Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Aquest any els catalans menjarem més de 700.000 mones

Dumbo, Miffy, Patrulla Canina i Peppa Pig, entre d'altres, protagonitzen les mones d'enguany

Figures de xocolata

Figures de xocolata

La previsió de vendes de mones de Pasqua d'aquest any és favorable i és manté estable respecte al 2018. Segons el Gremi de Pastisseria de Barcelona, els catalans menjarem unes 700.000 mones artesanes de Pasqua. Els preus varien segons la mida del pastís i les figures que el componen, amb xifres a partir dels 20 euros. Enguany, les figures més utilitzades són Dumbo, Miffy, Patrulla Canina, Peppa Pig i el Barça, entre d'altres.

Els pastissers artesans s'adapten a les noves tendències i preocupacions de la societat envers els sabors i els ingredients dels aliments. En algunes de les seves creacions, redueixen el sucre en el clàssic pa de pessic. “Els pastissers responen així a la preocupació per reduir el consum de sucres i greixos i a la preferència pels sabors menys dolços”, tal com explica el President del Gremi, el pastisser Elies Miró, de Castellterçol.

El Gremi recorda que les mones de Pasqua de pastisseries artesanes tenen al darrere més de tres hores de feina, entre crear els motlles o tallar els patrons per formar les figures, treballar la xocolata, unir les peces, pintar-les i decorar-les. Al contrari que amb les mones industrials, els pastissers eviten afegir-hi additius, oli de palma o greixos trans o colorants azoics. Per altra banda, una tendència que s'ha imposat amb els anys és la d'optar per les figures de xocolata per sobre del tradicional pastís amb els ous de xocolata, cosa que alenteix el treball, però millora notablement el resultat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

19 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

16-26 jul

València Cuina Oberta

Visit València, reprèn la 22 edició de València Cuina Oberta, suspesa durant la crisi sanitària,...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto