panellets Jorid Bordas

A la cuina / Dolç i Sa

Fruits de tardor

Quan falten poques setmanes per a Tots Sants, el nostre pastisser de capçalera ja prepara massapà per elaborar uns panellets senzills però boníssims. Sense deixar els fruits de temporada, Jordi Bordas ens vol temptar amb uns bombons de castanya irresistibles i uns pastissets de carbassa amb pipes que sorprendran els més llaminers.

Recepta: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

El Sommelier atabalat

Al celler / Tria de tres

Vins de muntanya amunt que parlen català

No és habitual trobar-ne, però n’hi ha més del que sembla. Com aquests tres que us proposem.

Text: Àngel Garcia Petit

Remena nena 207

Al celler / Remena, nena

Milano, la pedrera dels bàrmans

Tastem un Magnolia Forever, el còctel dedicat a Myriam Swanson, cantant habitual del local.

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Magrana

Al rebost / Calendari

Calendari d'octubre

Aquest mes, estrenem la tardor

Potser no tenen tants colors com a l’estiu, però les fruites de tardor també són molt bones i n’hi ha per a tots els gustos!

Text: Ferran Caldés / Foto: Thinkstock

Casa Ros

Al rebost / Tant de gust

Fruita seca del Montsec

Visitem Casa Ros, a Agulló

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Carbasses

Al rebost / El decàleg

La carbassa

El fruit embruixat

Tot i que els últims anys ens hem acostumat a associar la carbassa amb la festa dels morts i del terror, tranquils!: podeu menjar-ne sense por, perquè aquesta hortalissa saludable és plena de minerals, vitamines i fibra.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Productos Extremeños

Al rebost / Adreça gormanda

Extremadura al Baix Llobregat

Productos Extremeños

Alberto Rosales té el propòsit de difondre i acostar als consumidors catalans les virtuts dels productes d’Extremadura i ha convertit Productos Extremeños, la seva botiga de Sant Boi de Llobregat, en una referència i en el punt de trobada dels sentits, el gust i la cultura extremenys.

Foto: Enrique Marco

Receptes

Sopa de ceba i bolets

Entrant de musclos

Amanida amb raves

Muffins salats de pernil cuit

Arròs cremós de carbassa i tòfona

Galetes de parmesà

Risotto de parmesà, carbassa i ceps

Sandvitx de porro i parmesà

Sípia amb ceba

Suquet de pescadors

'Laksa' de peix i marisc

Bou a la borgonyona

Llata de vedella amb salsa agredolça

Coca de farina de blat xeixa amb ceba, bolets i sobrassada

Fricandó de vedella

'Chirashi unagui'

'Ramen sohyu'

'Katsudon'

Aranges gratinades

Crumble de fruites vermelles

'Mithai'

Panellets d'ametlla, llimona i ordi

Pastissets energètics de carbassa amb pipes

Bombons de castanya

Xupa-xup sorpresa

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto