Preparació
- Netegeu els alls tendres, traieu-ne la primera pell i talleu-los a rodelles. Poseu-los en un cassó coberts d'oli i deixeu-los coure lentament 30 min, sense que agafin color. Una vegada confitats, tritureu-los amb l'oli i coleu-ho. Reserveu-ho en tebi.
- Renteu i partiu per la meitat els tirabecs.
- Netegeu els moixernons i lamineu-los.
- Talleu la part inferior dels espàrrecs i talleu-los per la meitat. Escaldeu-los 1 min en una olla amb aigua i sal. Escorreu-los.
- En una paella amb un raig d'oli calent, comenceu per saltar els espàrrecs, després els moixernons i, al final, els tirabecs.
- Mentrestant, poseu els dos rovells en un bol amb un parell de cullerades d'aigua calenta i emulsioneu-los. Aneu-hi barrejant l'oli de confitar els alls i formeu una maionesa. Poseu-ho a punt de sal.
- Distribuïu el saltat en els plats i serviu-ho amb la maionesa tèbia d'alls en un bol.
- Empolseu-hi un xic de porradell trinxat i uns grans de sal gruixuda.