Què cuinar La Vanguardia

Revista

Portada Cuina 199
Cuina núm. 199. Març 2017

Ramen, els secrets per cuinar l'escudella japonesa

En aquest número

Per fer boca / Gastropistes

Mex-bcn

Menjar un taco entre hores, comprar un zarape, triar xilis frescos per fer mole i tastar el bo i millor de la vasta cuina mexicana. No cal que aneu fins a Mèxic DF, a Barcelona ho trobareu tot! Els mexicans han arribat per quedar-se!

Text: Carme Melià / Il·lustració: Nik Neves

Per fer boca / Taula reservada

Una cuina que comença al mar cada matinada

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Postal gastronòmica

L'essència de la terra, a l'Atles

Visitar aquesta serralada del Marroc és, sens dubte, redescobrir les sensacions més atàviques de la cuina: sabors, olors i colors s'hi expressen sense cap disfressa.

Text i foto: Meritxell Serra, traductora i professora d'alemany

Per fer boca

Vicent Guimerà

És el cuiner revelació del moment. A l'octubre, el Fòrum Gastronòmic el nomenava Cuiner de l'Any, i tot just unes setmanes després rebia la primera estrella Michelin. Dos reconeixements a una cuina de proximitat, elaborada amb productes ecològics i locals, que no deixa de banda l'avantguarda ni les arrels de la tradició. Cuina d'autor.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gent de mar

"M'he adonat que molta gent no sap pràcticament res de peixos"

A Ramon Boquera l'apassiona el mar i en difon les virtuts a Palamós

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Per fer boca

Restaurants sense gluten

Tots els establiments d'aquesta llista s'han imposat (amb èxit) el repte d'oferir una proposta culinària pensada per a les persones amb celiaquia, però que també agradi als tolerants al gluten. Set bones opcions per menjar-hi plegats!

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco/arxiu

Per fer boca / Gourmet Vs Foodie

'Eco' vol dir més bo?

Text: Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque / Foto: Enrique Marco

A la cuina / Dit i fet!

Orada a la sal amb espècies

Foto: Becky Lawton / Recepta: Adrian Geralnik

A la cuina

Menú de març

En temps de Quaresma, com mana la tradició, toca cuinar bacallà i xai. Però no ens oblidem d'omplir el cistell amb un fruit tan saludable com l'alvocat, que, diuen, és l'aliment més perfecte del món. I, per acabar l'àpat, ens decantem pel kiwi, una fruita plena de vitamines, antioxidants i minerals amb efectes depuratius per a l'organisme.

Recepta: Francesc Murgadas / Cuina: Beatriz de Marcos / Foto: Anna Garcia Frigola

A la cuina / El xef a casa

Un plat d'aires marroquins

Cereal, verdures i fruita seca. Laura López ens va proposar preparar un cuscús amb verdures, un plat d'aires exòtics, que Pep Nogué va anar a cuinar a casa seva, a Barcelona.

Recepta i cuina: Laura López Puig / Foto: Enrique Marco / Cuiner: Pep Nogué

Ramen

Els japonesos han convertit l'elaboració d'aquesta sopa en un art, i mentre esperem que arribi el Nadal per tornar a gaudir de la nostra escudella i carn d'olla, us convidem a descobrir tots els secrets de l'escudella japonesa i a enamorar-vos-en.

Text: Ferran Caldés / Receptes: Nell Benton / Foto: Becky Lawton / Cuina: Eva Hausmann

Plaers saludables

Fem net!

A banda de les propietats nutricionals, que en té moltes i beneficioses, la carxofa destaca perquè té una gran versatilitat a la cuina. És rica en hidrats de carboni i fibra i és una de les verdures amb més contingut de magnesi, fòsfor i calci. Per tot això, la carxofa és una de les reines de l'hort, en el nostre cas, especialment de la zona del Baix Llobregat i de les Terres de l'Ebre.

Text: Núria Coll

A la cuina

Tot s'aprofita!

A Catalunya, cada dia es llencen 720.000 quilos de menjar, és a dir, 35 quilos per habitant i any. Amb tot el que llencem, podrien alimentar-se mig milió de persones tot un any. Us donem receptes saboroses que ajuden a reduir el malbaratament alimentari a casa.

A la cuina / Master class

Marinats

La tècnica de la marinada transforma la textura de l'aliment, li dóna més gust i, alhora, el conserva per tenir una vida útil més llarga. Generalment, un producte marinat es consumeix cru, però també és popular cuinar-lo després de marinar-lo. Dels seitons en escabetx al cebiche, Carme Ruscalleda ens dóna les pautes per ser els reis dels marinats!

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina / Alimentar l'ànima

Nawruz Bahá'í

Després d'un mes de desdejuni i coincidint amb l'equinocci de primavera, el 19 de maç la comunitat bahá'í establerta a Catalunya es reunirà per celebrar l'arribada de l'any nou persa. És la festa del Nawruz.

Text: Sergi Martín

A la cuina

Carxofa

M'estima o no m'estima? L'hortalissa més preuada de l'hivern ben bé podria substituir la margarida, perquè ella sí que, despullada de filles, arriba al cor, el tresor més esperat del seu exèrcit d'amants. Fregides, arrebossades, al forn, a la brasa, bullides, crues... Cal tractar-les amb delicadesa per gaudir-ne al màxim. Comproveu-ho amb aquestes receptes!

Text: Carme Melià / Receptes: David Caballero / Foto: Ajj Estudi / Cuina: Jani Paasikoski

A la cuina / Dolç i sa

Postres energètiques

Sí, efectivament, es tracta de tenir energia tot el dia. I res millor que un bon esmorzar per omplir-nos de vitalitat tot just començar el matí: Jordi Bordas ens proposa unes barretes amb flocs de blat sarraí i un batut de civada, superenergètics. I, per completar la tríada, gelatines d'açaí, la fruita silvestre reina dels antioxidants.

Foto: Becky Lawton / Pastisser: Jordi Bordas

Al celler / Tot l'any

Una ruta per tastar les cerveses de Lleida

Text: Redacció

Al celler / Tria de tres

Vins poc corrents fets amb garnatxa

Text: Àngel Garcia Petit

Al celler / Remena, nena!

Collins, la família més refrescant

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Al celler / Dos per un

2x1 Enoturisme

Voleu participar en les activitats enoturístiques que s'ofereixen al país? Aquí teniu l'oportunitat de fer-ho a meitat de preu, en quatre cellers catalans!

Al rebost

Quins ous!

Segur que sabeu mil i una maneres d'aprofitar els ous de gallina, però què en sabeu dels més exòtics?

Al rebost / El decàleg

Salmó

Marinat, al vapor o cuit a foc lent; salvatge o de viver, fresc o fumat. Sigui com sigui, aquest peix blau pletòric d'omega-3 és una bona font de vitamines, proteïnes i ferro. Deixeu-vos seduir pel rosat més mariner!

Text: David Caballero / Foto: Anna García Frigola

Al rebost / Tant de gust

A peu de sender

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Al rebost / L'adreça

Terra fructífera, pagès orgullós

Orgull Pagès és el punt de trobada entre productors i consumidors. Ofereixen una àmplia selecció de productes, prioritzant els de proximitat. De fet, tenen un tracte personal amb els productors i, alhora, ofereixen informació als clients sobre la procedència dels aliments.

Text: Cristina Camilleri / Foto: Mariona Villavieja

Al rebost

Tria bé!

El 19 de març, per Sant Josep, a les cases catalanes es menja crema. Però no són les úniques postres cremoses que preparem els catalans des de l'època medieval. Al Camp de Tarragona la crema catalana té un competidor molt important: el menjar blanc.

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco i Anna Garcia Frigola

Receptes

Canapès d'alvocat i ous de salmó

Francesc Murgadas

Amanida de bacallà fresc i espàrrecs

Francesc Murgadas

Ramen de dashi amb tempura de gambes

Nell Benton

Ramen amb pollastre i ginebre

Nell Benton

Ramen amb porc i bonítol

Nell Benton

Ramen vegetarià amb miso i bolets

Nell Benton

Suquet de molla

Tàrtar de fuet

Gonzalo Martínez (Espai Boisà)

Shirin pol

Gratinat de carxofes confitades i patates

David Caballero

Creps de carxofes, espinacs i brie

David Caballero

Crema de tomàquets

David Caballero

Fideuada negra de cabell d'àngel amb carxofes

Montserrat Soledad Puigvert Borràs

Orada a la sal amb barreja d'espècies

Adrian Geralnik

Espatlla de xai farcida

Francesc Murgadas

Arròs amb carxofes, conill, capipota i cargols

Xavier Matarrodona

Trufes de pollastre amb blat de moro

Gonzalo Martínez (Espai Boisà)

Orada curada-marinada a la japonesa

Carme Ruscadella

Flam de kiwi i plàtan

Francesc Murgadas

Púding de pa

Gonzalo Martínez (Espai Boisà)

Batut de civada i plàtan

Jordi Bordas

Gelatina d'açaí i nabius

Jordi Bordas

Cuscús de verdures de temporada i fruita seca

Laura López Puig

Amanida de carxofes al vapor, búrgul, api-rave, espinacs i vinagreta de taronja i tòfona negra

Confitura de tomàquet i pebre negre

Gonzalo Martínez (Espai Boisà)

Carxofes en escabetx de cítrics

David Caballero

Barretes energètiques

Jordi Bordas

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Portada 207

AMB CULLERA: NO ÉS NOMÉS PER MENJAR SOPES!

  • Dolça Catalunya
  • Un final feliç apte per a paladars adults

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto