Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revetlles amb musclos i cava

Es faran tastets populars a set mercats amb motiu de Sant Joan i Sant Pere

Un tast de musclos al Mercat del Ninot

Un tast de musclos al Mercat del Ninot

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a partir de les 11.30 h, a la setena edició de Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava, una iniciativa impulsada pel Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna (GMP) i el Gremi de Peixaters de Catalunya (GPC). Les degustacions populars de musclos del Delta de l’Ebre i de cava se celebren els dies 22 i 23 de juny amb motiu de la revetlla de Sant Joan, i els dies 27 i 28 de juny per la de Sant Pere, i arribarà a set mercats de la ciutat de Barcelona. L’Ajuntament, a través de l’Institut Municipal de Mercats, col·labora per segon any consecutiu en aquesta iniciativa.

Durant quatre dies i de manera totalment gratuïta s’oferirà més d’una tona de musclo del Delta de l’Ebre de primera qualitat i produït a zones Reserva de la Biosfera. Seran unes 9.000 racions del millor mol·lusc mediterrani, acompanyades d’una copa de cava brut de Segura Viudas. Enguany, les degustacions populars tindran lloc el 22 de juny al Mercat de Sant Antoni; el dia 23, als del Carmel i la Concepció, coincidint amb el 130è aniversari del mercat; el 27 de juny, als del Ninot i Sants, i el 28, als de l’Abaceria i la Llibertat.

Amb aquest tast popular es vol convidar la ciutadania a gaudir i compartir amb família i amics l’experiència de reviure les revetlles amb aquesta festa gastronòmica. A més, tant majoristes com peixaters ens recorden que el musclo és un marisc molt saludable, bé de preu, de proximitat i de temporada.

Revetlletes infantils i receptaris

D’altra banda, la campanya estrena en aquesta edició Les Revetlletes, uns tallers infantils que se celebraran conjuntament amb el tast popular dels mercats del Ninot (27 de juny) i la Llibertat (28 de juny), amb motiu de Sant Pere. En aquests tallers, guiats pels monitors del programa educatiu 'Creix amb el Peix', els infants descobriran tot pintant, tastant i jugant que el musclo és un marisc molt saludable, els beneficis del seu consum i com cal menjar-lo, entre altres aspectes.

També, com és habitual en aquesta iniciativa, la clientela dels mercats on se celebren les musclades rebran, a partir del 14 de juny i de la mà dels mateixos peixaters, un receptari amb diferents maneres de cuinar els musclos: 'Una recepta per a cada revetlla'. En total se'n repartiran 16.000 exemplars.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto