Els grups gastronòmics The Black Turtle, Goût Rouge, Família La Ancha i la Fábrica s'han proposat reinventar receptes de sempre basades en el xai i us ofereixen la possibilitat de tastar-les durant un temps limitat.
I és que la carn de xai és molt versàtil a la cuina, a més de saborosa i sostenible, ja que el sector ramader del xai no només està compromès amb la sostenibilitat, la riquesa de la terra o la importància de preservar la nostra identitat, sinó que també contribueix a la prevenció d'incendis gràcies a la transhumància i la pastura.
Receptes sorprenents per un temps limitat
A Barcelona, fins a l'11 de desembre, els quatre restaurants del grup Goût Rouge de Romain Fornell (Grand Cafè Rouge, Casa Tejada, Tejada Mar i La Plassohla) participen en aquesta campanya de promoció del xai amb elaboracions com el gigot de xai de pastura a la brasa, romesco i el seu 'demi-glace', o costelles de xai amb salsa bearnesa, paella de xai i espatlleta de xai de pasturatge desossada amb albergínies i espècies.
És una bona manera de descobrir la versatilitat gastronòmica de la carn de xai en una acció que està emmarcada en la campanya 'Saborosa i Sostenible. Tria origen europeu', per donar a conèixer, posar en valor i apropar al públic la carn de xai i de cabrit.