Preparació
- Poseu els cigrons al vas i programeu 2 min, velocitat progressiva 5-10.
- Incorporeu-hi la farina de blat, el llevat i la sal. Programeu 10 s, velocitat 5. Aboqueu-ho en un recipient i reserveu-ho.
- Sense rentar el vas, poseu-hi les cebes tendres i el julivert. Trossegeu-ho 5 segons, velocitat 4.
- Afegiu-hi l'aigua i la barreja de farines reservada. Programeu 10 s, velocitat 4. Obriu la tapa i afegiu-hi les gambetes, barregeu-ho bé amb l'espàtula i aboqueu aquesta barreja en un recipient. Deixeu-ho reposar 30 min.
- Poseu un fons (d'un dit de gruix) d'oli d'oliva en una paella fonda. Escalfeu l'oli a foc fort fins que comenci a fumejar.
- Feu servir una cullera sopera com a mesura, i aneu-hi incorporant la barreja a cullerades en l'oli. Formeu les truitetes estenent cada porció amb la base de la cullera.
- Feu les truitetes pels dos costats durant 1 min en tantes tandes com sigui necessari perquè no s'enganxin les unes amb les altres. L'oli sempre ha d'estar ben calent perquè les truitetes quedin daurades i cruixents.
Nota: si feu servir gambes en lloc de gambetes, a més de pelar-les les haureu de picar a trossos petits (de la mida d'una gambeta).