Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La Fortalesa de Sant Julià de Ramis, un projecte museístic i hoteler en un antic fortí militar

El xef Jordi Cruz comandarà els dos restaurants del complex

El complex de la Fortalesa de Sant Julià de Ramis / Jordi Mas i Lloveras

El complex de la Fortalesa de Sant Julià de Ramis / Jordi Mas i Lloveras

La Fortalesa de Sant Julià de Ramis (Gironès) es convertirà, a mitjan mes de juny, en un centre cultural, hostaler i culinari. El projecte allotjarà el D’Or Museum, un museu de joieria i art, i el Sants Metges Hotel, un allotjament de cinc estrelles que inclou un restaurant gastronòmic. L’espai, que es troba en una antiga fortalesa militar construïda entre finals del segle XIX i principis del XX, té una superfície total de 6.000 metres quadrats, distribuïts en tres plantes. L’any 2002 l’empresa familiar barcelonina D’OR Joiers va comprar aquest edifici situat a la muntanya dels Sants Metges, declarada bé cultural d’interès nacional. El complex obrirà les portes després de vuit anys d’exhaustives obres de rehabilitació i de 14 milions d’euros invertits.

El complex gira entorn del D’Or Museum, un espai que ha de servir d’homenatge a les joies i als artistes que les treballen. A la primera planta, hi haurà diverses sales dedicades a l’argenteria i la gemmologia. També s’hi podran trobar peces de la dissenyadora italiana Elsa Peretti i de l’orfebre i escultor Amador Braojos. El segon pis acollirà sales d’exposicions temporals, com la que versarà sobre Josep Maria Subirachs, escultor d’una de les façanes de la Sagrada Família. El D’Or Museum també disposarà d’un centre de documentació, una botiga, cinc estudis perquè nous artistes puguin treballar-hi la seva obra, un espai per esdeveniments corporatius i socials i un restaurant cafeteria, a càrrec de Jordi Cruz, en què s’oferiran menús diaris a preus populars basats en la gastronomia local i els productes de la terra.

L’altre gran pilar de La Fortalesa serà el Sants Metges Hotel, que comptarà amb 15 habitacions, cadascuna d'elles amb nom de gemma, i que tindrà preus que oscil·laran entre els 350 i els 400 euros per nit. Hi haurà un espai de wellness, una piscina, una sala de reunions, un garatge privat, un heliport i el restaurant gastronòmic A Tempo.

Jordi Cruz, l'ànima culinària del projecte

A banda de dirigir el restaurant del D'Or Museum, el xef Jordi Cruz (del restaurant ABaC, guardonat amb 3 estrelles Michelin) traslladarà a La Fortalesa el seu restaurant A Tempo, fins ara al carrer Còrsega de Barcelona. En aquest cas, es tractarà d'un projecte gastronòmic més atrevit i sofisticat, que jugarà amb les textures, les aromes i els sabors. Plantejarà una cuina d'autor "evolutiva i inquieta, basada en el producte" i en què tindrà lloc "tant la creativitat com la tradició", segons paraules del mateix Cruz. Aquest restaurant formarà part de l'hotel Sants Metges però també estarà obert a clients no allotjats.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: