Què cuinar La Vanguardia

Preparació

  1. Demaneu a la carnisseria que us desossin l’espatlla i que omplin l’espai dels ossos amb carn de botifarra crua (sense l’intestí); demaneu que us lliguin l’espatlla com si es tractés d’un rodó, però farcit amb la carn de la botifarra. És una operació molt senzilla que podeu fer perfectament a casa, només es tracta d’anar seguint els tres ossos que formen l’espatlla, descarnar-los i separar-ne la carn.
  2. Poseu la peça lligada en una safata de forn, salpebreu-ho amb prudència, ja que la botifarra ja està amanida amb sal i pebre, i feu-la coure amb un rajolí d’oli al forn molt calent, a 190 °C, 20 min.
  3. Retireu la safata del forn, ruixeu la carn amb el brandi i afegiu-hi aigua calenta. Torneu a posar la safata al forn, 45 min, a 150 ºC. Cada 15 min, aneu girant la carn.
  4. Mentrestant, poseu els cargols en un recipient amb aigua freda, per despertar-los, amb la finalitat de controlar que tots siguin vius. Coeu-los en una olla amb aigua freda abundant. Quan comencin a bullir, escorreu-los i canvieu l’aigua; torneu-los a posar al foc. Quan tornin a bullir, escumeu la superfície i afegiu-hi el llorer, la farigola i una mica de sal; tapeu l’olla i, a foc suau, deixeu-los coure 40 min. Rectifiqueu-ho de sal i comproveu si els cargols estan tendres o si cal deixar-los bullir una mica més. Deixeu-los refredar en l’aigua de cocció.
  5. En una paella gran amb un rajolí d’oli, sofregiu les verdures, picades petites i assaonades. El sofregit ha de quedar ben confitat i daurat. Afegiu-hi la llonganissa i els cargols, ben escorreguts, remenant-ho tot amb cura per evitar que es trenquin les closques. Afegiu-hi un cullerot del brou de la cocció dels cargols i deixeu-ho coure només 3 min. Reserveu-ho.
  6. Retireu el cordill del rodó de xai, talleu-lo a trossos gruixuts i torneu-los a posar a la safata de forn. Afegiu-hi el guisat de cargols i remeneu-ho amb delicadesa per unir els glacejats del fons de la safata del rostit amb la salsa sucosa de la paella; rectifiqueu-ne el punt de sal i pebre. Poseu la safata al forn, a 150 °C, 5 min, i ja estarà a punt per presentar a taula.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22-23 abr

Fira Tapa Carxofa Prat 2017

El cap de setmana del 22 al 23 d’abril, a la plaça Blanes, podeu degustar una mostra de tapes elaborades...

23 abr

Sant Jordi a la Casa de les Punxes

La diada de Sant Jordi arriba al terrat de la Casa de les Punxes de Barcelona amb un sopar de luxe. El 23 d’abril...

23 abr

Abril d'enoturisme a Llançà

Llançà viu un mes d’abril ple d’activitats per als amants del vi. Durant els caps de setmana...

23-24 abr

Visita comentada al celler romà de Vallmora

El Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora combina el món del vi amb el món de l’arqueologia....

Portada Cuina 200

TRUCS DELS GRANS XEFS

  • 200 moments estel·lars de la cuina catalana
  • Martín Berasategui

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto