Preparació
- Per a les carxofes: en un bol, poseu aigua, el julivert i la llimona espremuda.
- Traieu la tija i l’excés de fulles de les carxofes i peleu-les (com si peléssiu una poma). Talleu les carxofes per la meitat i traieu-ne la pelussa interior. Poseu-les al bol amb aigua, llimona i julivert.
- Talleu les carxofes a làmines no gaire fines. Reserveu-ho al bol.
- Poseu una paella a foc mitjà, amb l’oli.
- Escorreu bé les làmines de carxofa en un colador i poseu-les en paper absorbent. Fregiu-les a foc fort, fins que agafin un color daurat.
- Traieu-les i poseu-les en paper de cuina, per extreure’n l’excés d’oli. Salpebreu-les i reserveu-les.
- Retireu la paella i coleu l’oli.
- A la mateixa paella, a foc fort, salteu la botifarra de perol, pelada i trossejada.
- Bateu els ous lleugerament, amb una mica de sal i pebre negre, afegiu-hi les carxofes i la botifarra de perol, i remeneu-ho bé. Deixeu-ho reposar 5 min, perquè els gustos es barregin bé.
- Poseu oli d’oliva en una paella, a foc mitjà-alt.
- Aneu-hi posant la barreja amb l’ajuda d’un cullerot, per fer les truitetes individuals.
- Deixeu que es formi la crosta a foc mitjà, 3-4 min. Qualleu-les només per una banda i retireu-les; repetiu l’operació amb la resta de les carxofes.
- Serviu les truites de carxofa i botifarra immediatament.