Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els Majoristes de Mercabarna distribuiran més de 100.000 tones de producte fresc aquestes festes

Els productes estrella d'aquest Nadal seran la vedella, el cabrit, el rap, la orada, la pinya i els fruits vermells

Carme Ruscalleda a Mercabarna

Carme Ruscalleda a Mercabarna

Els Majoristes de Mercabarna de Peix i Marisc, Fruita i Hortalissa i Carn i Aviram han presentat les seves previsions de la campanya de Nadal, on preveuen vendre 100.300 tones de producte fresc. Durant aquestes festes pronostiquen preus estables respecte a el desembre del 2018 i amb alguns increments en la comercialització de l'1% i el 5%. 

El sector del peix i el marisc preveu comercialitzar 6.700 tones de producte, 85% del qual serà fresc i un 15% congelat. Es calcula que hi hagi un increment del 2% del volum distribuït el desembre del darrer any, tot i això els majoristes estan pendents de què els temporals no afectin les captures. Pel que fa a els frescos, el besuc mantindrà l'estabilitat de preu, mentre que el calamar i la cua de rap baixaran de preu; respecte a els congelats, es preveu, que baixi el preu de l'angula, el llenguado, les llagostes vera i rosada i la gamba llagostinera i que es mantingui el preu del llagostí congelat i el salmó fumat.

El Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses estimen vendre 90.000 tones de fruita i verdura, superant així en un 4% la xifra del desembre passat. Les fruites més venudes seran la pinya i el raïm blanc d'Alacant. La tendència emergent del Nadal del 2016 de la compra de fruits vermells: els nabius, els gerds, les groselles i les mores; continuarà augmentant de manera extraordinària. Només els gerds, es comercialitzaran 20 vegades més que el 2016. El preu d'aquest producte baixàra entre un 10 i un 20%. Una altra tendència que continuarà a l'alça serà la de les minihortalisses, sorgida fa dues temporades, on s'inclouran novetats com les coliflors liles o taronges o les bledes vermelles, provinents d'Almeria i el Maresme.

El moment de la carn

El sector de la carn de Mercabarna calcula distribuir 3.500 tones de producte selecte per aquestes festes, corresponent un 70% d'aquest a peces de boví (vedella i bou) i el 30% restant a cabrit i xai. El mercat nadalenc de la carn és molt estable, a causa que els menús de casa estan molt marcats per la tradició dominada pels rostits nadalencs. Els restaurants, però, sí que innovaran apostant per les carns madurades, les costelles de vedella o "ribs", els melosos i els onglets de vedella. Pel que respecte l'aviram, que només es comercialitza en fresc per festes de Nadal, es distribuiran 15.000 unitats d'aus, un 5% més respecte ara fa un any. En destaca la pularda, el capó, el gall d'indi de pagès i l'oca. Els preus d'aquestes aus procedents de granges catalanes, es mantindran estables. El consum d'aviram és una moda gastronòmica fomentada, en part, per l'atractiu que suposa que sigui criat a l'aire lliure.

Enguany Mercabarna presenta la campanya "Aquestes Festes, Alegria i Bona Cuina", on es distribueix una guia als mercats municipals amb suggeriments sobre producte fresc i receptes, que també es pot consultar en aquest web. L'objectiu és que els clients es deixin aconsellar per aconseguir el millor producte al millor preu. Així també, ho recomana la xef Carme Ruscalleda, que ha participat en la presentació de la campanya de Nadal ressaltant els productes i les seves qualitats. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

13 ago

Tast maridatge de formatges i vins de les Vinyes del Convent

Els dies 13 i 27 d’agost, el sommelier Javier Campo dirigirà un tast de formatges i vins...

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto