La iniciativa solidària 'Acull un plat', organitzada per la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR), prepara la seva pròxima edició, que uneix la passió de dues persones -un cuiner i una refugiada- per la cuina. Aquesta proposta, que es portarà a terme el divendres 2 d'agost, té l'objectiu d'apropar les històries i receptes que acompanyen les persones que s'arrisquen per tal d'arribar a Catalunya.
Els protagonistes de l'esdeveniment són l'Alberto Pizarro, bàrman de la cocteleria Bobby Gin, i la Victòria, de 33 anys i refugiada originària de Veneçuela, on va estudiar gastronomia i cocteleria. Tots dos tenen la intenció de portar la versió més refrescant d''Acull un plat', ja que elaboraran un còctel/mocktail estiuenc mentre la Victòria explica la seva experiència tant del viatge com de la seva vida a Barcelona, on fa dos anys que resideix amb el seu fill. Va decidir abandonar el seu país a causa de la inseguretat que hi havia, i afirma que la seva situació ha millorat a la ciutat catalana: "Des que vaig arribar a Espanya, la meva vida va canviar molt. El fet de deixar enrere el meu lloc al món, la meva família, els meus amics, i venir a un país nou, sola amb el meu fill, ha sigut tot un repte. Afortunadament, he tingut l'oportunitat aquí d'estabilitzar la meva situació a poc a poc, gràcies a l'ajuda del CCAR i de grans persones que he conegut durant aquest temps".
Tot el procés i l'adaptació van ser difícils, però la Victòria va comprendre que, malgrat que les coses no hagin sigut fàcils per a una persona de la seva condició, té la convicció que pot oferir moltes coses, i que una persona és valuosa sigui on sigui. El CCAR idea aquest tipus d'iniciatives per tal que tothom pugui conèixer la història personal d'algú que ha passat aquest mal moment a la seva vida. Per això ajunten un refugiat amb un xef o especialista gastronòmic reconegut, ja que pensen que, com que la cuina no coneix de fronteres, no hi ha millor manera d'apropar les persones.