Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tallers de tardor d'A Taula

Bolets de tardor

Bolets de tardor

Els tallers de tardor realitzats al Centre Cívic El Sortidor formen part de les activitats organitzades per celebrar els deu anys d'A Taula!. S'han ideat un conjunt de tallers per donar a conèixer cultures culinàries diverses i iniciatives sostenibles. 

Els tallers aprofiten la tardor per explicar plats típics d'aquesta epòca de l'any. Un dels talleristes és Joan Carles Pastor i donarà a conèixer els Ossos de Sant, uns pastissets de crema i rovell d'ou popularitzats al món cristià cap al s. XVII que s'associen a la festa de Tots Sants.

La cuina de bolets serà també protagonista i anirà a càrrec de Josep Vidal, que explicarà les millors maneres de gaudir de cada bolet. Anna Bozzano posarà a taula una sopa marinera de la cuina francesa coneguda com 'bullabessa' i n'explicarà els origens, que es remunten al s.XIX. L'últim taller estarà dedicat a les receptes vegetarianes i anirà a càrrec de Maria Alcolado, que ensenyarà com portar una alimentació sana i equilibrada d'origen no animal.

Cal destacar que aquestes activitats formen part d'una successió de tallers que duren fins al mes de desembre i aborden amplis camps com el de la cuina gurmet, el vi o el cafè. Així, doncs, els tallers que podem trobar són:

  • OSSOS DE SANT

Dimecres, 25 d’octubre, de 19.30 a 21.30 h
Preu: 9,95 €
Suplement per a ingredients: 4 €
Tallerista: Joan Carles Pastor

D'origen araboandalusí, aquests pastissets de massapà farcits de crema de rovell d'ou es van
popularitzar al món cristià cap al segle XVII, associant-se a la festa de Tots Sants. La seva
forma de tíbia humana ens recorda aquesta relació amb els morts i el seu món. Segons els
diferents territoris han pres un nom o un altre: ossos de sant, ossos de San Expedito, panellets d'os o huesos de muerto…

  • LA CUINA DELS BOLETS

Dijous, 2 de novembre, de 18.30 a 21.30 h
Preu: 14,92 €
Suplement per a ingredients: 6 €
Tallerista: Josep Vidal

Els bolets són un dels protagonistes de la tardor. N’hi ha moltes varietats i moltes maneres de
preparar-los, però cada bolet té el seu punt i la seva textura. Prepararem receptes que ens
permetran entendre quines són les millors maneres de gaudir de cada bolet.

  • BULLABESSA

Dimarts, 7 de novembre, de 18.30 a 21.30 h
Preu: 14,92 €
Suplement per a ingredients: 6 €
Tallerista: Anna Bozzano, d’El Peix al plat

Antiga i molt coneguda sopa de peix a la cuina de la Provença francesa. Una recepta que neix
com un plat mariner de recapte i es transforma en un plat de categoria a principis del segle XIX.
És un plat que uneix història i mitologia, però, sobretot, uneix peix fresc de moltes varietats per donar un inconfusible sabor de mar.

  • CUINA VEGETARIANA DE TARDOR (ECO i V)

Dijous, 9 de novembre, de 18.30 a 21.30 h
Preu: 14,92 €
Suplement per a ingredients: 6 €
Tallerista: Maria Alcolado, de Mesquemenjar

Esteu reduint el consum d’aliments d’origen animal i voleu saber quins aliments heu de
potenciar? Veurem la importància de menjar verdures i fruites de temporada i què ens aporten
(vitamines, minerals, antioxidants, etc.). Parlarem de les diferències entre les proteïnes animals
i les vegetals. En aquest taller us volem ensenyar, a través de receptes vegetarianes, com
portar una alimentació sana i equilibrada. La base seran les verdures i hortalisses, els cereals,
els llegums, les fruites i la fruita seca. Farem plats senzills, originals, saludables i rics en
nutrients.

 

MÉS INFORMACIÓ

Centre Cívic El Sortidor

Plaça Sortidor, 12

08004 Barcelona (Barcelonès)

934434311

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: