Troba la teva recepta

Aquest any els catalans menjarem més de 700.000 mones

Dumbo, Miffy, Patrulla Canina i Peppa Pig, entre d'altres, protagonitzen les mones d'enguany

Figures de xocolata

Figures de xocolata

La previsió de vendes de mones de Pasqua d'aquest any és favorable i és manté estable respecte al 2018. Segons el Gremi de Pastisseria de Barcelona, els catalans menjarem unes 700.000 mones artesanes de Pasqua. Els preus varien segons la mida del pastís i les figures que el componen, amb xifres a partir dels 20 euros. Enguany, les figures més utilitzades són Dumbo, Miffy, Patrulla Canina, Peppa Pig i el Barça, entre d'altres.

Els pastissers artesans s'adapten a les noves tendències i preocupacions de la societat envers els sabors i els ingredients dels aliments. En algunes de les seves creacions, redueixen el sucre en el clàssic pa de pessic. “Els pastissers responen així a la preocupació per reduir el consum de sucres i greixos i a la preferència pels sabors menys dolços”, tal com explica el President del Gremi, el pastisser Elies Miró, de Castellterçol.

El Gremi recorda que les mones de Pasqua de pastisseries artesanes tenen al darrere més de tres hores de feina, entre crear els motlles o tallar els patrons per formar les figures, treballar la xocolata, unir les peces, pintar-les i decorar-les. Al contrari que amb les mones industrials, els pastissers eviten afegir-hi additius, oli de palma o greixos trans o colorants azoics. Per altra banda, una tendència que s'ha imposat amb els anys és la d'optar per les figures de xocolata per sobre del tradicional pastís amb els ous de xocolata, cosa que alenteix el treball, però millora notablement el resultat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 nov

Concerts als cellers modernistes: Cooperativa de Sarral

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i alguns cellers modernistes del projecte 'Muntanyes modernistes'...

16 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

14 oct - 17 nov

II Sants fa Xup Xup

Des del 14 d'octubre fins el 17 de novembre, 19 establiments dels barris de Sants i Hostafrancs s'uneixen per engegar...

04 oct - 17 nov

II Festival Cordeví

Durant aquesta tardor, del 5 d'octubre al 17 de novembre se celebra la segona edició del Festival Gastronòmic...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto