Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

L'exposició 'La cuina de Picasso' explica la relació del pintor amb la gastronomia

La mostra té lloc del 25 de maig al 30 de setembre al Museu Picasso de Barcelona i compta amb la col·laboració de Ferran Adrià

'Natura morta' de Pablo Picasso (1901), una de les obres que es poden veure a l'exposició 'La cuina de Picasso'

'Natura morta' de Pablo Picasso (1901), una de les obres que es poden veure a l'exposició 'La cuina de Picasso'

El Museu Picasso exhibeix, del 25 de maig al 30 de setembre, l'exposició 'La cuina de Picasso', una mostra única i pionera al món que ajuda a entendre la passió de l'artista malagueny per la gastronomia en totes les seves vessants. Ho fa a través de més de 200 obres provinents de museus i col·leccions privades d’arreu del món. El públic hi pot trobar, entre d’altres, natures mortes, obres que fan referència a restaurants (punt de trobada recurrent entre artistes d'avantguarda), escrits poètics de temàtica culinària, gravats, dibuixos, escultures i fotografies.

L’exposició està organitzada pel director del Museu Picasso, Emmanuel Guigon; la conservadora d’obra gràfica del Museu, Claustre Rafart, i la professora d’art contemporani Androula Michael. Guigon sosté que fer una exposició sobre la cuina de Picasso "no és incongruent en absolut", ja que "la cuina és un subtil factor revelador de les arts de Picasso". També afirma que "l’eufòria del seu imaginari és el testimoni d’un apetit insaciable". De fet, el mateix pintor proclamava: "Quan pinto em menjo el món sencer".

A més, la mostra compta amb la col·laboració especial del xef Ferran Adrià, que reivindica el lligam entre el procés creatiu de Picasso i la cuina contemporània. Amb motiu de l'exposició 'La cuina de Picasso', la Sala Mauri del Museu acull una exposició seva que neix de la pregunta 'Què és la cuina?'. La resposta, segons Adrià, pot revelar algunes qüestions essencials de l'ésser humà com a ésser creatiu.

Nou sales per entendre la vinculació entre Picasso i la cuina

L’exposició ‘La cuina de Picasso’ està dividida en nou sales, cadascuna destinada a tractar un àmbit diferent del fet gastronòmic, com ara la cuina catalana, la cuina cubista, els estris de cuina, les paraules de la cuina (amb fragments escrits de Picasso), la cuina i la penúria en temps de guerra o els fruits del mar. Les tres sales restants són ‘De la terra, de l’aigua i del foc’, amb obres de ceràmica; ‘La cuina a l’aire lliure’, i ‘Les receptes de l’estampa’, que recull diversos gravats i litografies.

El preu de l’entrada per veure l’exposició és de 6,5 €. Pots trobar més informació en aquest enllaç.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: