Consells de cuina La Vanguardia

13 preguntes (amb resposta) sobre Benvinguts a Pagès

Resolem els dubtes que podeu tenir per gaudir de totes les activitats d'aquest cap de setmana!

Cervesa Lo Vilot, a Almacelles

Cervesa Lo Vilot, a Almacelles Enrique Marco

Els dies 9 i 10 de juny, Benvinguts a Pagès proposa un cap de setmana de portes obertes perquè tothom pugui conèixer els productors agroalimentaris del país, amb visites gratuïtes, tastos de productes i la possibilitat de comprar-los directament al productor. A més, els restaurants amb menú Benvinguts a Pagès preparen plats amb productes de proximitat. Benvinguts a Pagès inclou, a més, més de 130 activitats paral·leles, com ara visites guiades, fires gastronòmiques, tallers de cuina, passejades i festivals de gastronomia.

Si voleu participar-hi però teniu algun dubte, aquí us ajudem!

  • A quina hora comença? La majoria de les explotacions obriran de manera gratuïta el dissabte i el diumenge, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Comproveu a la fitxa de cada explotació els horaris indicats i planifiqueu el cap de setmana.
  • Cal fer reserva? No cal, però perquè tot surti rodó si sou un grup gran (a partir de 6 o 8 persones), o si teniu algun dubte sobre l’adequació de les instal·lacions a persones amb mobilitat reduïda, és millor que truqueu abans. També ho podeu fer si voleu visitar les explotacions amb animals de companyia o si el mateix dia voleu visitar dues granges ramaderes (cal comprovar que no hi hagi restriccions de bioseguretat per evitar una possible contaminació entre granges). Tota la informació és al web!
  • Com s'hi arriba? S’ha procurat que les indicacions siguin el màxim de clares (senyalització GPS, indicacions als camins, etc.), però si mentre esteu de camí teniu dubtes, truqueu a l’explotació i us ajudaran a arribar-hi.
  • A qui us heu dadreçar? Les persones responsables de l’explotació aniran identificades amb barrets de palla i xapes corporatives, seran els vostres referents.
  • On es pot aparcar? Aparqueu a les àrees assignades i senyalitzades. Si no sabeu on aparcar, adreceu-vos al responsable.
  • Cal esperar-se per entrar? Quan arribeu, segurament us haureu d’esperar una estona fins que comenci la visita següent
  • Hi ha avantatges per als Súpers? Si sou membres del Club Super3 podreu gaudir de franc de totes les activitats complementàries.
  • Com ens hem de comportar? Sigueu respectuosos amb els arbres, les plantes, l’hort, les vinyes i els animals. Són el mitjà de vida dels productors i les productores. No colliu ni toqueu res sense invitació.
  • Hi ha zones d’accés restringit? Durant la visita, passeu per on indiqui la persona a qui seguiu i respecteu les zones d’accés restringit (posant especial atenció als nens).
  • Es poden comprar els productes? Sí, podreu comprar els productes que tasteu i d’altres que tingui disponibles l’explotació en el moment de la visita. Els responsables us en podran explicar el procés de producció i com funciona l’explotació quan està a ple rendiment.
  • Hi ha menús especials? Sí, podeu dinar i sopar als restaurants que ofereixen els menús Benvinguts a Pagès, amb plats del territori i productes de temporada i de proximitat.
  • A on podem dormir? Feu nit al territori. Podeu dormir als allotjaments que s’han inscrit al cap de setmana Benvinguts a Pagès, us proposaran alguna oferta o paquet especial vinculats al projecte
  • Com podem trobar els establiments adherits? Podeu identificar els restaurants i els allotjaments que participen en el projecte per mitjà del web de Benvinguts a Pagès. Un cop al territori, els reconeixereu pels adhesius que tindran penjats a l’entrada de l’establiment.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto