Consells de cuina La Vanguardia

Les mones de Pasqua, les protagonistes de Setmana Santa

El Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província calcula que enguany menjarem 700.000 mones

Mona de Pasqua

Mona de Pasqua Miquel Àngel Roque

Animals de colors, Pokémons, figures de personatges televisius, escuts del Barça... Les pastisseries estan omplint els seus aparadors amb mones de totes les formes i colors per als més menuts. Aquestes obres d’art de xocolata suposen més de tres hores de feina artesanal, imaginació i molta paciència. Es creen els motlles o es tallen els patrons de les figures, es treballa la xocolata, s’uneixen les peces, es pinten i es decoren amb figuretes de xocolata. El resultat? Una mona única, amb xocolata de qualitat, sense additius ni oli de palma, colorants azoics o greixos trans.

La xocolata té un paper molt important en l’economia de Barcelona, que, a la dècada dels 60, es va convertir en la capital de la xocolata artística. El Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província calcula que enguany es consumiran unes 700.000 mones artesanals, és a dir, un 2% més que l’any anterior. Ofereixen un producte amb dissenys exclusius i cada cop més saludable. La tendència és reduir-ne el sucre per respondre a la preocupació actual de cara a l’alimentació, sobretot infantil. Això sí, cada vegada més persones esperen a l’últim moment per comprar la mona.

Al segle XX l’art de crear figuretes de cacau es va popularitzar a Catalunya, i el Gremi de Pastisseria de Barcelona va promoure concursos i mostres de mones a la Ciutat Comtal. Avui en dia, l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona és un referent internacional per als pastissers i mestres xocolaters del món. L’any 2000 el Gremi va crear el Museu de la Xocolata per revalorar la tradició pastissera i hi podem trobar creacions artesanals de centenars d’obres d’art de xocolata. Del 8 al 17 d’abril el Museu organitza tallers infantils de mones, on els petits seran autèntics pastissers. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 mai

Taller de cuina amb algues

Les algues són una font excepcional d'oligoelements, vitamines i minerals que ens ajuden a depurar l'organisme....

24 mai

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

24 mai

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

25 mai

Taller de fideuada i arròs negre

Cultura gastronòmica i tradició és el que ens aporten aquests plats que mai passen de moda, sobretot...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto