Troba la teva recepta

Aquest any els catalans menjarem més de 700.000 mones

Dumbo, Miffy, Patrulla Canina i Peppa Pig, entre d'altres, protagonitzen les mones d'enguany

Figures de xocolata

Figures de xocolata

La previsió de vendes de mones de Pasqua d'aquest any és favorable i és manté estable respecte al 2018. Segons el Gremi de Pastisseria de Barcelona, els catalans menjarem unes 700.000 mones artesanes de Pasqua. Els preus varien segons la mida del pastís i les figures que el componen, amb xifres a partir dels 20 euros. Enguany, les figures més utilitzades són Dumbo, Miffy, Patrulla Canina, Peppa Pig i el Barça, entre d'altres.

Els pastissers artesans s'adapten a les noves tendències i preocupacions de la societat envers els sabors i els ingredients dels aliments. En algunes de les seves creacions, redueixen el sucre en el clàssic pa de pessic. “Els pastissers responen així a la preocupació per reduir el consum de sucres i greixos i a la preferència pels sabors menys dolços”, tal com explica el President del Gremi, el pastisser Elies Miró, de Castellterçol.

El Gremi recorda que les mones de Pasqua de pastisseries artesanes tenen al darrere més de tres hores de feina, entre crear els motlles o tallar els patrons per formar les figures, treballar la xocolata, unir les peces, pintar-les i decorar-les. Al contrari que amb les mones industrials, els pastissers eviten afegir-hi additius, oli de palma o greixos trans o colorants azoics. Per altra banda, una tendència que s'ha imposat amb els anys és la d'optar per les figures de xocolata per sobre del tradicional pastís amb els ous de xocolata, cosa que alenteix el treball, però millora notablement el resultat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto