Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 96
Cuina núm. 96. Juliol 2009

Carbassó. La Flor de l'horta d'estiu

En aquest número

Vermut / Mercat de juliol

Rossellones

Petits cofres amb sabor de mar

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de juliol

Sidra

L'íntima de les pomes

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de juliol

Ous de Salmó

Esclats de gustos salins

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de juliol

Arròs Vermell

Un cereal amb aroma de nous

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Genis del foc

Josep M. Masó

L'Estany Senzone

El desembre passat va liderar l'equip de xefs guanyador del primer Concurs de Gastronomia dels Pirineus per davant del grup de Jean-Luc Figueras en un campionat carregat de fair play, però que ratifica una carrera ferma que ha consolidat a la Cerdanya. Ara, establert als fogons del restaurant de l'hotel Villa Puigcerdà, continua innovant amb sabors de tota la vida.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Proposta del mes

Còctels

Plaers refrescants

Si no tenen un cert punt de categoria i una combinació d'ingredients sofisticada, oblideu-vos d'anomenar-los així. Hem visitat les millors cocteleries barcelonines i hem demanat a Manel Tirvió, propietari del Tirsa Cocktail Bar, que ens en proposi tres per a tres moments diferents del dia. Pep Nogué els acompanya amb petites mossegades.

Xavier Sust (text), Becky Lawton (fotografia)

De cru a cuit

Carbassó

El renaixement de l'hortalissa d'estiu

Subtil i versàtil als fogons, aquest ingredient imprescindible de les samfaines i les cremes més tradicionals viu una etapa de reivindicació gastronòmica. Els xefs actuals l'empren en preparacions innovadores i d'inspiració exòtica. Us proposem un recorregut pels seus orígens i usos culinaris fent parada i fonda en la seva flor, una delicadesa a l'alça.

Claudina Navarro (text), Manuel Núñez (text), AJJ Estudi (fotografia), Francesc Vera (receptes)

Celler / El celler

Cooperativa de Batea

Pagesos units a la DO Terra Alta

Ens endinsem en les vinyes del Celler Cooperatiu de Batea a la Terra Alta per conèixer uns vins peculiars.

Trinitat Gilbert (text), Enrique Marco (fotografia)

Celler / Taula de tast

Vins a La Fresca

Unes propostes adients per maridar plats lleugers de temporada

Àngel García Petit (text)

Celler / El sommelier a casa

Els Vins Afruitats

Aprendre a reconèixer les sensacions aromàtiques

Meritxell Falgueras (text)

A fons

Taules Arran de Mar

La cuina dels barris mariners

Revisar la tradició culinària del litoral de Catalunya és, necessàriament, un exercici d'aproximació a la història dels barris i de les persones, homes i dones, que viuen al límit entre la terra i el mar i que hi han desenvolupat un receptari senzill i essencial.

Àgata Olivella, (text), Enrique Marco (fotografia)

Tastaolletes/ Menjar i salut

Menjar fruita

Quin és el moment idoni per prendre aquest aliment

Maite Zudaire (text)

Tastaolletes / La cuina del congelat

Gelats i sorbets

Tastaolletes / La nevera de...

Gaspar Hernández

Alimentant l'ànima

Dirigeix el programa de psicologia pràctica L'ofici de viure de Catalunya Ràdio i amb la seva primera novela, El silenci, ha guanyat el Premi Josep Pla. El seu alter ego s'endinsa en la meditació zen.

Xavier Rosiñol (text)

Receptes

Filet Ibèric amb Parmentier de poma i salsa de figues

Maria Dolors Campos Ramírez

Pollastre rostit amb múrgoles

Josep M. Masó

Virgin Mary

Manel Tirvió

Financiers salats de cacauet

Pep Nogué

Cuba Punch

Manel Tirvió

Crespells de flor de carabassa

Pep Nogué

Whisky Sour

Manel Tirvió

Enfilats de llom de xai macerat amb espècies i bourbon

Pep Nogué

Arròs salvatge saltat amb carbassó

Francesc Vera

Magret d'ànec amb carbassó farcit

Francesc Vera

Crema dei ogurt amb carbassó, ceba i cel

Francesc Vera

Clara

Jordi Roca

Sangria blanca

Jordi Roca

Gintònic

Jordi Roca

Copa amb anemones, tomàquet i alvocat

Carme Ruscalleda

Arròs cremós amb mongeta tendra i flor de carbassó

Carme Ruscalleda

Pernil dolç amb pera i salsa agredolça

Carme Ruscalleda

Crema de prunes i miniteules

Carme Ruscalleda

Rap de Can Solé

Can Solé

Suquet de la selvatana

La Selvatana

All cremat de lluerna

Ca l'Eulàlia

Cuscús de verdures i comí

Gaspar Hernández

Amanida de síndria amb seitons

Pep Nogué

Llima farcida de tàrtar de vieires

Remy Lefebvre i Marco Agagliate

Bunyols de bacallà

Pep Trullols

Foie gras semicuit, codonyat, confitura de figa i sauternes

Pep Trullols

Cruixent de llagostins i tandoori

Remy Lefebvre i Marco Agagliate

Sopa freda de pèsols, curri, citronella i coco

Remy Lefebvre i Marco Agagliate

Creps amb foie gras i ou ferrat

Pep Trullols

Verdures a la brasa

Pep Trullols

Sardines, guacamole, compota d'escalunyes, codony i mostassa

Remy Lefebvre i Marco Agagliate

Lluç amb salsa chivry, risotto de 'coquillette' i mantega de cargol

Remy Lefebvre i Marco Agagliate

Peus de porc amb pastanaga, prunes i pinyons

Pep Trullols

Ànec amb peres a la taronja amb guarnició de maduixes i albercocs

Pep Trullols

Pintada en escabetx, plàtan i espècies

Remy Lefebvre i Margo Agagliate

'Parfait' de coco i fruites tropicals

Remy Lefebvre i Margo Agagliate

Assortiment de formatges amb confitura de carbassa i vi ranci

Pep Trullols

Figues confitades amb gelat de vainilla de paplanta

Pep Trullols

Pastís de festuc i maduixots amb gelat de gerds

Remy Lefebvre i Margo Agagliate

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto