Què cuinar La Vanguardia

Preparació

Preparació

  1. Demaneu ajuda a un adult per fer bullir el brou o l’aigua en una cassola. Quan arrenqui el bull, poseu-hi el búrgul i coeu-lo a foc lent fins que hagi absorbit tot el brou. No trigarà més de 10 min.
  2. Estiure-lo en una safata perquè es refredi. De tota manera, mireu el paquet, perquè a vegades és búrgul precuit i llavors només s’ha d’hidratar amb aigua bullent.
  3. Renteu el tomàquet i talleu-lo menut. Si el cogombre és tendre, no caldrà que el peleu. Si és molt gros, peleu-lo, retireu-ne les llavors i talleu-lo menut.
  4. Barregeu el búrgul amb el tomàquet, el cogombre i les panses.
  5. Ratlleu la pela de la llimona, ben fina i sense gens de part blanca. Feu suc amb la meitat de la llimona i barregeu-lo amb el triple d’oli d’oliva i sal.
  6. Talleu el julivert i afegiu-lo a la vinagreta.
  7. Amaniu el búrgul amb aquesta barreja i guardeu-lo a la nevera fins al moment de servir-lo.

El consell

  • El búrgul és el gra de blat tendre trencat, molt habitual als països àrabs. Si no en trobeu, per fer aquesta recepta, el podeu substituir per cuscús. I, per descomptat, podeu amanir-lo amb tot allò que ens vingui de gust! Queda boníssim si hi afegiu una miqueta de menta o de coriandre ben picadets.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 oct - 19 nov

Ganxotapes de Tardor

Del 20 d'octubre al 19 de novembre s'organitza a Sant Feliu de Guíxols un concurs per triar la millor 'Ganxotapa'...

02-19 nov

QuintoTapa Sant Vicenç dels Horts

Després de cinc edicions d’èxit de la ruta Tapes i Canyes a Sant Vicenç dels Horts, l’activitat...

19 nov

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

18-19 nov

Jornada del Calçot de Valls

Al novembre comença la temporada de les calçotades i, com no podia ser d’una altra manera,...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto