Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

L'Emmentaler AOP (el de debò) es fa a Suïssa

Aquest formatge, elaborat a la vall d'Emme, és 100% artesà i sense additius químics ni antibiòtics en la criança de les vaques

Sabíeu que l'Emmentaler AOP es fa a Suïssa en petites formatgeries i seguint un mètode tradicional que es remunta al segle XIII? Al mercat podeu trobar altres formatges etiquetats com a Emmentalers, però només l'Emmentaler AOP és l'autèntic suís, provinent de la vall d'Emme (d’aquí la seva campanya #Liveoriginaler), 100% artesà i sense additius químics ni antibiòtics en la criança de les vaques que es destinen a la producció del formatge. A més, com totes les varietats suïsses, no conté ni gluten ni lactosa.

Fet cada dia

L'Emmentaler AOP s'elabora cada dia en petites formatgeries amb llet crua procedent de vaques alimentades amb herbes i pastures naturals. D'aquesta manera, quan a la botiga veieu un formatge Emmentaler AOP autèntic, sabreu que es tracta d'un producte 100% natural, artesà i que és el reflex de la cultura formatgera de Suïssa, tot un referent mundial en l'elaboració de formatge.

L'Appellation d'Origine Protégée (AOP) que acompanya l'Emmentaler AOP suís és un signe de qualitat oficial reservat als productes típics d'una regió delimitada i elaborats segons un procés tradicional, sotmès al control de l'Oficina Federal d'Agricultura Suïssa. Durant la producció del formatge, cada roda s'identifica amb l'any i el mes de producció i la formatgeria on s'ha fet, de manera que se'n pot traçar l'origen fàcilment.

Emmentaler AOP

El rei dels formatges

Per fer una roda de 90 kg d'Emmentaler AOP es necessiten 1.000 l de llet crua de vaca. Casa dia, les 200 formatgeries on es produeix, reben la llet crua sense tractar de vaques alimentades amb herba i fenc i elaboren el formatge, que abans d'arribar al mercat passa per un procés de curació de mínim 4 mesos (Clàssic), 8 mesos (Reserva) o un any (Extra).

A casa, la millor manera de menjar-vos l'Emmentaler suís és tallat a llenques o trossos. De seguida veureu els forats, que es formen durant el procés de curació i que són la característica més típica d'aquest formatge. Tant si us el mengeu sol com si l'afegiu a plats calents, us adonareu de la qualitat de l'autèntic Emmentaler AOP suís i, a més, als més petits de casa els encantarà!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

11 jul

Nits de pel·lícula entre vinyes

Jean Leon presenta Nits de Pel·lícula entre Vinyes, dues vetllades inoblidables on cinema, gastronomia...

12 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto