Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

L'or líquid de la Terra Alta

Un oli que us captivarà pel color groc i per l’aroma de fruita seca

DOP Oli de la Terra Alta

DOP Oli de la Terra Alta

El color groguenc de l’oli de la DOP Terra Alta és una de les característiques més rellevants, així com l’aroma, que recorda l’ametlla i la nou verda. Aquest oli es produeix, majoritàriament, amb olives de la varietat empeltre, tot i que també se n’elabora una part més petita amb les varietats arbequina, morruda i farga.

És un oli d’oliva verge extra, transparent i sense terbolesa, que és més amarg i picant al principi de la temporada i més dolç a mesura que avança. Els productors tenen un truc per mirar de reduir l’acidesa de l’oli, que consisteix a collir les olives sense que arribin a caure a terra i portar-les al molí de seguida. D’aquesta manera, el líquid resultant és més suau.

Sigui com sigui, es tracta d’un oli de color més aviat groguenc, d’intensitat entre lleugera i mitjana, que s’elabora als unicipis de la Terra Alta i alguns de la Ribera d’Ebre.  que trobareu en envasos de fins a 5 litres i a l’etiqueta dels quals ha d’haver-hi el logotip de la DOP Oli Terra Alta i el símbol comunitari de DOP, que en garanteix l’origen i la qualitat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: