Troba la teva recepta

9 maneres irresistibles de menjar xocolata

Sou fanàtics de la xocolata? Nosaltres us proposem 9 maneres de gaudir d'aquest plaer!

CUINA.CAT

16/05/2018

Per als asteques, el cacau era un aliment d'origen diví, i els científics li van atorgar el nom de 'menjar dels déus'. Divina o no, la xocolata és una de les temptacions gastronòmiques més irresistibles. Us revelem nou maneres de caure-hi.

CREO

CREO

Xocolates CREO, a la pedra i amb un toc de canyella

Amb cacau pur de l'Àfrica, canyella i molent la xocolata amb dues boles de granit, CREO elabora la xocolata més famosa de les Terres de l'Ebre seguint el mateix mètode des del 1941. Cada any surten de l'obrador del barri de Ferreries 35.000 pastilles de xocolata. Si teniu curiositat per saber l'origen del nom, heu de saber que ve de les inicials de quatre cognoms (Cruselles, Romà, Este i Ortiz), els dels propietaris d'una xocolatera que van comprar els actuals amos de CREO.

  • Xocolates CREO
  • Mas de Barberans, 3. Tortosa (Baix Ebre).
  • Tel. 977 50 19 95. xococreo.com
Xocolata Jolonch

Xocolata Jolonch

Xocolata Jolonch, la més antiga d'Agramunt

Xocolata Jolonch elabora xocolata a la pedra des del segle XVIII. I ho fa tan bé que sembla que el president Companys en va demanar un bocí com a última voluntat, abans de ser afusellat per l'exèrcit franquista. Avui, a més de xocolata a la pedra, en fan de més varietats: amarga, amb llet, amb taronja, amb coco i amb fruita de la passió, entre d'altres. Segur que en trobareu una per a vosaltres!

Gluki

Gluki

Gluki, bombons de la Garrotxa

Si passejant pel centre d'Olot us arriba una flaire irresistible de xocolata, és que heu arribat a Gluki, el taller artesà que, des del 1870, elabora la temptació més dolça de la capital de la Garrotxa. Gluki deriva de l'arrel grega 'glucos', que vol dir 'dolç'. No hi ha cap dubte que si us animeu a tastar la vintena de varietats de bombons que elaboren, sabreu que la tria del nom ha estat ben encertada.

  • Gluki
  • Joaquim Vayreda, 8-10. Olot (Garrotxa).
  • Tel. 972 26 66 26. www.gluki.cat
Chocovic

Chocovic

Chocovic, acadèmia de pastissers

Les arrels de Chocovic es remunten a l'any 1872, quan es va fundar Xocolates Arumi, a Vic. Avui, s'ha convertit en una fàbrica especialitzada en pastisseria i bomboneria artesana, amb Enric Monzonis al capdavant. A la Chocolate Academy de Gurb organitzen cursos de pastisseria perquè els professionals del sector aprenguin les tècniques i les tendències més actuals.

Enric Rovira

Enric Rovira

Enric Rovira, de Montserrat a tot el món

Enric Rovira va entrar al món de la pastisseria amb els seus pares, a Barcelona. I el 1993, amb el seu cosí, Francesc Forrellat, va convertir les naus de Can Forrellat, a Castellbell i el Vilar, en l'obrador d'una fàbrica de xocolata que ha convertit els bombons originals i atrevits en un signe d'identitat de la pròpia marca i del petit municipi bagenc, des d'on ven els productes arreu del món.

  • Enric Rovira
  • Sant Geroni, 17. Castellbell i el Vilar (Bages).
  • Tel. 93 834 09 27. www.enricrovira.com
Xocolata desfeta de Jordi Bordas

Xocolata desfeta de Jordi Bordas

Jordi Bordas, passió per la rebosteria

Cada mes, al CUINA, podeu comprovar per què Jordi Bordas és campió del món de pastisseria. Les creacions de xocolata, que podeu descobrir a la botiga que té a Viladecans, són una bona mostra de la seva proposta innovadora. I si voleu aprendre com ho fa, només cal que us apunteu a algun dels cursos que imparteix.

Simon Coll

Simon Coll

Simon Coll, en primera persona

D'espais dedicats a explicar el món de la xocolata i el cacau no només n'hi ha a Barcelona. L'Espai Xocolata Simon Coll, a Sant Sadurní d'Anoia, presenta un muntatge audiovisual que introdueix els visitants en aquest món, abans de fer un recorregut sensorial per tot el procés de creació de la xocolata: des de la recol·lecció del cacau fins a la creació de les xocolates de la marca.

  • Espai Xocolata Simon Coll
  • Sant Pere, 37. Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès).
  • Tel. 93 891 10 95. www.simoncoll.com
Badia Roca

Badia Roca

Badia Roca, arquitecte de la xocolata

Que Albert Badia Roca és un dels millors pastissers de Barcelona ho demostra el fet que guanyés un dels primers concursos que es van fer per triar el millor croissant de mantega del país. A la seva pastisseria del barri de Sants podreu comprovar que les creacions dolces també poden ser una mostra d'alta gastronomia i que amb xocolata es poden crear obres d'art.

  • Badia Roca
  • Bassegoda, 56. Barcelona.
  • Tel. 93 333 06 85
Granja Viader

Granja Viader

Viader, la granja per excel·lència

La història d'aquesta granja és la història de la llet a Catalunya. Fundada el 1870 com a lleteria, el 1904 se'n va fer càrrec Marc Viader, de Cardedeu. Una placa dins de l'establiment rememora que allà s'hi va inventar el mític Cacaolat, l'any 1931. Avui, la xocolata desfeta que serveixen a la granja Viader s'ha convertit en l'excusa perfecta per berenar amb els amics o descobrir-la als forans.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 ago

Mercat del Préssec d’Ordal 2018

A la plaça de Subirats de Sant Pau d’Ordal es podrà adquirir, tots els caps de setmana de juny,...

18 ago

Contalles del Delta

MónNatura Delta de l’Ebre proposa una activitat especial per als vespres d’aquest estiu, fins...

20 ago

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

23 ago

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

Portada 218

BRUNCH MEDITERRANI: RECEPTES PER VIATJAR DE GRÈCIA AL MARROC

  • El Penedès que empeny
  • El gran restaurant d'hotel rejoveneix

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto