Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada 213 - Març 2018
Cuina núm. 213. Març 2018

Remolatxa. La superheroïna morada que ens fa embogir!

En aquest número
'Feijoada'

Per fer boca / Gastropistes

Sopes: penseu-vos-les totes!

Ja ho diu el refrany. Qui menja sopes... se les pensa totes!

Volem tastar les deu sopes d'arreu del món que hem seleccionat, amb els restaurants on podeu escalfar —i satisfer!— el paladar.

Text: Carme Melià / Il·lustració: Nik Neves

Oriol Casals i Teo Rubio

Per fer boca / Taula reservada

Això també és cuina catalana

Teòric Taverna Gastronòmica

El tàndem format per Oriol Casals i Teo Rubio revoluciona els mars i muntanya al Teòric.

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Kazuko Sano

Per fer boca / Genis del foc

Kazuko Sano

Kinoko

Anys després d'instal·lar-se a Solsona atrets pel romànic de la comarca, els Sano, una família toquiota, van obrir el Kinoko, un restaurant de cuina casolana japonesa elaborada amb productes frescos locals. Alguns d'aquests són hortalisses nipones conreades a Cal Cirera, de Lladurs. Plats i sabors exòtics amb DNI català.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Cuina de Madrid

Per fer boca / Postal gastronòmica

Tradició i diferència

Madrid

Amb la majoria d'edat del segle XXI, Madrid manté les tradicions gastronòmiques i s'obre als sabors i ritus culinaris d'altres cultures, que han arribat per quedar-se.

Text: Marina Sanmartín (periodista)

Gourmet vs. Foodie

Per fer boca / Gourmet vs Foodie

Som ben porcs!

La polèmica al voltant de la carn porcina

Text: Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque / Foto: Enrique Marco

Menú de març

A la cuina / Menú del mes

Menú de març

Encetem un mes que fluctua entre l'últim fred hivernal i els primers dies de calor primaveral. Per al nostre menú mensual, us proposem combinar alguns ingredients d'entretemps: des dels pèsols i el salmó més primerencs fins a la rajada, que ara viu l'esplendor de plena temporada, i l'omnipresent banana de tot l'any.

Text i receptes: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

Hamburguesa de remolatxa

A la cuina

Remolatxa

La superheroïna morada que ens fa embogir!

Text: Carme Melià / Receptes i cuina: Adrián Geralnik / Foto: Becky Lawton / Retoc fotogràfic: Bjorn Badetti

Marga Pradas i Pep Nogué

A la cuina / El xef a casa

La Carmanyola Vegetariana

Marga Pradas (L'Hora del Tàper)

Des del 2009, Marga Pradas comparteix receptes i dona idees per omplir la carmanyola des del blog 'L'Hora del Tàper'. Amb Pep Nogué, ha preparat un plat per endur-se fàcil i saludable.

Recepta: Marga Pradas / Foto: Enrique Marco

Nyoquis de patata amb pop rostit

A la cuina

Al ritme del pop!

No té res a veure amb l'estil musical homònim, però, com les cançons de Madonna, Michael Jackson o Cyndi Lauper, aquest cefalòpode s'ha popularitzat moltíssim. Si cuineu les receptes que us proposem, de seguida entendreu per què.

Text: Ferran Caldés / Receptes: David Caballero / Foto: Food Photo/Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

Cebiche de salicòrnia i calamar

A la cuina / Masterclass

Salicòrnia

Poques plantes terrestres ens aporten gust de mar com ho fa la salicòrnia. Aquesta herba de mil noms i mil usos diferents és el condiment perfecte per a tota mena de plats (no només de peix!), i fer-la servir a la cuina és molt més fàcil del que ens podem imaginar.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Arancini de gambes

A la cuina

Arancini

Com si ens haguéssim entaulat amb el comissari Montalbano davant d'un dels àpats que li cuina la seva assistent Adelina, degustarem algunes varietats d'aquestes boles cruixents d'arròs típiques de Sicília. És un aperitiu saborós que es menja calent i a tota hora, i que es pot trobar farcit de carn, verdura, peix o, fins i tot, bolets. El safrà aporta el punt ataronjat a l'arrebossat.

Text: Carme Melià / Foto: AJJ Estudi / Recepta i cuina: Jani Paasikoski

Entrepà de curri tailandès de carbassa

A la cuina / Plaers saludables

Pa sí, però integral

Som un país de panarres. Tot i voler reduir els carbohidrats en la dieta per gaudir de més bona salut, el pa continua sent imprescindible.

Text: Núria Coll

Crème brûlée

A la cuina / Les postres de casa

Les altres cremes

No hi ha Sant Josep sense crema! Però la Gemma Clofent ha volgut fugir de les postres més nostrades amb tres variants cremoses que es mengen amb cullera i... pels ulls.

Recepta i cuina: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

Vinòmics

Al celler

El matrimoni vi i còmic ja té papers

La DO Catalunya edita els relats gràfics 'Vinòmics', una novel·la que inclou materials inèdits.

Foto: Mariona Villavieja

Llàgrimes de Tardor

Al celler / Tria de tres

Els nous vins que ens arriben

Els cellers catalans no s'aturen mai i els darrers mesos han tret algunes novetats

Text: Àngel Garcia Petit

Albert Álvarez i Mar Calpena

Al celler / Remena, nena!

Linia Bar: un bar d'hotel amb còctels d'accent de Jerez

L'hotel Almanac, acabat d'obrir, té dos bars de còctels: el Linia Bar i la terrassa Azimuth

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Parató Vinícola

Al celler

2x1 Entourisme

Voleu participar en les activitats enoturístiques que s'ofereixen al país? Aquí teniu l'oportunitat de fer-ho, a meitat de preu, en dos cellers catalans!

Montse Velasco

Al celler

On beuen els sommeliers?

Treballen amb vins des de diferents vessants. Els tasten, els recomanen, els venen, n'escriuen i ens ensenyen a apreciar-los. En saben molt, del tema líquid, i en el seu temps d'oci sempre troben un moment per continuar aprenent-ne, descobrir noves ampolles, noves sensacions, nous maridatges. Cinc magnífics sommeliers catalanas ens revelen cinc establiments on treuen el nas, amb certa regularitat i en hores de lleure, quan volen comprar o tastar bons vins sense pressa.

Text: Carme Gasull

Almadroc

Al rebost / Calendari

Març

Són el complement perfecte per a moltes receptes i aquest mes ens hem proposat descobrir quines salses no poden faltar al rebost!

Bacallà

Al rebost / Decàleg

Bacallà

Hi ha tres grans cuines del bacallà. La portuguesa (bacallà 'à braz'), la basca (al pil-pil) i la catalana (a la llauna).

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Bacallà salat

Al rebost

Bacallaners i bacallaneres

Aquest ofici únic al món (només existeix a Catalunya) històricament ha estat practicat més per dones que per homes

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Salses Darder

Al rebost / Tant de gust

Salses per a peix

Una família de l'Escala ha convertit la recepta de la matriarca en un producte digne de les millors cuines

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Con 2 Quesos

Al rebost / L'adreça

Bons maridatges de vins i formatges

Al bell mig de Terrassa hi ha aterrat fa només tres mesos Con 2 Quesos, una botiga de degustació de vins, formatges i embotits. Lorenzo Gris, el propietari de l'establiment, va adonar-se com de bé mariden aquests tres productes i el resultat ha estat tot un èxit.

Text: Clara Puig / Foto: Enrique Marco

Enciam romà

Al rebost / Tria bé!

Enciam fulla de roure vs. enciam romà

Deu ser perquè som mediterranis; de seguida que surt una mica el sol i la temperatura puja un parell de graus, ja ens ve de gust menjar-nos una bona amanida. Aquest mes us donem un cop de mà per triar el millor enciam per a cada ocasió.

Text: Ferran Caldés

A punt per fer ous de Pasqua

Al rebost / És fàcil!

Ous de Pasqua decorats

Ens endinsem en la tècnica del découpage: folrem la superfície dels ous amb imatges impreses en paper

Foto: Delicooks

Receptes

Rol de truita, espàrrecs, bacallà i alvocat

Canapès de tàrtar de salmó

Pasta amb musclos i pèsols

'Smoothie' de remolatxa

Pizza de remolatxa

Amanida de pop marinat amb soja i gingebre

Entrepà de pop i papada de romesco picant

Nyoquis de patata amb pop rostit i formatge tetilla

'Arancini' de ragù

'Arancini' d'arròs venere amb peix

'Arancini' d'espinacs

'Arancini' amb festucs

Rajada amb puré d'herbes

Hamburguesa de remolatxa

Hamburguesa de llenties amb iogurt

Curri groc amb popets

Cruixent de bananes

Brownie de remolatxa

Crema de xocolata i canyella

La clàssica 'crème brûlée'

Crema de llimona al microones

Entrepà de curri tailandès de carbassa

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto