Ara sí que sí. És evident que aquest estiu serà diferent. Un estiu de mascareta, gel hidroalcohòlic i mesures de seguretat. Un estiu, també, de retrobaments, de tornar a omplir bars i restaurants, de quedar-nos a casa. Un estiu que ens obliga a redescobrir el país, a adonar-nos que vivim en un territori magnífic, amb mar, muntanya i una gastronomia brutal.
Al CUINA de juliol i agost, ens hem proposat gaudir d’un estiu de primera categoria sense anar-nos-en gaire lluny. I, per això, us proposem 50 idees per a un estiu supergastro. Hem demanat a 50 persones vinculades al món de la gastronomia (periodistes, bloguers, xefs, sommeliers i famosos) que ens expliquin quina és l’activitat gastronòmica que tenen més ganes de fer aquests mesos. Des de Jordi Basté, fins a Carme Ruscalleda passant per la sommelier Meritxell Falgueras. Idees per a tots els gustos i butxaques com per exemple…
Què farà Carme Ruscalleda? “Amb en Toni, tenim ganes d’agafar la moto i fer un tomb pel Montseny. Sortir de Sant Pol de Mar, pujar per Collsacreu, cap a Sant Celoni, aturar-nos al peu del Montseny i dinar a Campins, a Ca la M. Rosa (esperant de trobar-hi algun bolet: si n’hi ha, ella en té) i després de dinar pujar cap a Santa Fe del Montseny i continuar carretera cap a Viladrau, Arbúcies, Hostalric i tornada cap a casa!”
Què farà Roger de Gràcia? “El primer que faré serà entaular-me en un restaurant on encara no he menjat mai i que tinc moltes ganes de conèixer: l’Hisop, de Barcelona. El xef Oriol Ivern ha estat dels primers a reobrir un restaurant gastronòmic a la ciutat després del confinament, i no se m’acut una ocasió millor per descobrir-lo. De fet, ja hi tinc reserva i tot, no cal que us digui res més!”
Què farà Agnès Busquets? “Si em voleu fer feliç, aquest estiu porteu-me a fer un sopar de maridatge de vins i formatges amb bona companyia, és clar. Però no ha de ser un maridatge qualsevol, ha de ser amb algun dels meus vins favorits, que són els del celler Lagravera, d’Alfarràs (Segrià). I dels que elaboren, per sobre de tots m’encanta un que es diu La Pell (DO Costers del Segre). Un blanc monovarietal de garnatxa blanca [una de les varietats de raïm que aquest celler, assentat sobre una antiga gravera, treballa amb més encert]”
Trobareu les 50 gastroidees a la revista CUINA de juliol i agost, disponible a tots els quioscos i als supermercats BonPreu Esclat.