Durant el cap de setmana del 17 al 19 de juny, centenars d’explotacions agroalimentàries obriran les seves portes per acostar-nos a les arrels de la gastronomia catalana. Veure com funcionen les munyidores o quina és la feina dels ramaders, tastar els productes més frescos, conèixer el procés d’elaboració de la mel... aquestes són només algunes de les activitats que podreu fer gràcies a Benvinguts a Pagès.
Poseu-vos en marxa!
Per participar en les activitats de les 600 explotacions agràries, restaurants i allotjaments que formen part de la iniciativa, només cal que seguiu aquests passos:
- Connecteu-vos al web www.benvingutsapages.cat, on trobareu actualitzades les fitxes de totes les explotacions, els restaurants i els allotjaments.
- Trieu quines us interessen més! El web les endreça per territori i pels productes que elaboren.
- Podreu visitar les cases de pagès participants el dissabte 18 de juny, de deu del matí a set del vespre, i el diumenge 19 de juny, de 10 a 15 h.
- L’entrada a aquestes explotacions és gratuïta i no cal fer reserva prèvia (tot i que és recomanable en cas que sigueu un grup nombrós).
- Algunes explotacions també obriran el divendres 17 i la tarda del diumenge 19. Consulteu al web quines són i, en aquest cas, feu reserva prèvia trucant-hi.
- Les visites duraran una mitja hora, en funció de les activitats que proposa cada explotació.
- La majoria de cases, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que elaboren. També comptaran amb una zona de venda.