Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els sabors dels Pirineus, al 'Descobrir' d'agost-setembre

Ja és al quiosc la revista que narra l'expedició que ha fet a peu el GR 11 entre el cap de Creus i la Vall d'Aran

Parada i fonda a la Transpirinenca

Parada i fonda a la Transpirinenca Marta Riera Boadas

Com és la cuina d'alta muntanya? Quines són les receptes contundents i calòriques que tradicionalment han protegit del fred els habitants dels Pirineus? En trobareu les respostes a la revista 'Descobrir' d'agost-setembre, que ja és al quiosc i que recull el relat de l'expedició que durant tres setmanes va recórrer el Pirineu a peu pel GR 11, entre el cap de Creus i el tuc de Molières, a la Vall d'Aran.

La crònica del fotògraf i realitzador Álvaro Sanz recull les experiències viscudes al llarg de la Transpirinenca. I algunes d'aquestes vivències us faran assaborir el trinxat, l'olla aranesa o els arrossos de muntanya. El viatge gastronòmic pels Pirineus retorna a una manera de menjar, la que van transmetre les mares i les àvies. És una cuina de foc lent, de receptes ancestrals que han servit les taules de les festes majors i les del dia a dia durant la feina al camp. Seure a taula als Pirineus és un retorn als sabors purs de la ramaderia, la pagesia, els productes del bosc i la pesca als rius.

creativitat revista FB

A més, amb els codis QR que trobareu al llarg de les seves pàgines, podreu accedir als sons de la muntanya i la natura, on no falten els ramats i el so de les esquelles, que ens recorden que aquestes activitats ancestrals ens permeten gaudir avui de productes tan preuats com els embotits, els formatges i una carn de primeríssima qualitat.

Una gran aventura

Podeu seguir l'experiència de la Transpirinenca també a través del web https://www.descobrir.cat/transpirinenca, que inclou fotografies espectaculars de la gran aventura viscuda als Pirineus, els sons recollits a la muntanya durant la travessa i uns textos molt suggeridors que ens conviden a agafar la motxilla i viure en primera persona l'autenticitat de les nostres muntanyes i la seva rica cultura gastronòmica. En aquest lloc web també podreu participar en el sorteig de tres subscripcions anuals al 'Descobrir'.

Transpirinenca©MartaRieraBoadas (177 de 159)

De fet, la revista 'Descobrir' mai no havia desenvolupat un projecte editorial tan ambiciós i potent com el d'organitzar aquesta expedició pels Pirineus, i tota la logística derivada de travessar a peu la serralada ha estat un repte exigent i apassionant. Els set membres de l'expedició 'Descobrir' han estat tres setmanes de ruta: 21 etapes, més de 400 km, més de 20.000 m de desnivell acumulat, 6 cims, 39 valls. Tot per explicar i mostrar a través de fotografies espectaculars, textos en primera persona i sons captats a la muntanya, aquesta autèntica aventura que és creuar els Pirineus catalans des del cap de Creus, a l'Alt Empordà, fins al tuc de Molières, a la Vall d'Aran.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: