Receptes de Nadal La Vanguardia

Revista

Portada Cuina 198
Cuina núm. 198. Febrer 2017

Calçots, receptes per menjar-se'ls amb forquilla i ganivet

En aquest número

Per fer boca / Gastropistes

Entre dos pans

Fer un bon entrepà requereix triar un bon pa i combinar els ingredients amb gràcia perquè el resultat sigui ben bo. En aquests deu llocs els fan com cal!

Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Per fer boca / Taula reservada

El restaurant que voldríem al nostre barri

Text: Josep Sucarrats / Foto: Rafael López-Monné

Per fer boca / Postal gastronòmica

Gastronomia d'ocupació

Per Praga han passat el Sacre Imperi Romanogermànic, el casal de Luxemburg, els hongaresos, la dinastia dels Habsburg i els alemanys. I això, a la cuina, es nota!

Text i foto: Joaquim Piera

Per fer boca / Genis del Foc

Teresa Carles

Qui hi ha darrere el nom dels restaurants vegetarians més exitosos de Catalunya? Ens entaulem amb aquesta cuinera pionera de l'alimentació 'healthy' al nostre país que, l'any 1979, es va atrevir a obrir amb el seu company, Ramon Barri, un vegetarià a Lleida. Avui, té un peu a la capital del Segrià i l'altre al centre de Barcelona. Sí, va ser una visionària!

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gourmet vs Foodie

Vins naturals

Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque / Foto: Enrique Marco

A la cuina

Menú de febrer

Un menú per redescobrir productes que teniu a mà però que, potser, oblideu a l'hora de posar-vos als fogons, i per aprendre a cuinar d'una altra manera ingredients habituals

Text: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

A la cuina / El xef a casa

Uns embolcalls molt saludables

Verdura, llegums i peix. Són els pilars d'aquesta recepta senzilla però completa que Pep Nogué va cuinar amb la nostra lectora Maria Elena Oliver els últims dies de 2016

Recepta i cuina: Maria Elena Oliver / Foto: Enrique Marco

A la cuina

Calçots per a llepafils

A mitjan hivern, Catalunya sembla una reserva índia. Hi ha fogueres arreu i colles de gent que vénen de lluny seguint-ne els senyals. És la temporada dels calçots! Un ritual gastronòmic únic al món on el que es cou és una delicada i gustosa ceba

Text i receptes: Inés Butrón / Foto: Ajj Estudi / Cuina: Jan Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

A la cuina / Masterclass

Algues

D'uns anys ençà, nosaltres també ens hem anat acostumant a fer servir productes com nori, kombu, wakame, agar-agar, mongeta de mar, enciam de mar i raïm de mar. Però, alerta, no oblideu que les algues tenen un gust potent i que cal fer-les servir amb prudència a la cuina

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina

Fideus

És la pasta més comuna del receptari català i, fins i tot, l'ofici de fer-ne va generar que, encara avui, trobem molts 'cal fideuer' en pobles i ciutats del país. En escudella o a la cassola, els fideus han estat la nostra porta d'entrada als plats de pasta. I, ja se sap, com deia Miquel Martí i Pol, 'els catalans ens els mengem fent tabola, els fideus a la cassola!'.

Text: Carme Melià / Receptes: Pep Nogué / Foto: Food Photo / Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

A la cuina

Garoines

El sabor marí intens i la textura suau i tova, juntament amb una closca rodona i plena de punxes, són les característiques principals d'aquest eriçó de mar sense terme mitjà: o t'apassiona o el rebutges. Típic de la costa rocosa, a l'Empordà en són consumidors habituals de setembre a maig, tot i que és al gener i al febrer quan les garoines (garotes o vogamarins) són més plenes, tenint en compte que és la temporada alta de reproducció i que ens en mengem les gònades... o sigui, l'aparell genital!

Text: Carme Melià / Receptes: David Caballero / Foto i cuina: Food photo, Cristina Rivarola

A la cuina / Plaers Saludables

Salses

Sí, la mostassa i el quètxup poden ser 'healthy'. Sovint sembla que els mots 'salsa' i 'salut' siguin incompatibles. Qui ho diu que uns macarrons integrals no puguin dur salsa?

Text: Núria Coll

A la cuina / Dolç i sa

Postres disfressades

Biquinis, macarrons i truita com a final dolç? Sí, Jordi Bordas ha volgut jugar amb la il·lusió òptica dels 'trompe-l'oeil' per presentar-nos tres finals d'àpat que sorprendran, fins i tot, els gurmets més experimentats

Receptes: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Al celler / Tria de tres

La primera fornada dels nous vins

Text: Àngel Garcia Petit

Al celler / Remena Nena

Pisco sour: Un còctel que ve dels Andes

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Al celler

10 'bars-à-vins' que cal conèixer

N'hi ha d'acabats d'obrir, n'hi ha de tota la vida i n'hi ha que encara no havien sortit a la nostra revista (i ja tocava que us en parléssim). Tots ens han sorprès amb tastos inesperats que ara volem compartir

Text: Àngel Garcia Petit

Al rebost / Calendari

Febrer

Al rebost / Decàleg

Llenties

Un refrany popular en castellà diu que 'las lentejas, o las tomas o las dejas', però sembla que tothom les vol, perquè són el llegum més consumit. I, amb raó, ja que ofereixen un ampli ventall de possibilitats culinàries, són riques en proteïnes i baixes en calories

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Al rebost

Bojos pel formatge

Text: Laia Zieger / Foto: Enrique Marco

Al rebost / Tria bé

Col blanca vs. bol kale

Una, la blanca, la coneixem des de fa temps. L'altra, la kale, ha passat de ser menjar per al bestiar a ser considerada un dels aliments més beneficiosos que hi ha. Aquest mes, parlem de cols

Text: Ferran Caldés / Foto: Thinkstock

Al rebost / Tant de Gust

Les nyàmeres tornen

Text: Ferran Caldés / Foto: Jordi Bas

Al rebost / L'adreça

La peixateria del futur ja és aquí

I es diu Fishhh To Go. O almenys amb aquesta intenció Lluís de Buen la va obrir el desembre passat. Coneix aquest sector des de petit -és fill de peixaters experts de debò-, però té clar que els clients necessiten serveis nous. I ell es vol avançar a donar-los-els!

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Receptes

Remenat de garoines

Francesc Murgadas

Crema d'api-rave i formatge

Francesc Murgadas

Farcellets de col farcits d'hummus i bacallà

Maria Elena Oliver

Amanida d'hivern amb taronges, fonoll, calçots i remolatxa al caliu

Inés Butrón

Risotto amb calçots i remolatxa al caliu

Inés Butrón

Coca de calçots caramel·litzats amb tomàquets secs i bacallà

Inés Butrón

Canelons de calçots amb beixamel de romesco

Inés Butrón

Arrebaixinai de la Juanita de Can Simes

Pep Nogué

Fideus a la cassola amb bolets i tripa de bacallà

Pep Nogué

Fideus i fesols de Santa Pau a la cassola amb botifarra negra i espardenyes

Pep Nogué

Tomàquets Monterosa farcits

Remenat d'ous, garoines i salsa rouille

David Caballero

Crema de coliflor i porro amb garoines i poma

David Caballero

Coca de cebiche de garoines i corball

David Caballero

Risotto de garoines amb nyora i formatge d'ovella

David Caballero

Turnedó de rap

Francesc Murgadas

Foie amb calçots, poma i pernil

Cullera de Boix

Tempura de maire

Espai del peix de Palamós

Fideuada vegetal, mar i horta

Pep Nogué

Pastís de xocolata amb crema de taronja

Francesc Murgadas

Biquini

Jordi Bordas

Macarrons a la bolonyesa

Jordi Bordas

Truita de patates

Jordi Bordas

Sopa d'api amb entrebancs

Stroganoff vegà

El cafè blue project

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto