- Convertiu les fruites i les verdures en protagonistes de la vostra dieta, perquè està comprovat que el seu consum redueix el risc de mortalitat per qualsevol causa.
- Reduïu el vostre consum de carn, sobretot vermella i processada. Recordeu que la carn no és indispensable en cap dieta, ni tan sols a la de les criatures.
- Incorporeu els vegetals que tinguin més fibra alimentària: ajuden a anar de ventre, redueixen el colesterol dolent i prevenen el càncer colorectal.
- No oblideu els aliments glucosinolats per prevenir qualsevol tipus de càncer. Els trobareu en el bròquil, les cols de Brussel·les o la coliflor!
- Acostumeu a menjar 300 grams diaris de verdures, com a mínim! Només amb una albergínia o dos tomàquets ja hi arribeu! Si a aquests 300 grams diaris de verdures hi afegiu dues o tres racions de fruita, el cos ratllarà la perfecció.
- No acompanyeu tots aquests aliments saludables amb productes ultraprocessats, perquè ho espatlaran tot.
- Combineu les tècniques de cocció. No cal menjar-ho tot sempre cru, ni tampoc sempre cuit: el millor és combinar-ho.
- Procureu no excedir-vos en les coccions; res de bullir les mongetes verdes vint minuts. Hem de fer coccions curtes per mantenir les verdures amb més nutrients.
- Decanteu-vos pels productes de temporada i de proximitat, ja que tenen més vitamines i minerals. I més sabor!
- Innoveu a la cuina i prepareu les receptes més originals amb verdures. Des d'una bona amanida d'espinacs amb carbassa i arròs integral fins a uns rotlles de bledes amb gambes o una bona pasta amb pesto de kale. N'hi ha un munt!