Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 195
Cuina núm. 195. Novembre 2016

Xocolata. Receptes per a principiants atrevits

En aquest número

Per fer boca / Gastropistes

Deu tastos a Girona

El 23 de novembre, la ciutat de l'Onyar reunirà la millor gastronomia del país, ja que s'hi donaran a conèixer les estrelles Michelin

Per anar fent boca, us proposem deu adreces a l'abast de tothom, sense sortir del barri Vell

Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Per fer boca / Taula reservada

La cuina empordanesa vista amb ulls d'avui

La relectura de plats clàssics que fan a la Pahissa del Mas Pou ens animarà a tornar-hi

Text: Josep Sucarrats / Foto: Xevi F. Güell

Per fer boca / Postal gastronòmica

Mar i muntanya a la gal·lesa

Cardiff és una ciutat portuària que exerceix de capital d'un principat muntanyós

Aquesta zona és un punt de trobada de cultures i nacionalitats diverses i avui viu una revolució culinària

Text i foto: Charlie Allwood

Per fer boca / Genis del Foc

Toni Romero

Suculent

Una casa de menjars reinterpretada que omple dia rere dia. L'èxit d'aquest local del Raval barceloní és tan gran que és una obvietat dir que està de moda. La cuina de Toni Romero al 'Suculent' és d'alta gamma, però es deixa anar més a la 'Taverna' i mostra el seu esperit verdulaire al '4 amb 5 Mujades'. Una triada de restaurants per convèncer a tothom!

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Per fer boca

Quin tros de cassola

Hi ha àpats que, més aviat, són una festa. Els catalans en sabem, d'això. Calçotades, costellades, sardinades... En tenim un bon grapat!

A Ponent, la cassola de tros s'ha convertit en una d'aquestes menjades festives. És ben cert que originàriament era el dinar ordinari dels pagesos veïns de tros, i que cadascun aportava algun ingredient per ficar dins de l'atuell on es coïa el menjar que compartien plegats. Avui, els pagesos ja dinen a casa. Però les cassoles de tros no han desaparegut: al Pla de Lleida ara són un pretext per aplegar família i amics.

Text: Josep Sucarrats/ Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gourmet vs Foodie

Crítica a la crítica

Com és la crítica gastronòmica del nostre país?

Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque/Foto: Enrique Marco

A la cuina

Menú de novembre

Hem triat quatre ingredients molt diferents, que podeu trobar fàcilment al supermercat, per elaborar un menú fàcil, sa i de temporada

Varieu les combinacions, mescleu els ingredients que tingueu més a mà i creeu les vostres receptes per divertir-vos a la cuina i a la taula! Aquest mes comprem peres, mostassa, pasta fil·lo i endívies

Text: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

A la cuina

Xocolata

Com deia Charles M.Schulz, creador de Charlie Brown, 'All you need is love. But a little chocolate now and then doesn´t hurt' ('Tot el que necessites és amor, però una mica de xocolata de tant en tan no fa cap mal')

Treballeu-la amb propostes per a principiants que, davant dels convidats, us faran quedar com uns professionals

Text: Josep Sucarrats / Foto: Food photo, Cristina Rivarola/ Cuina: Marian Montoro

A la cuina / El xef a casa

Amb accent del Berguedà

Com a bona berguedana, a l'Anna Fornell li encanta cuinar amb bolets i escriure les seves receptes al blog 'M'agrada cuinar'. Amb Pep Nogué, ha preparat blat de moro escairat

Recepta i cuina: Anna Fornell / Foto: Enrique Marco

A la cuina / Masterclass

Papillota

És ideal per a les coccions al forn o al vapor, però també es pot fer a la planxa, a la brasa o a la paella

El resultat més interessant d'aquesta tècnica s'obté quan cadascun dels elements que s'embolcallen ha expressat el seu sabor al resultat final, des del producte principal cuinat, fons a la guarnició i l'amaniment. Ara, trieu: paper, fulla o silicona!

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina

Brous

Poden ser un plat per si mateixos -si hi afegim pasta o arròs, és clar- o bé el secret amagat en un guisat suculent

L'exercici és tan fàcil com ancestral: n'hi ha prou d'afegir ingredients dins d'una olla amb aigua i fer-ho bullir. Verdura, carn, peix... Les fórmules són tan senzilles com infinites i fan del brou un protagonista tan humil com imprescindible a la cuina

Text: Carme Melià / Receptes: David Caballero / Foto: Becky Lawton / Cuina: Adrian Geralnik

A la cuina

Food Balls

Alguna cosa tenen les esferes, que ens atreuen

La pilota de futbol aixeca passions i les boles de menjar sempre tenen l'èxit assegurat, a taula

Text: Ferran Caldés / Receptes i cuina: Mireia Carbó / Foto: Enrique Marco

A la cuina / Plaers Saludables

Safrà

Hipòcrates ja en coneixia les propietats curatives i el prescrivia per tractar la dispèpsia, els dolors dentaris i la histèria

Des de fa segles se li atribueixen funcions terapèutiques, sobretot per afavorir la digestió, però també per combatre la bronquitis i facilitar els parts. A més, va molt bé per tractar símptomes menstruals i dismenorrea

Text: Núria Coll

A la cuina / Dolç i sa

Fruita seca

Quan ve el temps de collir castanyes, el nostre pastisser es treu del magí una llepolia francesa que us farà passar el fred de cop

Sense deixar les fruites de tardor; s'anima a preparar un pastís esponjós de pastanaga i nous i, amb una compota de pruna, ens tempta amb un berenar de magdalenes que ens farà retornar a la infantesa

Receptes: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Al celler / Tria de tres

Vins nascuts a tocar de les vies del tren

Tres grans clàssics del Barrio de la Estación d'Haro, on hi ha set cellers de renom

Text: Àngel Garcia Petit

Al celler / Remena Nena

Manhattan: Tan sofisticat i directe com a Nova York

Un còctel clàssic que farà que us sentiu com el rei de la ciutat dels gratacels

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Al rebost / Calendari

Novembre

Sota terra hi passen coses apassionants. Com per exemple, la formació dels tubercles que omplen la cuina a la tardor

Al rebost / Decàleg

Nous

Un remei per al cor

Tenen fama de ser quasi perfectes pels nombrosos beneficis per a la salut que aporta el seu consum i per ser el medicament més natural contra les malalties cardiovasculars. Però, tot i ser les reines de la fruita seca, convé no abusar-ne: són molt calòriques

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Al rebost / Tant de Gust

Un món d'olives

Julià i Mireia Folch són la tercera generació d'una família dedicada a la producció d'olives i productes derivats

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Al rebost / L'adreça

Botifarrades amb ànima de vermut

Fem botifarra a l'aperitiu! Un matí de diumenge amb un got d'un bon vermut -amb oliva inclosa!- i quatre xips amb un toc de sala o unes escopinyes. Una escena habitual que la xarcuteria Can Quintí d'Arenys de Mar, vol revolucionar amb 'Les Vermouth'

Text: Carme Melià / Foto: Enrique Marco

Al rebost / Tria bé!

Sucre moré vs. sucre candi

Tots els sucres són igual de perjudicials? Amb quin podem acompanyar el cafè per sorprendre els convidats? El sucre morè és més natural que el blanc?

Aquest mes hem proposat endolcir-vos la vida resolent tots els dubtes existencials sobre el sucre

Text:Ferran Caldés / Foto: Thinkstock

Receptes

'Bricks' de verdures

Francesc Murgadas

Crema d'endívies amb pernil

Francesc Murgadas

Blat de moro escairat amb bolets

Pep Nogué

Escudella barrejada

David Caballero

Sopa de ceba

David Caballero

Sopa de pscadors

David Caballero

Pèsols negres amb cansalada

Pilar Sebastián

Cassola de tros

Conill a la mostassa

Beatriz de Marcos

Peus de porc desossats gratinats amb trinxat

Cullera de Boix

'Emblanc' de congre

Pep Nogué

Gall de Sant Pere amb cítrics

Eva García

Mandonguilles de cigrons i formatge

Mireia Carbó

Mandonguilles de peix

Mireia Carbó

Mandonguilles de pollastre al curri

Mireia Carbó

Marmitako de tonyina

'Lamb & Chips'

Jordi Vilà

Peres al blau

Francesc Murgadas

Coulant de xocolata

Marian Montoro

Pastís de xocolata, avellana i trufa

Marian Montoro

Gotet de textures de xocolata

Marian Montoro

Roques suïsses d'ametlla caramel·litzada

Marian Montoro

Papillota de formatge de cabra, figues i agredolç

Carme Ruscalleda

Aspic de nespres

Eva Porta

Pastís de pastanaga

Jordi Bordas

Magdalenes amb prunes

Jordi Bordas

Mont Blanc

Jordi Bordas

Carpaccio de carbassa amb bolets

Mercè Passola

Figues al forn

Jordi Bordas

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto