Què cuinar La Vanguardia

Revista

Portada Cuina 204
Cuina núm. 204. Juliol 2017

Només a l'estiu! 15 trucs i receptes per als àpats de vacances

En aquest número
L'Estupendu

Per fer boca / Gastropistes

Anem al xiringuito?

Aquí teniu deu xiringuitos de la costa catalana que heu de visitar en algun moment!

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Tunateca Grup Balfegó

Per fer boca / Taula reservada

Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

Text: Ferran Caldés

Postal gastronòmica a Beirut

Per fer boca / Postal Gastronòmica

Un país golafre

Al Líban és comú dir-li a algú 'sahtain' ('dues vegades per a la teva salut') quan es parla de menjar. La resposta és 'qalba' ('al teu cor'), perquè el menjar és al cor de tot.

Text: Elizabeth Saleh (antropòloga) i Romy Lynn Attieh (escriptora) / Foto: Thinkstockphotos

L'Aliança 1919

Per fer boca

L'Aliança 1919

Molts 'moderns' pensen que, per fer el vermut, cap lloc milor que el barri barceloní de Sant Antoni. El que no saben és que llavors es perden el que ens han servit a Anglès les filles de l'enyorat Lluís Feliu, que han renovat el caràcter de restaurant familiar que van heretar.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Galderic Lastras

Per fer boca / Gent de mar

"Els efectes de la natura i les persones és molt més al mar"

Fa uns quants anys, un grup de professors i catedràtics dels estudis de Geologia de la Universitat de Barcelona encapçalat pel Dr. Miquel Canals va veure la necessitat de dedicar uns estudis centrats específicament en el mar.

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Gourmet vs. Foodie

Per fer boca / Gourmet vs Foodie

Crítics al web

Foto: Enrique Marco

XII Concurs de joves cuiners/es i cambrers/es

Per fer boca

XII Concurs de joves cuiners/es i cambrers/es

Els alumnes van demostrar tot el que havien après durant la seva formació en una jornada plena de nervis i emocions. Les escoles van escollir els alumnes més destacats i constants en l'aprenentatge per representar-les al concurs, formant equips de dos cuiners i dos cambrers.

Text: Cristina Camilleri / Foto: Enrique Marco

Menú de juliol

A la cuina

Menú de juliol

La mongeta tendra, l'alfàbrega i l'albergínia assoleixen la màxima esplendor els mesos de calor, i el pollastre, una carn blanca i suau, ens permet preparar unes broquetes a la graella, acompanyades de salsa de iogurt. Quatre plats per assaborir l'estiu.

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

El xef a casa amb Carme Arce

A la cuina / El xef a casa

Un guisat vilanoví

Per cuinar amb Pep Nogué, ho va tenir clar: un plat mariner típic del Garraf, allipebre de moixina.

Recepta i cuina: Carme Arce / Foto: Enrique Marco

Bacallà amb crosta de ceps

A la cuina

La recepta de Cullera de Boix

Amb una crosta que no us espereu, aquesta recepta és l'excusa que us calia per preparar un bon plat de bacallà.

Foto: Enrique Marco

'Master class' de colorants

A la cuina / Master Class

Colorants

Els colorants -en pols, líquids, en gel, en pasta, en esprai, hidrosolubles i liposolubles- són una bona opció per jugar amb els colors per fer els plats més atractius, però en cap cas s'han d'afegir per enganyar sobre l'estat d'un aliment.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Gelats de fruita i llavors de xia

A la cuina

Només a l'estiu!

Des del CUINA us proposem unes recomanacions i unes receptes per als mesos de calor.

Text i receptes: Rosa Maria Espinosa (Menja Sa) / Foto: Becky Lawton / Cuina: Adrian Geralnik

Hamburguesa vegana

A la cuina

BBQ vegana

És temporada de banys, de calor, de vacances i d'àpats a l'aire lliure. La barbacoa triomfa!

Foto: Ajj Estudi / Receptes i cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Dia del Pioner

A la cuina / Alimentari l'ànima

Dia del Pioner

Els Sants dels Darrers Dies van arribar a l'estat de Utah el 24 de juliol de 1847 per viure la seva fe amb llibertat. Des d'aleshores, en aquesta data, les comunitats mormones celebren el Dia del Pioner.

Text: Sergi Martín / Fotos: Thinkstockphotos

Cim i tomba

A la cuina

Tastem

Tossa de Mar n'és un cas, tal com ens demostren els restaurants aplegats al col·lectiu de la Cuina Tradicional Tossenca

Text: Josep Sucarrats / Foto: Mariona Villavieja

Verdures

A la cuina / Plaers saludables

Salses de verdura

Quan mengem carn i no l'acompanyem de la fibra que ens aporta la verdura, augmentem les substàncies que ens oxiden l'organisme.

Text: Núria Coll

Cassoletes de xocolata amb llet i fruites

A la cuina / Dolç i sa

Cassoletes d'estiu

Un cop domineu els secrets del sablé, podeu crear receptes amb els farciments que més us agradin. Deixeu-vos endur per la imaginació més dolça i saludable!

Foto: Becky Lawton / Recepta: Jordi Bordas

Escapades amb vi

Al celler

Escapades amb vi

Us proposem cinc activitats per gaudir de l'enoturisme a Catalunya

Text: Redacció

Sabadell ViJazz 2017

Al celler

Banc Sabadell ViJazz 2017

El segon cap de setmana de juliol el món vinícola es troba amb el bo i millor del panorama musical.

Text: Carme Melià

Flor de Muga

Al celler / Tria de tres

Vins per viure les nits màgiques d'estiu

Els Amelers 2016, Flor de la Muga 2016, Deliri Ancestral 

Text: Àngel Garcia Petit

Bambino

Al celler / Remena, nena!

Balius: perquè al barri també passen coses

El Bambino és una versió del clàssic Boulevardier - el cosí germà del americà Negroni -, però més fàcil de beure, en rebaixar el campari amb una mica d'Aperol, i una mica més sec.

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Pera

Al rebost

Calendari de juliol

Text: Redacció

El Decàleg - Iogurt

Al rebost / El decàleg

Iogurt

Un lacti originari de Bulgària (iogurt significa 'llet espessa' en búlgar), que inicialment es venia en farmàcies. La varietat és inacabable, des de naturals i de gustos fins a cremosos, gelats o per beure. Trieu-los, si pot ser, artesans i ecològics.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Orxata

Al rebost

Tria bé!

No són les úniques, però no hi ha cap dubte que l'orxata i el granissat són les begudes refrescants més consumides a l'estiu. Aquest mes, les enfrontem per revelar-vos-en tots els secrets o els pros i els contres de triar-ne una o l'altra quan vulgueu fer passar la calor.

Text: Ferran Caldés / Foto: Thinkstockphotos

Cigronet de l'Alta Anoia

Al rebost / Tant de gust

Més que un cigró

Casa Nadal, a Pujalt, treu el millor partit gastronòmic del cigronet de l'Alta Anoia.

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Casa Madriles

Al rebost / L'adreça

Amb tot el sabor del Berguedà

Fa tres anys que van decidir inaugurar una altra botiga on trobareu pèsols negres i blat de moro escairat, productes autòctons del Berguedà.

Text: Cristina Camilleri / Foto: Mariona Villavieja

Plantar carxofes

Al rebost / L'hort a casa

Temps de preparar les carxoferes

Però si passegeu pels deltes del Llobregat o de l'Ebre és possible que ja vegeu els pagesos preparant la collita, que començarà d'aquí a uns quants mesos, amb els primers dies del fred. Cal fer reviscolar la planta!

Text: Redacció

Xesco Bueno

Al rebost / Entrevista

Xesco Bueno

Text: Ferran Caldés / Foto: Marian Montoro

Glaçons amb flors, fruita i herbes

Al rebost / És fàcil!

Glaçons amb flors, fruita i herbes

Només haureu de buscar glaçoneres de formes diferents per fer glaçons encara més originals!

Text: Redacció / Foto: Becky Lawton

Al rebost

L'enciclopèdia dels tips

Però aquesta saviesa amagada és, justament, la que inspira els temes que l'espai radiofònic 'Tips' tracta cada setmana. Aquí en podeu degustar quatre.

Text: Paula Molés

Receptes

Entrant d'albergínia

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

Mongeta tendra a la carbonara

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

Tapa de germinats amb caviar de gaspatxo de síndria

Text i receptes: Rosa Maria Espinosa (Menja Sa) / Foto: Becky Lawton / Cuina: Adrian Geralnik

Truita de flors de carbassó

Recepta: Montserrat Castillo Campo

Sandvitx de pop

Foto: Becky Lawton / Recepta: Mathieu Porcher

Enfilalls de pollastre amb iogurt

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

Allipebre de moixina

Recepta i cuina: carme Arce / Foto: Enrique Marco

Bacallà amb crosta de ceps amb saltat de tomàquet concassé, espàrrec i oliva negra

Recepta: Cullera de Boix / Foto: Enrique Marco

Cim i tomba

Recepta: Restaurant Bahía (Tossa de Mar)

Fideus amb sípia, cloïsses i gambes

Recepta: Restaurant Santa María (Tossa de Mar)

'Roast' de rap, en evocació del cim i tomba

Recepta: Restaurant La Cuina de Can Simón (Tossa de Mar)

Suquet d'anxoves de sa meua mare

Recepta: Can Carlus (Tossa de Mar)

Flam d'orxata

Text i receptes: Rosa Maria Espinosa (Menja Sa) / Foto: Becky Lawton / Cuina: Adrian Geralnik

'Johnnycake' mormó

Cassoleta de xocolata amb llet i fruita vermella

Recepta: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Cassoleta de mango i passió

Recepta: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Cassoleta de xocolata blanca i albercoc

Recepta: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Fruita amb alfàbrega

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

Canelons de carbassó amb guacamole de llenties i salsa de blat de moro

Text i receptes: Rosa Maria Espinosa (Menja Sa) / Foto: Becky Lawton / Cuina: Adrian Geralnik

Gelats de fruita i llavors de xia

Text i receptes: Rosa Maria Espinosa (Menja Sa) / Foto: Becky Lawton / Cuina: Adrian Geralnik

Hamburguesa vegana a la graella

Foto: Ajj Estudi / Receptes i cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Patates veganes farcides

Foto: Ajj Estudi / Receptes i cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Broquetes de carbassa i formatge vegà a la graella

Foto: Ajj Estudi / Receptes i cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Pebrots farcits vegans

Foto: Ajj Estudi / Receptes i cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Arròs vermell

Recepta: Restaurant Sergi de Meià (Barcelona)

Croqueta de bacallà: el cometa Halley

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto