Troba la teva recepta

L'Emmentaler AOP (el de debò) es fa a Suïssa

Aquest formatge, elaborat a la vall d'Emme, és 100% artesà i sense additius químics ni antibiòtics en la criança de les vaques

Sabíeu que l'Emmentaler AOP es fa a Suïssa en petites formatgeries i seguint un mètode tradicional que es remunta al segle XIII? Al mercat podeu trobar altres formatges etiquetats com a Emmentalers, però només l'Emmentaler AOP és l'autèntic suís, provinent de la vall d'Emme (d’aquí la seva campanya #Liveoriginaler), 100% artesà i sense additius químics ni antibiòtics en la criança de les vaques que es destinen a la producció del formatge. A més, com totes les varietats suïsses, no conté ni gluten ni lactosa.

Fet cada dia

L'Emmentaler AOP s'elabora cada dia en petites formatgeries amb llet crua procedent de vaques alimentades amb herbes i pastures naturals. D'aquesta manera, quan a la botiga veieu un formatge Emmentaler AOP autèntic, sabreu que es tracta d'un producte 100% natural, artesà i que és el reflex de la cultura formatgera de Suïssa, tot un referent mundial en l'elaboració de formatge.

L'Appellation d'Origine Protégée (AOP) que acompanya l'Emmentaler AOP suís és un signe de qualitat oficial reservat als productes típics d'una regió delimitada i elaborats segons un procés tradicional, sotmès al control de l'Oficina Federal d'Agricultura Suïssa. Durant la producció del formatge, cada roda s'identifica amb l'any i el mes de producció i la formatgeria on s'ha fet, de manera que se'n pot traçar l'origen fàcilment.

Emmentaler AOP

El rei dels formatges

Per fer una roda de 90 kg d'Emmentaler AOP es necessiten 1.000 l de llet crua de vaca. Casa dia, les 200 formatgeries on es produeix, reben la llet crua sense tractar de vaques alimentades amb herba i fenc i elaboren el formatge, que abans d'arribar al mercat passa per un procés de curació de mínim 4 mesos (Clàssic), 8 mesos (Reserva) o un any (Extra).

A casa, la millor manera de menjar-vos l'Emmentaler suís és tallat a llenques o trossos. De seguida veureu els forats, que es formen durant el procés de curació i que són la característica més típica d'aquest formatge. Tant si us el mengeu sol com si l'afegiu a plats calents, us adonareu de la qualitat de l'autèntic Emmentaler AOP suís i, a més, als més petits de casa els encantarà!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

22 nov - 08 des

VII Jornades Gastronòmiques del Romesco

Del 22 de novembre al 8 de desembre, Cambrils celebra una nova edició de les Jornades Gastronòmiques...

08 des

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

08 des

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

18 nov - 08 des

XV Jornades gastronòmiques del 'Txuletón'

A partir del 18 de novembre el grup Sagradi Cocineros Vascos ofereix tres setmanes de jornades del 'txuletón',...

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto