Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 restaurants peruans de Barcelona

Propostes per gaudir de la gastronomia del país andí

05/01/2018

La gastronomia del Perú és molt diversa, ja que neix de la influència de la tradició culinària de l’antic Perú, espanyola i morisca, francesa, italiana i japonesa, entre d’altres. I és que al Perú han confluït al llarg de la història ni més ni menys que els sabors de quatre continents, i només des de la segona meitat del segle XIX!

Les arts culinàries peruanes, que es troben en constant evolució, són una autèntica meravella fruit de l’adaptació de la cuina mil·lenària a la cuina moderna, i, per això, us presentem 10 restaurants on podreu descobrir-la i gaudir-la!

01 Yakumanka

Yakumanka

Yakumanka

Després de desvincular-se del Tanta, el xef Gastón Acurio va tornar fa uns mesos a Barcelona amb el Yakumanka, un restaurant situat a l'Eixample on es poden tastar receptes de cuina marinera peruana fetes amb productes frescos de les costes espanyoles.

València, 207. Barcelona. 93 566 15 48
http://www.yakumanka.com/

02 Pacífico y Sur

Pacífico y Sur

Pacífico y Sur

Al carrer Vallhonrat del Poble-sec, a tocar de l’avinguda del Paral·lel, se situa el restaurant Pacífico y Sur, un espai gastronòmic de cuina ‘nikkei’ que combina el millor de la cuina japonesa amb el millor de la cuina peruana. Ofereix un menú de degustació en què podeu trobar especialitats com cebiches, ‘tiraditos’, sashimis peruans o ‘causas’, un plat amb base de puré de patata que no us deixarà indiferents! A més a més, totes les receptes es poden regar amb un còctel molt refrescant i que està molt de moda, el Pisco Sour!

Vallhonrat, 19. Barcelona 658 886 755.
https://es-es.facebook.com/pacificoysur

03 Pakta

Pakta

Pakta

Veient el furor que està causant la cuina ‘nikkei’, el reconegut xef Albert Adrià es va sumar a la tendència i va obrir el Pakta, al carrer Lleida de Barcelona, que, com bé diu el seu nom, que significa ‘junts’ en quítxua, fusiona la cuina japonesa i la peruana. Ofereix plats sorprenents com una fusió de maki i ‘causa’ de verat fumat, o un nigiri de salmó amb salsa d’‘ají’ groc. Es tracta del restaurant que el xef de l’Hospitalet va inaugurar després de l’èxit que van tenir els seus altres dos restaurants de la ciutat: el Tickets i el 41º.

Lleida, 5. Barcelona. 93 624 01 77
http://ca.pakta.es/

04 Lima Limón

Lima Limón

Lima Limón

Aquest restaurant peruà es troba ben a prop de la Sagrada Família, així que, si sou de fora de Barcelona o teniu convidats a qui ensenyar la ciutat, podeu matar d’un tret dos pardals! Podeu gaudir d’aquesta joia modernista de Gaudí i després assaborir els plats més deliciosos de la tradició gastronòmica peruana o a l’inrevés! Al Lima Limón ofereixen plats com ‘piqueo marino’, a base de cebiche de peix, arròs amb marisc i ‘chicharrón’ de peix, acompanyat amb salsa tàrtara o ‘ají’ de gallina, elaborat amb guisat de pollastre, ‘ají’ groc i ‘pecanas’ amb patates i arròs.

Rosselló, 361. Barcelona. 93 250 09 66
https://es-es.facebook.com/limalimonbarcelona

05 Kenko

Kenko

Kenko

Kenko en quítxua vol dir ‘laberint’, i és que del que tracta aquest restaurant és de guiar el comensal per un viatge gastronòmic que el transporti sensorialment fins al Perú! Kenko va obrir l’any 2008 de la mà del xef Oscar Salazar i ofereix plats rics en sabors i aromes com ‘causa limeña’ o ‘papas a la huancaina’, dues populars receptes elaborades amb patata i ‘ají’ groc, ‘parihuela’, sopa de peix i marisc del nord del Perú o arròs ‘chaufa’ de carn. A més a més, el Kenko té servei a domicili, per si preferiu degustar les seves delícies a casa, sense cost addicional.

Kenko 1. Calàbria, 280. Barcelona
Kenko 2. Dos de Maig, 250. Barcelona
93 410 81 35
 

06 Ceviche 103

Ceviche 103

Ceviche 103

La ‘leche de tigre’, el ‘tacu tacu’, la ‘causa’ i el ‘chupe de camarones’ són algunes de les especialitats que trobareu al Ceviche 103, que malgrat els noms ‘estranys’ o, si més no, peculiars que tenen, el seu sabor de ben segur que us agradarà. La ‘leche de tigre’ és el resultat de la concentració de sabors àcids subtils del suc de llimona i el coriandre, barrejats amb el sabor fresc del peix que s’obté de macerar el cebiche. El ‘tacu tacu’ està elaborat generalment amb arròs i fesols. La ‘causa’ s’elabora amb patata ‘sancochada’ i ‘ají’ groc, i el ‘chupe de camarones’ és una combinació de cuina europea i prehispànica feta a base de ‘bisqui’ de gambes franceses i ‘chupi’ peruà. El secret rau en apropar-vos-hi i atrevir-vos a tastar-los!

Londres, 103. Barcelona. 93 802 90 15
http://www.ceviche103.com/

07 Un dels cebiches que se serveixen a El Señorío

Un dels cebiches que se serveixen a El Señorío

El Señorío

El Señorío es un acollidor restaurant de l’Eixample dret que ofereix una excel·lent selecció de plats peruans com ‘rocoto’ farcit, símbol de la casa, l’‘ají’ de gallina, o la ‘causa limeña’. També hi destaquen els plats criolls d’ànec, de pollastre i els arrossos, sense oblidar-nos de les sublims postres que proposen com ‘crema volteada’, ‘leche asada’, ‘suspiro de limeña’ o ‘mazamorra dorada con arroz con leche’, autèntiques delícies andines aptes per als paladars més fins.

Còrsega, 607. Barcelona. 93 446 40 82
http://www.xn--el-seorio-p6a.es/

08 'Tiradito' de salmó

'Tiradito' de salmó

The Market

Compartir tots els estils gastronòmics que posseeix el Perú, és a dir, la cuina ‘nikkei’, la ‘chifa’ (d’influència xinesa cantonesa), la ‘nouandina’, la criolla, l’amazònica, la ‘picanteria’, la d’Anticucho... és la filosofia del restaurant The Market. Els seus plats estrella són els diversos tipus de cebiche, així com el ‘seco de cordero a la chiclayana’, l’arròs d’ànec amb salsa de gerds i els seus còctels de Pisco com el ‘Perú con gracia’. Deixeu-vos sorprendre també amb gràcia!

Gran de Gràcia, 7. Barcelona. 93 186 42 00
www.themarketperu.es

09 Patio Latino

Patio Latino

Patio Latino

Ubicat al cor del barri de Gràcia de Barcelona, el Patio Latino és un restaurant que, a banda de proposar als seus clients un ampli ventall d’especialitats culinàries del Perú, també els ofereix shows musicals en viu i d’altres espectacles que podreu gaudir si voleu passar una vetllada divertida i intercultural. El Patio Latino també te presència als EUA, amb un local a Florida, i al Perú, amb un local a Lima.

Martínez de la Rosa, 10. 93 416 19 23
www.elpatiolatino.com

 

10 Mochica

Mochica

Mochica

Restaurant familiar de cuina peruana "norteña" amb una extensa carta (ofereixen més de 50 plats!), amb propostes de carn, peix i un apartat de còctels. A la secció de peix hi trobareu 'chicharrón' amb anelles de calamar, ‘picante de mariscos’, ‘sudado de pescados’ o ‘parihuela' (sopa de marisc), i, a la de carn, ‘cabrito norteño’, ‘frito trujillano’ o ‘tacu tacu con bistec adobado’.

Urgell, 99. 93 382 20 06 - 93 325 71 10.
Calàbria, 103. 93 382 20 06.
www.restaurantemochica.com

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: