Què cuinar La Vanguardia

Revista

Portada Cuina 209
Cuina núm. 209. Novembre 2017

Bolets per al·lucinar!

En aquest número
Gluki

Per fer boca / Gastropistes

Capital volcànica

Olot no només és una ciutat privilegiada per un entorn natural únic al nostre país. La capital de la Garrotxa és una destinació gastronòmica de primera categoria que podreu descobrir mentre passegeu pels carrers del centre.

Text: Ferran Caldés

L'Espurna

Per fer boca: Taula reservada

Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

La proposta urbana del xef Jordi Vidal arrenca amb èxit a la capital del Segrià

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Borja Sierra

Per fer boca / Granja Elena

Borja Sierra

S'han definit ells mateixos: fan alta cuina de barri. Una i altra cosa són certes. Perquè els Sierra conserven l'arrel popular de la Zona Franca, però també són de morro fi. I, per això, la grangeta de berenars que van començar a regentar fa quatre dècades avui serveix una carta que atrau gormands d'arreu a aquest racó desconegut de Barcelona.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Marina Monsonís

Per fer boca / Gent de mar

Recopilació de sabors mariners

Des de fa nou anys, Marina Monsonís recupera receptes marineres de la Barceloneta des d'un vessant artístic.

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Plat tradicional anglès

Per fer boca / Postal gastronòmica

Clàssics entre universitaris

Darrere els llegendaris edificis universitaris de la ciutat anglesa s'amaguen un munt d'adreces on tastar els plats típics de la cuina britànica.

Text i foto: Judit Sánchez Auladell

Gurmet vs. Foodie

Per fer boca: Gurmet vs. Foodie

Els 'showcookings'

Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque ens desvelen els misteris dels espectacles de cuina

Foto: Enrique Marco

A la cuina / Menú

Menú de novembre

Receptes amb carbassa, avellana, api i jarret de vedella

Recepta: Francesc Mugadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

El xef a casa

A la cuina / El xef a casa

L'estrella de l'Anoia

El cigronet és el producte rei de la comarca de l'Anoia, i, sent com és de Rubió, Bet Florensa no ho va dubtar: la seva recepta havia de ser amb aquest llegum petit i saborós.

Recepta i cuina: Bet Florensa / Foto: Enrique Marco

Bolets

A la cuina

Bolets per al·lucinar

Arriba la tardor i, com cada any, Catalunya embogeix. Què tenen els bolets que s'han convertit en una addicció nacional?

Text: Josep Sucarrats / Receptes : Pere Venturós / Cuina: Eva García Hausmann / Foto: Becky Lawton

A la cuina

Pasta de full

Més que difícil, la pasta de full és laboriosa de fer a casa. Però no patiu, que al mercat trobareu una gran varietat de marques que us l'ofereixen feta i de bona qualitat. Aprofiteu, doncs, la versatilitat d'aquesta massa cruixent i de textura lleugera per preparar receptes fàcils i que donen bon resultat. S'adapta tant a propostes dolces com salades, així que sempre teniu l'èxit assegurat.

Text: Carme Melià / Receptes i foto: Food Photo i Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

A la cuina / Plaers saludables

Refrescos

Existeixen els refrescos sans? Fins fa pocs anys era molt difícil o gairebé impossible trobar al mercat refrescos saludables.

Text: Núria Coll / Foto: Food Photos i Cristina Rivarola

Cuina flexi

A la cuina

Cuina flexi

Us costa ser 100% vegetarians? No us hi escarrasseu. Hem entrat a la cuina del periodista Adam Martín perquè ens expliqui quatre receptes 'flexi': la base és vegetal, però admeten carn, peix i ous.

Text: Carme Melià / Receptes: Adam Martín / Foto: Enrique Marco

A la cuina / Dolç i Sa

Cítrics

Si voleu prevenir els constipats tan típics dels mesos de fred, proveïu-vos de vitamina C, que us ajudarà a estimular el sistema immunitari. I, si de tota manera n'arreplegueu un, us durarà menys temps. Per això cal augmentar el consum de cítrics, que aporten molta vitamina C. Aquest mes, Jordi Bordas ens proposa tres opcions cítriques i dolces alhora.

Recepta: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

somelierAF

Al celler / Tria de tres

Els nous vins del Pla de Bages

Text: Àngel Garcia Petit

La Confiteria

Al celler / Remena, nena

Muy buenas: abans que el temps ho esborri

Castanyes

Al rebost / Calendari

Novembre

La castanya no és l'única fruita seca de què podem gaudir en aquesta època. Prepareu-vos per omplir el cistell amb el bo i millor del mes!

Text: Ferran Caldés / Foto: Thinkstock

Al rebost / El decàleg

Algues

Nori, wakame, agar-agar... Noms que ens hem habituat a sentir -i a tastar!- gràcies a la cuina oriental. Però atreviu-vos a anar més enllà: coeu els cigrons amb un tros d'alga kombu, en lloc de bicarbonat, per entendrir-los.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Mas Colomer

Al rebost / Tant de gust

Lactis fresquíssims

Mas Colomer, a Esponellà, elabora llet fresca de vaca, iogurts i flams de manera totalment artesana

Text: Ferran Caldés / Foto: Xevi F. Güell

Al rebost / Adreça gormanda

Tot un país en un sol espai

A Vins & Co Catalonia Gourmet ofereixen la gamma més àmplia de vins i caves catalans i una selecció de productes gurmet del país, amb un vessant divulgatiu del bo i millor dels productes de la nostra terra.

Text: Carme Melià / Foto: Enrique Marco

Codonyat

Al rebost: Tria bé

Cabell d'àngel vs. codonyat

Poden ser complements d'altres dolços o una manera de conservar la fruita. Les ensaïmades no serien el mateix sense el cabell d'àngel, i els berenars serien molt més avorrits si no poguéssim untar el pa amb codonyat. Aquest mes, la batalla més dolça arriba a aquestes pàgines.

Text: Ferran Caldés / Foto: Anna Garcia i Thinkstock

Espelems de Halloween

Al rebost: és fàcil!!

Espelmes de Halloween

Uns llums molt útils i adequats si sou dels que seguiu la tradició anglosaxona de la nit més terrorífica de l'any.

Foto: Delicooks

Receptes

Entrants de pera

Granissat de carbassa

Guisat de vedella

Pastís d'avellana

Hamburgueses de cigronets de l'Alta Anoia

Crema de carbassa

Crema de carbassa amb corrioles i castanyes

Llobarro amb carpaccio de ceps

Llobarro amb carpaccio de ceps

Pollastre amb múrgoles

Pollastre amb múrgoles

Tiramisu de camagrocs

Tiramisú de camagrocs

Tempures de colors

Tempures de colors

Espirals farcits de pesto

Espirals farcits de pesto

Pastís de bistec

Pastís de bistec

Crònuts

Dònuts

Farcells de col farcits de samfaina i crema de carbassó

Farcells de col farcits de samfaina i crema de carbassó

Tonyina amb oliaigo de musclos i ous de salmó

Tonyina amb oliaigo de musclos i ous de salmó

Crema de llenties vermelles i llet de coco

Crema de llenties vermelles i llet de coco

Golden Latte

Golden Latte

Filets de coliflor amb vinagreta d'olives i amanida de tomàquet i mongetes blanques

Filets de coliflor amb vinagreta d'olives i amanida de tomàquet i mongetes blanques

Hamburgueses flexitarianes

Hamburgueses flexitarianes

Vichyssoise de coco amb fruits de mar

Vichyssoise de coco amb fruits de mar

Pa de plàtan, fajol i dàtils

Pa de plàtan, fajol i dàtils

Compota de taronja

Compota de taronja

'Cake' de cítrics

'Cake' de cítrics

Batut d'avellana i mandarina

Batut d'avellana i mandarina

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto