El concurs de gastronomia professional Xef Balfegó, que premia i reconeix els cuiners que millor treballen i preparen tonyina, posa en marxa la selecció de les receptes que presentin els cuiners inscrits en la seva quarta edició, la més internacional fins avui ja que hi participen professionals en actiu de la restauració espanyola i italiana.
En aquesta quarta edició del concurs que organitza Balfegó, poden presentar-se tots els cuiners professionals en actiu que treballen en restaurants ubicats en territori espanyol i, per primer cop, italià, que concursaran en primera instància amb dues receptes original i pròpia amb la tonyina com a ingredient obligatori. El concurs es basa en l'originalitat, la presentació i les tècniques de cuina utilitzades en les seves receptes.
El termini per inscriure's al certamen s'acaba el 2 d'octubre, data que marcarà l'inici de la primera fase del torneig gastronòmic. Començarà aleshores la feina dels experts per valorar i triar les creacions més noves, atractives i exquisides que concursin, totes amb un ingredient obligatori: la tonyina Balfegó. D'aquest primer filtre de classificació, en sortiran els vuit cuiners finalistes que competiran, si la situació sanitària ho permet, el dia 5 de novembre, a la prova final del concurs amb dues receptes. La primera s'ha de fer amb llom d'aquest túnid, mentre que la segona es pot elaborar amb la part o parts de la tonyina que cada xef vulgui.
Un jurat amb estrelles i més de 20.000 euros en premis
Un jurat presidit per Martín Berasategui i integrat per professionals del sector: xefs que sumen catorze estrelles Michelin i reconeguts crítics gastronòmics seran els encarregats de decidir els tres guanyadors del IV Concurs de Cuina Professional Xef Balfegó.