Què cuinar La Vanguardia

Revista

Portada Cuina 200
Cuina núm. 200. Abril 2017

Trucs dels grans xefs

En aquest número
Cartell d'Els Quatre Gats

A la cuina

200 moments estel·lars de la cuina catalana

Vam pensar que, entre l'escriptura del Sent Soví i l'obertura de l'Enigma, bé que podríem trobar dos-cents moments gloriosos! I sí, els hem trobat... Però en podrien ser més!

Text: Josep Sucarrats

Lasarte

Per fer boca

Martín Berasategui

Guipuscoà de soca-rel i incondicional de la Reial Societat, ha posat una pica a Barcelona aconseguint que el Lasarte sigui el primer restaurant de la capital catalana a tenir tres estrelles Michelin. Una fita que l'enorgulleix, però no deixa de remarcar que la cuina és un llenguatge universal i que, quan és aquí, se sent català. 

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Raül Balam al Moments

Per fer boca / Degustació

El setè art gastronòmic

Durant gairebé un any - més temps del que preveien al principi -, la cuina del Moments ha proposat un viatge gastronòmic per algunes de les millors cuines del món. 

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Obrador de xocolata

Per fer boca / gastropistes

Dolça temptació

Divina o no, la xocolata és una de les temptacions gastronòmiques més irresistibles. Us revelem nou maneres de caure-hi.

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

A Tempo

Per fer boca / Taula reservada

Plats sense època aptes per a tothom

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Carlo Petrini

Per fer boca

El món segons Carlo Petrini

Petrini pertany al grup fundador de Slow Food i, des d'aleshores, l'ha liderat i internacionalitzat. Avui el moviment és present a 150 països. 

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Cuina de Nova Zelanda

Per fer boca / Postal Gastronòmica

Modernitat ancestral

Ens en parla Marta Garcia, una catalana que estudia turisme i que fa nou anys que viu a Auckland. 

Text: Marta Garcia, doctorand en turisme / Foto: Marta Garcia i Thinkstock

Pescador de Vilanova i la Geltrú

Per fer boca / Gent de mar

"Hem de saber valorar el peix fresc català, pescat el mateix dia"

Fa ben poc que va ser escollit president de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú, però fa més de vint-i-sis anys que Jaume Carnicer es va enamorar de la seva professió.

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Gourmet vs Foodie

Per fer boca / Gourmet VS Foodie

Exprés o filtre?

Foto: Enrique Marco

Crema fria de esparragos verdes con tomates secos

A la cuina / Dit i fet

Crema d'espàrrecs i tomàquets secs

Foto: Becky Lawton / Recepta: Adrian Geralnik

Menu Abril 2017

A la cuina

Menú d'abril

I la cuina també s'omple de color i alegria amb productes frescos i saborosos que ens permeten elaborar plats refrescants, lleugers i gourmets. Francesc MUrgadas ens proposa quatre receptes senzilles i alhora molt apetitoses, per gaudir cuinant-les, però també menjant-nos-les. 

Recepta: Francesc Murgades / Cuina: Beatriz de Marcos / Foto: Anna Garcia Frigola

Joan Roca Il·lustració

A la cuina

Trucs dels grans xefs

La cuina del país ha protagonitzat, els darrers 20 anys, una autèntica revolució, que han coprotagonitzat noms il·lustres com Adrià, Ruscadella o Roca.

Text: Manel Guirado / Receptes i cuina: Stéphane Poussardin / Foto: Becky Lawton / Il·lustracions: Nik Neves

Escabetx de verdures

A la cuina

Escabetx

Perquè, originalment, no escabetxàvem per gust, sinó com a recurs per conservar el peix. I diu que els catalans vam donar-li valor culinari: per això no només ho apliquem al peix. En quin lloc quedaria, sinó, el conill en escabetx?

Text: Ferran Caldés / Recepta i foto: Food photo i Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

Bis farcit amb salsa de formatge

A la cuina / Espai del peix

Bis farcit amb salsa de formatge

Foto: Enrique Marco

Tots Xef a Casa

A la cuina / El xef a casa

Un pastís per al número 200

Ho hem volgut celebtrar d'una manera especial: l'equip de redacció hem cuinat un pastís amb Pep Nogué a la Foodieteca. 

Recepta i cuina: Pep Nogué / Foto: Enrique Marco

Pèsols

A la cuina

Pèsols

Els pèsols són un llegum d'estacionalitat marcada que protagonitzen una cuina de producte amb una intervenció mínima als fogons.

Text: Carme Melià / Receptes: Pol Leiva / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Germinats

A la cuina / Master Class

Germinats

Són dos dels beneficis principals dels germinats, és a dir, grans o llavors posars en contacte amb aigua, calor i oxigen. N'hi ha moltíssims, però tots s'han de consumir frescos i ben nets.

Recepta i cuina: Carme Ruscadella / Foto: Becky Lawton

Pastís Fruita Seca

A la cuina / Plaers saludables

Fruita seca

És ideal prendre'n després de fer esport i és molt adequada per a estudiants, vegetarians, gent gran, nens i persones amb estrenyiment o colesterol. Eviteu, però, la fruita seca fregida i la que porta sal. Trieu l'ecològica!

Text: Núria Coll

Drac al plat

A la cuina / Dolç i sa

Roses, dracs i dolços

El nostre pastisser celebra el seu sant - moltes felicitats! - i el del patró de Catalunya amb tres postres que ens enamoren. Llegiu entre les línies de les receptes per tastar les flors més dolces i els dracs més romàntics d'aquesta diada. 

Foto: Becky Lawton

Bacallà a la Catalana

A la cuina / Alimentar l'ànima

Quaresma

En aquest context entra en joc el bacallà salat, que, a partir del segle XVI, proveïa de peuix barat els mercats catalans.

Text: Sergi Martín

Ruta enoturística al Masnou

Al celler / Enoturisme

Ruta turística de tast de vins al Masnou

Text: Redacció

Sempre Viva Ampolla

Al celler / Tria de tres

Una tria per a joves amb ganes de descobrir el vi

Text: Àngel Garcia Petit

Remena Nena 200

Al celler / Remena, nena!

Ti' Punch, quan el Carib beu en francès

"És un còctel popular, gens propi de bars estirats. I, fins i tot, es beu a temperatura ambient". 

Text: Mar Calpena / Foto: Mariona Villavieja

La Fromagerie Moelleux du Revard

Al rebost / Descobertes

Formatges amb accent francès

Text: Carme Melià / Foto: Marc Ensenyat

Sucre

Al rebost

Sucre

El sucre ens endolceix la vida i ens és necessari, però... Compte!, l'hem de consumir amb moderació i no oblidar que hi ha molts productes processats que porten sucre sense que ho sapiguem. Preneu-ne amb mesura i, si és possible, busqueu altres alternatives més saludables!

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Hèlix Cat Granja de Cargols

Al rebost / Tant de gust

La casa dels cargols

Avui, són una de les poques granges del país que es dediquen a la cria i la comercialització d'aquests gastròpodes.

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Nonne e Bisnonne

Al rebost / L'adreça

Un tast del nord d'Itàlia a Montgat

Nonne e Bisnonne ofereix productes exclusius de la regió italiana del Piemont d'una qualitat insuperable i per a totes les butxaques. ideal pels amants de la gastronomia italiana. 

Text: Cristina Camilleri / Foto: Mariona Villavieja

Stéphane Poussardin

Al rebost / Entrevista

Stéphane Poussardin

Francès, format a Avinyó i instal·lat a Catalunya des del 1990, cuina i ensenya cuina a l'Atelier, a Cabrera de Mar (Maresme).

Text: Ferran Caldés / Foto: Becky Lawton

Seitons

Al rebost

Tria bé!

Tan diferents són que, moltes vegades, ens oblidem que l'anxova i el seitó són exactament el mateix peix, però, en un cas es tracta amb sal i en l'altre amb vinagre.

Text: Ferran Caldés / Foto: Thinkstock

Ous de Pasqua còsmics

Al rebost / És fàcil!

Ous de pasqua còsmics

Foto: Becky Lawton

Al rebost

L'enciclopèdia dels tips

Però aquesta saviesa amagada és, justament, la que inspira els tempes que l'espai radiofònic Tips tracta cada setmana. Aquí en podem degustar quatre.

Text: Paula Molés

Receptes

Crema freda d'espàrrecs verds amb tomàquets secs

Foto: Becky Lawton / Recepta: Adrian Geralnik

Tempura de carxofa

Recepta: Frances Murgadas / Cuina: Beatriz de Marcos / Foto: Anna Garcia Frigola

Risotto de primavera

Recepta: Frances Murgadas / Cuina: Beatriz de Marcos / Foto: Anna Garcia Frigola

Lluç amb anxoves

Recepta: Frances Murgadas / Cuina: Beatriz de Marcos / Foto: Anna Garcia Frigola

Pastís de poma

Recepta: Frances Murgadas / Cuina: Beatriz de Marcos / Foto: Anna Garcia Frigola

Arròs negre amb crema de calçots i calamarsons, puntets d'allioli de safrà i romesco

Recepta: Cullera de Boix / Cuina: Xavier Matarrodona / Foto: Enrique Marco

Pa amb tomàquet i pernil ibèric

Receptes i cuina: Stéphane Poussardin / Foto: Becky Lawton

Tofu a la graella amb macarrons de xiitake, crema d'avellanes i nyàmera

Receptes i cuina: Stéphane Poussardin / Foto: Becky Lawton

Llenguado amb escopinyes, espinacs, poma i emulsió de citronel·la

Receptes i cuina: Stéphane Poussardin / Foto: Becky Lawton

After Eight de xocolata i menta

Receptes i cuina: Stéphane Poussardin / Foto: Becky Lawton

Escabetx de verdures

Recepta i foto: food photo i Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

Musclos en escabetx

Recepta i foto: food photo i Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

Conill en escabetx a l'aroma de cítrics

Recepta i foto: food photo i Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

Bis farcit amb salsa de formatge

Recepta: Espai del peix / Foto: Enrique Marco

Pastís de viatge

Recepta i cuina: Pep Nogué / Foto: Enrique Marco

Pèsols ofegats amb cloïsses i sípia

Receptes: Pol Leiva / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Tàrtar de maduixes del Maresme i pèsols

Receptes: Pol Leiva / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Migas amb papada, botifarra i pèsols

Receptes: Pol Leiva / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Sardines marinades sobre compota de tomàquet Monterosa

Llagostins, germinats i mole verde

Recepta i cuina: Carme Ruscadella / Foto: Becky Lawton

Pastís de moniato i avellanes

Recepta: Restaurant Sopa

Melmelada de maduixa i rosa

Recepta: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Trufes de gerds i rosa

Recepta: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Drac al plat

Recepta: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Bacallà a la catalana

Salmó d'almívar de vi

Recepta: Glòria Canals Marata

Últims números publicats
Portada Cuina 202

BOLS. TOT EN UN SOL PLAT

  • Truites
  • Te matcha

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto