L'enòleg Àngel Garcia Petit va morir ahir, divendres 6 de desembre de 2019, als 65 anys. Malgrat que feia mesos que es tractava d'una malaltia pulmonar, la notícia ha sorprès la comunitat del vi català, on Garcia Petit era una persona molt estimada. Garcia Petit havia estat enòleg assessor de diversos cellers i col·laborava en diversos mitjans de comunicació, entre els quals, CUINA, on escrivia des dels incis. El 2006 es va fer responsable de la secció Taula de tast, convertida més endavant en Tria de tres.
Llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i en Enologia per la URV de Tarragona, va treballar en activitats relacionades amb la sanitat, la docència i l’enologia. Era professor de Viticultura i Enologia al Curs d’Especialització de Sommeliers de l’ESHIT Sant Ignasi de Barcelona i responsable enològic de l’empresa d’enoturisme Viemocions. Va publicar el llibre "100 coses que cal saber de vins".
Les persones que vam treballar amb ell en recordem tant la seva saviesa infinita al voltant del món del vi, com la bonhomia, la humilitat i el sentit de l'humor amb què compartia aquest coneixement. Amb la seva mort, CUINA perd un dels millors col·laboradors de la publicació.
Demà, diumenge dia 8, entre les 13.30 i les 21 h, s'obrirà la sala de vetlla al tanatori de Sancho de Ávila, a Barcelona. La cerimònia de comiat tindrà lloc dilluns, dia 9, a les 11.25 h al mateix tanatori.