La carxofa és un producte ben present a la gastronomia ebrenca i Amposta és una de les poblacions que li dedica una jornada exclusiva. El diumenge 25 de febrer, el pavelló firal de la capital del Montsià acull la XXIII Festa de la Carxofa, un homenatge a la verdura més rica en fibra amb espectacles d’animació i diverses activitats. Coneguda per la seva aportació de potassi, vitamines i hidrats de carboni, la carxofa és una de les verdures més característiques de l’hivern a casa nostra. Els tiquets de les degustacions dels restaurants tenen un preu de 2€ per persona, i la degustació popular de salsitxa, botifarra, dues carxofes i llesca de pa, 3€. La festa coincideix amb el III Mercat de Productes Km 0 de les Terres de l’Ebre i s’engloba en les xv Jornades Gastronòmiques de la Carxofa, que se celebren entre el 18 de febrer i el 18 de març en diversos restaurants d’Amposta i del Poble Nou del Delta.