Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La iniciativa 'Acull un plat' uneix la cuina amb l'experiència d'un refugiat

El bàrman Alberto Pizarro elaborarà un còctel amb la Victòria, refugiada de 33 anys, que explicarà la seva història

Còctel

Còctel

La iniciativa solidària 'Acull un plat', organitzada per la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR), prepara la seva pròxima edició, que uneix la passió de dues persones -un cuiner i una refugiada- per la cuina. Aquesta proposta, que es portarà a terme el divendres 2 d'agost, té l'objectiu d'apropar les històries i receptes que acompanyen les persones que s'arrisquen per tal d'arribar a Catalunya. 

Els protagonistes de l'esdeveniment són l'Alberto Pizarro, bàrman de la cocteleria Bobby Gin, i la Victòria, de 33 anys i refugiada originària de Veneçuela, on va estudiar gastronomia i cocteleria. Tots dos tenen la intenció de portar la versió més refrescant d''Acull un plat', ja que elaboraran un còctel/mocktail estiuenc mentre la Victòria explica la seva experiència tant del viatge com de la seva vida a Barcelona, on fa dos anys que resideix amb el seu fill. Va decidir abandonar el seu país a causa de la inseguretat que hi havia, i afirma que la seva situació ha millorat a la ciutat catalana: "Des que vaig arribar a Espanya, la meva vida va canviar molt. El fet de deixar enrere el meu lloc al món, la meva família, els meus amics, i venir a un país nou, sola amb el meu fill, ha sigut tot un repte. Afortunadament, he tingut l'oportunitat aquí d'estabilitzar la meva situació a poc a poc, gràcies a l'ajuda del CCAR i de grans persones que he conegut durant aquest temps".

Tot el procés i l'adaptació van ser difícils, però la Victòria va comprendre que, malgrat que les coses no hagin sigut fàcils per a una persona de la seva condició, té la convicció que pot oferir moltes coses, i que una persona és valuosa sigui on sigui. El CCAR idea aquest tipus d'iniciatives per tal que tothom pugui conèixer la història personal d'algú que ha passat aquest mal moment a la seva vida. Per això ajunten un refugiat amb un xef o especialista gastronòmic reconegut, ja que pensen que, com que la cuina no coneix de fronteres, no hi ha millor manera d'apropar les persones.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: