Què cuinar La Vanguardia

Preparació

Preparació

  1. En un bol, poseu la farina, la sal, el sucre, el llevat, l’ou i la llet. Barregeu-ho bé amb les mans 10 min, amb força.
  2. Incorporeu-hi la mantega freda, a daus. Continueu-ho pastant fins a tenir una massa llisa. La massa s’enganxa molt, però després d’una bona estona es va fent més dòcil. No us heu de desesperar. És la manera que us quedi un tortell molt tendre i suau.
  3. Deixeu-lo reposar uns 15 min.
  4. Emboliqueu una figura d’un Rei d’Orient i una fava amb plàstic film.
  5. Emboliqueu una tassa ampla o un motlle rodó amb paper de forn, i unteu el paper amb oli d’oliva.
  6. Estireu la massa fent un rul·lo. Poseu-hi la figura i la fava i feu la forma del tortell.
  7. Poseu el tortell, amb la tassa o el motlle al centre, sobre una safata de forn protegida amb paper sulfurat.
  8. Deixeu-lo fermentar 1 h, a 30 ºC. És ideal que fermenti tapat amb un drap, però heu de procurar que el drap no toqui la massa, perquè s’hi enganxaria.
  9. Acabada la fermentació, amb molta cura, pinteu el tortell amb ou batut i poseu-hi pinyons crus per sobre (que haureu deixat en remull 1 h).
  10. Coeu el tortell 15 min a 200 ºC, i ja el tindreu a punt. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

25 nov

Ruta 'Valls, assaboreix l'oli'

L’oli d’oliva, aliment sagrat a la Mediterrània antiga, també s’ha emprat des de temps...

25 nov

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

25 nov

Adopta un Celler

Prepareu el paladar per descobrir el Celler Herència Altés, el convidat al Bar del Pla de Barcelona d'aquesta...

25 nov

III Fes l'oliva

La campanya de l’oliva ja ha començat i el Celler Masroig ofereix una experiència oleoturística...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto