Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 184
Cuina núm. 184. Febrer 2016

Menú de carnaval. Celebrem-lo amb les millors receptes de la festa

En aquest número

Mercat / Al cistell

Cranc de mar

Bones sopes marineres

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Rosella

Llavors silvestres

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Garapinyada

L'ametlla més dolça

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Gall dindi

El pit natural

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Olives

Ben trencades...

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Llima

El cítric dels còctels

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Rom

Per als més pirates

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Escarola

L'enciam més hivernal

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Llet Crua, pioners en formatge artesà

La botiga, al barri barceloní de Sants, destaca per oferir formatges amb la llet sense pasteuritzar

Lara Sánchez (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Hamburgueses

100% naturals

Ferran Caldés (text), Xevi F. Güell (fotografia)

Mercat / Glop a Glop

Amb personalitat de la Conca de Barberà

Un Clos de Peguera, premi al millor vi de Catalunya

Josep Sucarrats (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Fogons / bo i sa

Menú de febrer

Arriba la quaresma i Carme Ruscalleda en reinterpreta la cuina amb receptes de base tradicional, però reformulades amb enginy

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Dijous gras

Donem el tret de sortida a la festa més esbojarrada de l'any. Les rues i les disfresses són les protagonistes del carnaval, que també té un receptari propi. Gaudiu dels plaers de la carn i de la disbauxa abans no arribi la vella quaresma.

Vicenç Marquès (text), Pep Nogué (receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrian Geralnik (cuina)

Fogons

Quinoa a la cuina

Primer va ser el vegetarianisme, després l'emergència de les cuines americanes, i, darrerament, la moda dels superaliments. La quinoa, petita llavor d'origen andí, és un dels aliments més valorats, en l'actualitat, pels atributs nutricionals.

Manel Guirado (text i adaptació de receptes), AJJ Estudi (fotografia), Jani Paasikoski (Cuina), Natalia Mazzarella (Estilisme)

Fogons / I per postres

No ve d'un pa!

Tres propostes molt panarres per gaudir de l'esmorzar, per picar a mitja tarda o per cloure un bon àpat

Anna Bellsolà (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del Foc

Lluís Ristol

Ristol Viladecavalls

Aquest restaurant clàssic del Vallès Occidental ofereix, en paraules de qui el dirigeix, "cuina catalana pura i dura, amb algun toc de modernitat". Va començar fa més de cent anys com un parador a peu de carretera i des d'aleshores no ha deixat d'adaptar-se a cada època. Avui al capdavant hi ha la quarta generació de la família fundadora, que continua obrint nous projectes.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Cerveseries on beure i menjar bé

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Vidra Gastronòmic

El peix, d'una altra manera

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Espai dels lectors

Del morro... a la cua!

El nostre assessor culinari, Pep Nogué, ens revela els secrets per triomfar als fogons: del porc, s'aprofita tot.

Pep Nogué

Opinió / Petits fours

Mestres cervesers

El nou fenomen impulsat per les 'birres' artesanes

Salvador Garcia-Arbós

Receptes

Tàrtar de bacallà, olives i pebrot

Carme Ruscalleda

Bunyols d'anemones i pastanaga violeta

Carme Ruscalleda

Coulant d'ou de pagès amb bolets i cremós de patata

Àlex Lucas Vaquero

Ou 62 amb salsa de formatge fumat i ceps

Xavier Matarrodona

'Mollete' de truita de carxofes

Pep Nogué

Xató (versió particular)

Pep Nogué

Fals risotto de carbassa i quinoa

Manel Guirado (adaptació)

Sushi de quinoa

Manel Guirado (adaptació)

Tabule de quinoa

Manel Guirado (adaptació)

Pollastre, plàtan i llima

Ada Parellada

Lluç amb salsa groga

Noelia Anton Rodríguez

Arròs amb canana i mongetes

Museu Marítim de Barcelona

Fesols de Santa Pau amb botifarra de perol i almadroc

Pep Nogué

Coca de carbassa, poma, formatge blau i vi dolç de Mataró

Carme Ruscalleda

Pa de blat i sègol amb nous i panses

Anna Bellsolà

Pa de brioix

Anna Bellsolà

Brioixos de mantega, llet i xocolata

Anna Bellsolà

Crema de xocolata

Food Photos Cristina Rivarola

Coca de llardons de la mocada

Pep Nogué

Suflé de quinoa

Manel Guirado (adaptació)

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto