Què cuinar La Vanguardia

Revista

Portada Cuina 195
Cuina núm. 195. Novembre 2016

Xocolata. Receptes per a principiants atrevits

En aquest número

Per fer boca / Gastropistes

Deu tastos a Girona

Per anar fent boca, us proposem deu adreces a l'abast de tothom, sense sortir del barri Vell

Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Per fer boca / Taula reservada

La cuina empordanesa vista amb ulls d'avui

Text: Josep Sucarrats / Foto: Xevi F. Güell

Per fer boca / Postal gastronòmica

Mar i muntanya a la gal·lesa

Aquesta zona és un punt de trobada de cultures i nacionalitats diverses i avui viu una revolució culinària

Text i foto: Charlie Allwood

Per fer boca / Genis del Foc

Toni Romero

Una casa de menjars reinterpretada que omple dia rere dia. L'èxit d'aquest local del Raval barceloní és tan gran que és una obvietat dir que està de moda. La cuina de Toni Romero al 'Suculent' és d'alta gamma, però es deixa anar més a la 'Taverna' i mostra el seu esperit verdulaire al '4 amb 5 Mujades'. Una triada de restaurants per convèncer a tothom!

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Per fer boca

Quin tros de cassola

A Ponent, la cassola de tros s'ha convertit en una d'aquestes menjades festives. És ben cert que originàriament era el dinar ordinari dels pagesos veïns de tros, i que cadascun aportava algun ingredient per ficar dins de l'atuell on es coïa el menjar que compartien plegats. Avui, els pagesos ja dinen a casa. Però les cassoles de tros no han desaparegut: al Pla de Lleida ara són un pretext per aplegar família i amics.

Text: Josep Sucarrats/ Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gourmet vs Foodie

Crítica a la crítica

Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque/Foto: Enrique Marco

A la cuina

Menú de novembre

Varieu les combinacions, mescleu els ingredients que tingueu més a mà i creeu les vostres receptes per divertir-vos a la cuina i a la taula! Aquest mes comprem peres, mostassa, pasta fil·lo i endívies

Text: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

A la cuina

Xocolata

Treballeu-la amb propostes per a principiants que, davant dels convidats, us faran quedar com uns professionals

Text: Josep Sucarrats / Foto: Food photo, Cristina Rivarola/ Cuina: Marian Montoro

A la cuina / El xef a casa

Amb accent del Berguedà

Com a bona berguedana, a l'Anna Fornell li encanta cuinar amb bolets i escriure les seves receptes al blog 'M'agrada cuinar'. Amb Pep Nogué, ha preparat blat de moro escairat

Recepta i cuina: Anna Fornell / Foto: Enrique Marco

A la cuina / Masterclass

Papillota

El resultat més interessant d'aquesta tècnica s'obté quan cadascun dels elements que s'embolcallen ha expressat el seu sabor al resultat final, des del producte principal cuinat, fons a la guarnició i l'amaniment. Ara, trieu: paper, fulla o silicona!

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina

Brous

L'exercici és tan fàcil com ancestral: n'hi ha prou d'afegir ingredients dins d'una olla amb aigua i fer-ho bullir. Verdura, carn, peix... Les fórmules són tan senzilles com infinites i fan del brou un protagonista tan humil com imprescindible a la cuina

Text: Carme Melià / Receptes: David Caballero / Foto: Becky Lawton / Cuina: Adrian Geralnik

A la cuina

Food Balls

La pilota de futbol aixeca passions i les boles de menjar sempre tenen l'èxit assegurat, a taula

Text: Ferran Caldés / Receptes i cuina: Mireia Carbó / Foto: Enrique Marco

A la cuina / Plaers Saludables

Safrà

Des de fa segles se li atribueixen funcions terapèutiques, sobretot per afavorir la digestió, però també per combatre la bronquitis i facilitar els parts. A més, va molt bé per tractar símptomes menstruals i dismenorrea

Text: Núria Coll

A la cuina / Dolç i sa

Fruita seca

Sense deixar les fruites de tardor; s'anima a preparar un pastís esponjós de pastanaga i nous i, amb una compota de pruna, ens tempta amb un berenar de magdalenes que ens farà retornar a la infantesa

Receptes: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Al celler / Tria de tres

Vins nascuts a tocar de les vies del tren

Text: Àngel Garcia Petit

Al celler / Remena Nena

Manhattan: Tan sofisticat i directe com a Nova York

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Al rebost / Calendari

Novembre

Al rebost / Decàleg

Nous

Tenen fama de ser quasi perfectes pels nombrosos beneficis per a la salut que aporta el seu consum i per ser el medicament més natural contra les malalties cardiovasculars. Però, tot i ser les reines de la fruita seca, convé no abusar-ne: són molt calòriques

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Al rebost / Tant de Gust

Un món d'olives

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Al rebost / L'adreça

Botifarrades amb ànima de vermut

Fem botifarra a l'aperitiu! Un matí de diumenge amb un got d'un bon vermut -amb oliva inclosa!- i quatre xips amb un toc de sala o unes escopinyes. Una escena habitual que la xarcuteria Can Quintí d'Arenys de Mar, vol revolucionar amb 'Les Vermouth'

Text: Carme Melià / Foto: Enrique Marco

Al rebost / Tria bé!

Sucre moré vs. sucre candi

Aquest mes hem proposat endolcir-vos la vida resolent tots els dubtes existencials sobre el sucre

Text:Ferran Caldés / Foto: Thinkstock

Receptes

'Bricks' de verdures

Francesc Murgadas

Crema d'endívies amb pernil

Francesc Murgadas

Blat de moro escairat amb bolets

Pep Nogué

Escudella barrejada

David Caballero

Sopa de ceba

David Caballero

Sopa de pscadors

David Caballero

Pèsols negres amb cansalada

Pilar Sebastián

Cassola de tros

Conill a la mostassa

Beatriz de Marcos

Peus de porc desossats gratinats amb trinxat

Cullera de Boix

'Emblanc' de congre

Pep Nogué

Gall de Sant Pere amb cítrics

Eva García

Mandonguilles de cigrons i formatge

Mireia Carbó

Mandonguilles de peix

Mireia Carbó

Mandonguilles de pollastre al curri

Mireia Carbó

Marmitako de tonyina

'Lamb & Chips'

Jordi Vilà

Peres al blau

Francesc Murgadas

Coulant de xocolata

Marian Montoro

Pastís de xocolata, avellana i trufa

Marian Montoro

Gotet de textures de xocolata

Marian Montoro

Roques suïsses d'ametlla caramel·litzada

Marian Montoro

Papillota de formatge de cabra, figues i agredolç

Carme Ruscalleda

Aspic de nespres

Eva Porta

Pastís de pastanaga

Jordi Bordas

Magdalenes amb prunes

Jordi Bordas

Mont Blanc

Jordi Bordas

Carpaccio de carbassa amb bolets

Mercè Passola

Figues al forn

Jordi Bordas

Últims números publicats
Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto