Consells de cuina La Vanguardia

Les millors botifarres d'ou artesanes d'enguany es fan a Calldetenes i a Moià

Josep M. Saborit obté el guardó en la categoria de botifarra tradicional i Agustí Vives triomfa en la de botifarra innovadora

Guanyadors del Concurs de Botifarra d'Ou 2018

Guanyadors del Concurs de Botifarra d'Ou 2018

El Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana, convocat per la Fundació d’Oficis de la Carn, ja té guanyadors. De les 54 candidatures (29 en la categoria 'Tradicional' i 24 en la 'Innovadora'), el jurat s’ha decantat per la de la Carnisseria-Xarcuteria Saborit de Calldetenes (Osona) i la de Cal Vives de Moià (Moianès). El jurat ha volgut destacar que aquest any el nivell ha estat “lleugerament superior” al de les edicions anteriors.

El guanyador de la categoria 'Tradicional', Saborit, ha presentat una botifarra d’ou “feta amb molta passió i sacrifici”, fidel a la tradició familiar i que aposta per productes de màxima qualitat i de producció pròpia. Pel que fa a la categoria 'Innovadora', Vives ha satisfet el jurat amb una sorprenent proposta feta amb carxofes i llardons. D’aquesta manera, buscava combinar una hortalissa de temporada amb un dels ingredients indispensables d’aquestes dates.

Els premis es van lliurar en un acte celebrat el dimecres 31 de gener, com a preàmbul del Dijous Gras i la setmana de Carnaval. Tots dos vencedors van assegurar que era un orgull haver obtingut un guardó que els aportarà prestigi i, probablement, un augment de les vendes.

El jurat ha comptat amb la presència de personatges tan destacats del panorama culinari català com la xef Ada Parellada i Pep Nogué, entre d’altres. Els finalistes de l’edició d’enguany han estat les carnisseries Can Vilada de Vic, en la categoria 'Tradicional', i Can Pocurull de Vilassar de Mar, en la categoria 'Innovadora'.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 mai

Taller de cuina amb algues

Les algues són una font excepcional d'oligoelements, vitamines i minerals que ens ajuden a depurar l'organisme....

24 mai

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

24 mai

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

25 mai

Gastronomy & Music

El festival 'Gastronomy & Music' ofereix un punt de trobada entre talent culinari i musical: per una banda,...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto