Què cuinar La Vanguardia

Revista

Portada Cuina 192
Cuina núm. 192. Setembre 2016

Thai. Sabors d'Orient

En aquest número

Per obrir boca / Gastropistes

Vins per beure... i per veure!

Els vins catalans no només entren pel paladar. També ho fan per la vista! Us hem seleccionat deu cellers que destaquen per la singularitat de l'espai i per l'atenció a tots els detalls per crear una experiència única.

Ferran Caldés

Per obrir boca / Taula reservada

Una taverna de tota la vida... que acaba d'obrir

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Per obrir boca / Postal gastronòmica

Quan la llum fa venir gana

Poques ciutats tenen una llum tan característica com Lisboa, però el que enlluerna és la riquesa gastronòmica. Ens ho explica Àlex Tarradellas, que fa nou anys que hi viu.

Àlex Tarradellas

Per obrir boca / Gourmet vs Foodie

El món d'Adrià

Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque

A la cuina

Menú de setembre

Cuinar per al dia a dia no és avorrit! Amb ingredients que podeu trobar el supermercat, us proposem un menú fàcil, sa i de temporada que serà tan divertit per a qui el cuina com per a qui el menja. Apreneu a cuinar d'una altra manera productes que sempre teniu al rebost!

Text: Francesc Murgadas / Cuina: Beatriz de Marcos / Foto: Anna Garcia Frigola

A la cuina / El xef a casa

Uns carbassons farcits i rodons

Gemma Biosca, del blog ‘Food&Cakes by GB’, ha deixat entrar Pep Nogué a la seva cuina, a Terrassa, i ens prepara uns carbassons farcits de botifarra i cansalada amb un toc de poma.

Recepta i cuina: Gemma Biosca / Foto: Enrique Marco

A la cuina

Cuina Thai

Visitem el sud-est asiàtic per gaudir d'una gastronomia que, de mica en mica, s'ha fet un lloc a Occident.

Text: Josep Sucarrats / Foto: Becky Lawton

A la cuina / Masterclass

Porc Duroc

Quan diuen que del porc tot s'aprofita, no menteixen. De les diferents races d'aquest animal que podem trobar al mercat, aquest mes us descobrim la Duroc, que és perfecta per elaborar botifarres o per preparar entrepans de cansalada per deixat tothom amb la boca oberta, i demanant-ne un altre mos.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina

Macarrons

Estem acostumats a fer-los amb salsa de tomàquet, però la pasta preferida del nens també serà la preferida dels adults amb les idees que trobareu en aquest reportatge.

Text: Ferran Caldés / Recepta: David Caballero / Foto: AJJ Estudi

A la cuina

All negre

Text: Carme Melià / Receptes: Miki Calzado (Ninot Cuina) / Foto: Enrique Marco

A la cuina / Plaers Saludables

Albergínia

L'estiu és temps d'albergínia, i en podem trobar de moltes varietats, mides i colors: introduïu-les als àpats més enllà de l'escalivada tradicional i feu-ne hummus per sucar amb bastonets de pastanaga.

Núria Coll

A la cuina / Dolç i sa

Sense gluten

Jordi Bordas ha preparat tres postres amb fruita seca i amb fruita de temporada que no tenen ni un sol ingredient amb gluten. Serà un final d'àpat de primera categoria!

Receptes: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Especial Vins i Caves / Tria de tres

Vins per regalar i quedar com un senyor!

Àngel Garcia Petit

Especial Vins i Caves / Genis del Foc

Joan València

Com a distribuïdor, va fer apostolat dels vins naturals abans que ningú. Van agradar tant que, avui, són els que marquen tendència al mercat. El bar que va obrir al Born barceloní és un aparador d'aquest fenomen. I omple cada vespre!

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Especial Vins i Caves / Remena Nena

French 75: Canonades distingides i refrescants

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Especial Vins i Caves / 2x1

Ofertes 2x1 d'Enoturisme

Especial Vins i Caves / Tria

Carta de vins

Al rebost / Calendari

Setembre

Al rebost / Tria bé!

Poma Golden vs. Poma Fuji

Ferran Caldés

Al rebost / Tant de Gust

Per sucar-hi pa!

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Al rebost / Decàleg

Safrà

A l'antiguitat, el feien servir com a perfum i com a medicament. Avui, el safrà s'ha convertit en una de les espècies més preuades de la cuina. El preu convida a fer-lo servir amb moderació i per això us volem explicar com treure'n el màxim partit.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Al rebost / L'adreça

Aquests dolços us donaran aire

Hi ha pastes que poden ser una mica pesades per a l'estómac. Però no és el cas dels bufats que preparen a la Dolceria Soler del Vendrell. Una llaminadura típica de la vila que elaboren de manera artesana, cada dia, des de fa gairebé vuitanta anys.

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Receptes

Entrant d'albergínia

Francesc Murgadas

Amanida de bròcoli

Francesc Murgadas

'Laksa' de carbassa amb cigrons de sèsam

David Caballero (adaptació)

Macarrons amb angules i pebrot escalivat

David Caballero

Macarrons amb mascarpone, gorgonzola i espinacs

David Caballero

Arròs de muntanya amb bolets

David Caballero

'Éclair' de pollastre en escabetx

Jordi Vilà

'Galette bretonne'

Marta Nus

Guatlles amb raïm

Francesc Murgadas

Carbassons farcits de botifarra

Gemma Biosca

Ous ferrats amb faves

Xavier Matarrodona

Aletes de pollastre thai

David Caballero (adaptació)

'Pad Thai'

David Caballero (adaptació)

Conserva de melva

Espai del Peix de Palamós

Cansalada del gorgil de porc Duroc

Carme Ruscalleda

Moll de l'os de vedella amb all negre

Miki Calzado

Brandada de bacallà amb all negre i crema de mongetes de Santa Pau

Miki Calzado

Calamars amb verduretes i allioli d'all negre

Miki Calzado

'Tkalia'

Figues amb avellanes

Francesc Murgadas

Pastís de figues i mascarpone

Jordi Bordas

Rotlles de pinya amb gingebre

Becky Lawton

Pastís d'arròs amb mango i crema de coco

David Caballero (adaptació)

Macarrons vegetarians especiats

David Caballero

Macarrons al pesto vermell

David Caballero

Mandonguilles d'albergínia, salsa de ceps i romesco

Lando

Crema d'avellanes

Jordi Bordas

Últims números publicats
Portada Cuina 202

BOLS. TOT EN UN SOL PLAT

  • Truites
  • Te matcha

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto