Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada 179
Cuina núm. 179. Octubre 2015

Bo i ràpid! Grans plats per cuinar en pocs minuts

En aquest número

Mercat / Al cistell

Nou

Llavors de closca dura

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Bolets secs

Per gaudir-ne tot l'any

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Corball

El cebiche del Mare Nostrum

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Flor de sal

Sabor marí

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Hummus

En cigronet!

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Escopinya

El festival de la closca

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Lotus

La flor aquàtica

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Guatlla

El sabor delicat de la carn

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Llaunes que no es troben enlloc més

Entre Latas, una botiga que ofereix productes gurmet i conserves envasades a Barcelona.

Saray Cruz (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Pasta fresca feta al Solsonès

Descobrim les creacions de Davide Federici a Ambrosetti

Ferran Caldés (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Glop a Glop

Alçar-se entre bótes i vinyes del Priorat

El celler Clos Figueras estrena un 'Bed & Breakfast'

Josep Sucarrats (text), Rafel López-Monné (fotografia)

Fogons / bo i sa

Menú d'octubre

La tardor arriba al mar i a la muntanya, i la xef de Sant Pol de Mar trasllada al plat els pasiatges d'una natura que espera el fred.

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Bo i ràpid

Grans plats per cuinar en pocs minuts

El temps de la cuina com a espai per passar-hi hores i hores preparant el menjar, s'ha acabat. O gairebé. Tenim pressa. No tenim temps per dedicar a l'alimentació. Ara toca anar ràpid, però això no vol dir, necessàriament, que hàgim de menjar malament.

Ferran Caldés (text), Pep Nogué (receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrian Geralnik (cuina)

Fogons

Bolets amb cullera

Sopes i cremes per a la tardor

Sí, ens agraden a la brasa, guisats i, fins i tot, en amanides. Però quan arriba el primer fred de la tardor, un plat fondo i fumejant amb una sopa o una crema dels nostres fongs boscans és irrenunciable. Sergi de Meià ens proposa noves receptes per gaudir d'aquest plaer.

Josep Sucarrats (text), Sergi de Meià (receptes), Food Photos / Cristina Rivarola (fotografia), Marian Montoro (Cuina i estilisme)

Fogons / I per postres

Bombons

Mossegades de xocolata per alleugerir les tardes de tardor. Deixeu-vos temptar pel pecat més dolç.

Albert Badia Roca i Col·lectiu 21º Brix (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del Foc

Fermí Puig

Restaurant Fermí Puig

Descriu la seva transició de l'antic Drolma a l'establiment que comanda ara, amb el seu nom propi, com passar de bisbe a rector de parròquia. Fa un parell d'anys que treballa allunyat de l'univers d'estrelles i reclamant la cuina tradicional a preus assequibles, sense sorpreses, com a marca de casa seva. Tot un reflex dels canvis que ha viscut la nostra cuina els darrers anys.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

'Food trucks'

Ens enfilem a la cuina sobre rodes més gurmet

El concepte és clar: un bon menjar, al carrer, en un ambient informal i fet en vehicles originals. Pugem a les caravanes més gurmets!

Ànnia Monreal (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Mams

Territori, tradició i innovació

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Espai dels lectors

El peix 'low cost'

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons.

Pep Nogué

Opinió / Petits fours

El fracàs del 'vodkatònic'

Algú havia pronosticat que seria la nova moda!

Salvador Garcia-Arbós

Receptes

Bleda a tallarines i bastons, arengada marinada, salsa de tomàquet i taronja

Carme Ruscalleda

Hamburguesa de lluç amb estragó i escarola

Carme Ruscalleda

Tàrtar de sorell, cogombre, alvocat i sorbet de tomàquet

Jessica Sánchez Toro

Fideuada amb ceps i gambes

David Caballero

Carpaccio de salmó fumat amb magranes i vinagreta de gerds i magranes

Pep Nogué

Fideuada amb calamars de llauna

Pep Nogué

Crema de crancs de mar, peus de rata i alls tendres

Sergi de Meià

Escudella de fredolics

Sergi de Meià

Senglar, patates i bolets

Carme Ruscalleda

Arròs en xapadillo d'anguila

Neus Turon Franch

Sípia amb mandonguilles

Fermí Puig

Secret de porc amb patates emmascarades

Xavier Matarrodona

Pastís de truites de l'àvia Francisca

Montse Verdaguer

Bastela de peix

Nayat el Yaghnouri

Aletes de pollastre amb mel i soja

Pep Nogué

Sopa de vedella i pollastre de pagès amb mocosa blanca

Sergi de Meià

Guisat de musclos, navalles i cloïsses amb patates i carreretes

Sergi de Meià

Codonyat de pebrot vermell, menta i formatge pebrat

Carme Ruscalleda

Pomes al forn amb cor de xocolata blanca sobre galeta cruixent

Marina Antúnez Ferrer

Trufes fresques de gingebre

Albert Badia Roca

Volcà de llet amb cacauet i llimona

Albert Badia Roca

Trufes gelades de farigola i llimona

Albert Badia Roca

Caneló de mango i mató amb aranyons i nous caramel·litzades

Pep Nogué

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto