Com és la cuina d'alta muntanya? Quines són les receptes contundents i calòriques que tradicionalment han protegit del fred els habitants dels Pirineus? En trobareu les respostes a la revista 'Descobrir' d'agost-setembre, que ja és al quiosc i que recull el relat de l'expedició que durant tres setmanes va recórrer el Pirineu a peu pel GR 11, entre el cap de Creus i el tuc de Molières, a la Vall d'Aran.
La crònica del fotògraf i realitzador Álvaro Sanz recull les experiències viscudes al llarg de la Transpirinenca. I algunes d'aquestes vivències us faran assaborir el trinxat, l'olla aranesa o els arrossos de muntanya. El viatge gastronòmic pels Pirineus retorna a una manera de menjar, la que van transmetre les mares i les àvies. És una cuina de foc lent, de receptes ancestrals que han servit les taules de les festes majors i les del dia a dia durant la feina al camp. Seure a taula als Pirineus és un retorn als sabors purs de la ramaderia, la pagesia, els productes del bosc i la pesca als rius.
A més, amb els codis QR que trobareu al llarg de les seves pàgines, podreu accedir als sons de la muntanya i la natura, on no falten els ramats i el so de les esquelles, que ens recorden que aquestes activitats ancestrals ens permeten gaudir avui de productes tan preuats com els embotits, els formatges i una carn de primeríssima qualitat.
Una gran aventura
Podeu seguir l'experiència de la Transpirinenca també a través del web https://www.descobrir.cat/transpirinenca, que inclou fotografies espectaculars de la gran aventura viscuda als Pirineus, els sons recollits a la muntanya durant la travessa i uns textos molt suggeridors que ens conviden a agafar la motxilla i viure en primera persona l'autenticitat de les nostres muntanyes i la seva rica cultura gastronòmica. En aquest lloc web també podreu participar en el sorteig de tres subscripcions anuals al 'Descobrir'.
De fet, la revista 'Descobrir' mai no havia desenvolupat un projecte editorial tan ambiciós i potent com el d'organitzar aquesta expedició pels Pirineus, i tota la logística derivada de travessar a peu la serralada ha estat un repte exigent i apassionant. Els set membres de l'expedició 'Descobrir' han estat tres setmanes de ruta: 21 etapes, més de 400 km, més de 20.000 m de desnivell acumulat, 6 cims, 39 valls. Tot per explicar i mostrar a través de fotografies espectaculars, textos en primera persona i sons captats a la muntanya, aquesta autèntica aventura que és creuar els Pirineus catalans des del cap de Creus, a l'Alt Empordà, fins al tuc de Molières, a la Vall d'Aran.