Troba la teva recepta

La iniciativa 'Acull un plat' uneix la cuina amb l'experiència d'un refugiat

El bàrman Alberto Pizarro elaborarà un còctel amb la Victòria, refugiada de 33 anys, que explicarà la seva història

Còctel

Còctel

La iniciativa solidària 'Acull un plat', organitzada per la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR), prepara la seva pròxima edició, que uneix la passió de dues persones -un cuiner i una refugiada- per la cuina. Aquesta proposta, que es portarà a terme el divendres 2 d'agost, té l'objectiu d'apropar les històries i receptes que acompanyen les persones que s'arrisquen per tal d'arribar a Catalunya. 

Els protagonistes de l'esdeveniment són l'Alberto Pizarro, bàrman de la cocteleria Bobby Gin, i la Victòria, de 33 anys i refugiada originària de Veneçuela, on va estudiar gastronomia i cocteleria. Tots dos tenen la intenció de portar la versió més refrescant d''Acull un plat', ja que elaboraran un còctel/mocktail estiuenc mentre la Victòria explica la seva experiència tant del viatge com de la seva vida a Barcelona, on fa dos anys que resideix amb el seu fill. Va decidir abandonar el seu país a causa de la inseguretat que hi havia, i afirma que la seva situació ha millorat a la ciutat catalana: "Des que vaig arribar a Espanya, la meva vida va canviar molt. El fet de deixar enrere el meu lloc al món, la meva família, els meus amics, i venir a un país nou, sola amb el meu fill, ha sigut tot un repte. Afortunadament, he tingut l'oportunitat aquí d'estabilitzar la meva situació a poc a poc, gràcies a l'ajuda del CCAR i de grans persones que he conegut durant aquest temps".

Tot el procés i l'adaptació van ser difícils, però la Victòria va comprendre que, malgrat que les coses no hagin sigut fàcils per a una persona de la seva condició, té la convicció que pot oferir moltes coses, i que una persona és valuosa sigui on sigui. El CCAR idea aquest tipus d'iniciatives per tal que tothom pugui conèixer la història personal d'algú que ha passat aquest mal moment a la seva vida. Per això ajunten un refugiat amb un xef o especialista gastronòmic reconegut, ja que pensen que, com que la cuina no coneix de fronteres, no hi ha millor manera d'apropar les persones.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

09 des

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

14 des

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

15 des

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

09 nov - 15 des

IV Caminada Solidària i Mosst solidàri

El diumenge 15 de desembre, a les 10.30 h, tindrà lloc la quarta caminada solidària per col·laborar...

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto