Consells de cuina La Vanguardia

10 consells per a una vida saludable

Us donem alguns consells per portar una vida saludable menjant verd i amb molt de sabor!

Cuinar pastanaga

Cuinar pastanaga

  1. Convertiu les fruites i les verdures en protagonistes de la vostra dieta, perquè està comprovat que el seu consum redueix el risc de mortalitat per qualsevol causa.
  2. Reduïu el vostre consum de carn, sobretot vermella i processada. Recordeu que la carn no és indispensable en cap dieta, ni tan sols a la de les criatures.
  3. Incorporeu els vegetals que tinguin més fibra alimentària: ajuden a anar de ventre, redueixen el colesterol dolent i prevenen el càncer colorectal.
  4. No oblideu els aliments glucosinolats per prevenir qualsevol tipus de càncer. Els trobareu en el bròquil, les cols de Brussel·les o la coliflor!
  5. Acostumeu a menjar 300 grams diaris de verdures, com a mínim! Només amb una albergínia o dos tomàquets ja hi arribeu! Si a aquests 300 grams diaris de verdures hi afegiu dues o tres racions de fruita, el cos ratllarà la perfecció.
  6. No acompanyeu tots aquests aliments saludables amb productes ultraprocessats, perquè ho espatlaran tot.
  7. Combineu les tècniques de cocció. No cal menjar-ho tot sempre cru, ni tampoc sempre cuit: el millor és combinar-ho.
  8. Procureu no excedir-vos en les coccions; res de bullir les mongetes verdes vint minuts. Hem de fer coccions curtes per mantenir les verdures amb més nutrients.
  9. Decanteu-vos pels productes de temporada i de proximitat, ja que tenen més vitamines i minerals. I més sabor!
  10. Innoveu a la cuina i prepareu les receptes més originals amb verdures. Des d'una bona amanida d'espinacs amb carbassa i arròs integral fins a uns rotlles de bledes amb gambes o una bona pasta amb pesto de kale. N'hi ha un munt!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 mai

Fonaments de la cuina: fruites i verdures

Amb la primavera arriben les fruites més vermelloses i amb més antioxidants: maduixes, cireres, albercocs,...

24 mai

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

24 mai

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

24 mai

Taller de cuina amb algues

Les algues són una font excepcional d'oligoelements, vitamines i minerals que ens ajuden a depurar l'organisme....

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto