Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les mones de Pasqua, les protagonistes de Setmana Santa

El Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província calcula que enguany menjarem 700.000 mones

Mona de Pasqua

Mona de Pasqua Miquel Àngel Roque

Animals de colors, Pokémons, figures de personatges televisius, escuts del Barça... Les pastisseries estan omplint els seus aparadors amb mones de totes les formes i colors per als més menuts. Aquestes obres d’art de xocolata suposen més de tres hores de feina artesanal, imaginació i molta paciència. Es creen els motlles o es tallen els patrons de les figures, es treballa la xocolata, s’uneixen les peces, es pinten i es decoren amb figuretes de xocolata. El resultat? Una mona única, amb xocolata de qualitat, sense additius ni oli de palma, colorants azoics o greixos trans.

La xocolata té un paper molt important en l’economia de Barcelona, que, a la dècada dels 60, es va convertir en la capital de la xocolata artística. El Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província calcula que enguany es consumiran unes 700.000 mones artesanals, és a dir, un 2% més que l’any anterior. Ofereixen un producte amb dissenys exclusius i cada cop més saludable. La tendència és reduir-ne el sucre per respondre a la preocupació actual de cara a l’alimentació, sobretot infantil. Això sí, cada vegada més persones esperen a l’últim moment per comprar la mona.

Al segle XX l’art de crear figuretes de cacau es va popularitzar a Catalunya, i el Gremi de Pastisseria de Barcelona va promoure concursos i mostres de mones a la Ciutat Comtal. Avui en dia, l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona és un referent internacional per als pastissers i mestres xocolaters del món. L’any 2000 el Gremi va crear el Museu de la Xocolata per revalorar la tradició pastissera i hi podem trobar creacions artesanals de centenars d’obres d’art de xocolata. Del 8 al 17 d’abril el Museu organitza tallers infantils de mones, on els petits seran autèntics pastissers. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: