Troba la teva recepta

III Gran Tast Popular de Bunyols de Calçot amb salsa tradicional

El 9 de març se'n repartiran 2.000 unitats al Mercat de Sant Antoni de Barcelona

El tast de bunyols de calçot arriba a la tercera edició

El tast de bunyols de calçot arriba a la tercera edició

El III Tast Popular de Bunyols de Calçot se celebra, enguany, al Mercat de Sant Antoni de Barcelona, el dissabte 9 de març. Com a novetats, aquesta convocatòria dobla el nombre de bunyols que s’oferiran, de manera gratuïta, a la clientela del mercat, arribant fins a les 2.000 unitats. I, a més, la cita incorporarà els Tallers Infantils '5 al Dia', on els més petits es familiaritzaran amb productes de temporada com els pèsols, les carxofes o els mateixos calçots. El III Tast Popular està organitzat pel Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM), el Gremi de Detallistes de Barcelona i província, i Mercabarna, i forma part de la campanya 'Apunta’t al verd', que a través de la distribució als mercats municipals de 15.000 guies de temporada-receptaris promou les hortalisses pròpies de l’estació (pèsols, faves, escaroles, calçots i carxofes) i de proximitat, amb consells per al seu consum i receptes.

Bunyols amb recepta original i acabats de fer

El Gran Tast Popular de Calçots arriba a la tercera edició i ho fa de manera ben lluïda. El Gran Tast es dividirà en dos punts a l’interior del Mercat de Sant Antoni, i se situarà a les entrades de Borrell-Tamarit i Tamarit-Urgell, per arribar al màxim de públic. Es repartiran 2.000 bunyols de calçot elaborats de manera artesanal i acabats de fer en un obrador de Sants segons la recepta original de l’escola d’hostaleria CETT per a l’AGEM. Els bunyols aniran acompanyats de la seva salsa tradicional feta només amb ingredients naturals. 

Amb aquest tipus d’iniciatives, els Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM) impulsen el producte de temporada i de proximitat. També volen donar a conèixer la versatilitat gastronòmica d’aquestes hortalisses, entre elles el calçot, cada dia més apreciat pels catalans. En aquest sentit, el president de l’AGEM, Jaume Flores, explica: “Fem promocions d’hortalisses d’hivern des de fa quatre temporades, i, en aquest temps, la venda de calçot s'ha incrementat un 25% al mercat majorista. Ara el calçot, a més de la típica calçotada, es consumeix a casa també com una hortalissa més de la temporada, cuinant-lo al forn o d’altres maneres”.


15.000 guies de temporada i receptari, als mercats municipals

D'altra banda, del 23 de febrer al 9 de març els compradors i les compradores dels 42 mercats municipals podran recollir la guia de temporada-receptari amb les hortalisses més característiques de finals d’hivern i principis de primavera. Són productes de proximitat i de plena temporada com l’escarola, els pèsols, les faves, l’escarola i, és clar, el calçot. La guia, de la qual s’ha fet una tirada de 15.000 exemplars, és totalment gratuïta i conté consells de cuina, conservació i tria d’aquests productes de temporada i receptes originals de Pep Nogué, l’escola d’hostaleria CETT, i consells de la cuinera Maria Espín. La guia es pot veure també al web www.deproximitat-detemporada.cat, i a través de les xarxes socials de l’AGEM.

Aquesta és la quarta edició de la campanya dedicada a les hortalisses d’hivern. La proposta de majoristes i detallistes s’estrenava l’any 2016 amb molt bona acollida entre els fruiters i la clientela dels mercats. Des del 2018, Mercabarna també s’ha sumat a l’organització de la iniciativa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 mai

(R)Evolució a la cuina: la revolució líquida

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

24 mai

Taller 'La cucina italiana del risotto'

La cuina italiana atreu tot tipus de mirades pel seu sabor i meticulositat en cada plat. És ben conegut que...

25 mai

Orien-tast 2019

Vins i Camins ens porta, un any més, una iniciativa en la qual l'objectiu és gaudir de la natura, de...

25 mai

VII D Vins, Mostra de Vins i Caves

D Vins, la Mostra de Vins i Caves de proximitat, torna amb la 7a edició. Enguany, compten amb 35 expositors...

Portada 228 Neta

UNIVERS PINTXO. TOT EL QUE CAP EN UNA BROQUETA!

  • Viatge al sud-est asiàtic
  • El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto