Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els cinc triestrellats catalans es donen cita al Gastronomic Forum Barcelona

La fira reunirà per primera vegada tots els xefs catalans amb tres estrelles Michelin i posarà el focus en la Nova Cuina Catalana

Edició anterior del Gastronomic Forum Barcelona

Edició anterior del Gastronomic Forum Barcelona Fira de Barcelona

Per primera vegada, el Gastronomic Forum Barcelona reunirà tots els xefs catalans amb tres estrelles Michelin, a més de Ferran Adrià, en una edició que vol posar en valor la Nova Cuina Catalana com a moviment gastronòmic amb projecció internacional. El saló se celebrarà del 3 al 5 de novembre al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

El Fòrum, dedicat als sectors de l'hostaleria, la gastronomia i el food service, proposa enguany un eix temàtic centrat en la Nova Cuina Catalana, un corrent que torna a les arrels i reivindica la proximitat, el producte i la temporada, sense renunciar a una mirada global.

Entre els participants hi haurà Jordi Cruz, Joan Roca, Paolo Casagrande, els germans Torres, Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch, que compartiran escenari amb Ferran Adrià i altres cuiners emergents en ponències i demostracions culinàries.

El programa també comptarà amb cuiners catalans establerts fora del país, com Ramon Freixa (Madrid), Albert Franch (Nolla, Finlàndia), Mateu Villaret (Masia, Tòquio) i Xano Saguer (Çuina, Ciutat de Mèxic).

Una agenda plena d'activitats

En el marc de la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, el saló acollirà també el Simposi de Cuina Catalana, impulsat per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) i la Generalitat de Catalunya. L'objectiu és oferir una visió crítica de l'estat actual de la cuina catalana amb la participació d'investigadors, periodistes i xefs, com Toni Massanés, Maria Nicolau, Albert Molins o Colman Andrews.

A més, el fòrum desplegarà activitats multisectorials que inclouran sessions dedicades a la xarcuteria creativa, la pizza, el vi, la fleca i la pastisseria, amb la participació del col·lectiu 21 Brix i el xocolater Lluc Crusellas. L'espai Forum Lab oferirà programes específics sobre cuines de col·lectivitats, dieta mediterrània, food design o cuina saludable.

Durant els tres dies també s'entregaran diversos premis, com el Cuiner Gastronomic Forum Barcelona 2025 (en col·laboració amb La Vanguardia), els Premis Innoforum o el Premi Josep Mercader, i concursos com el Millor Panettone d'Espanya, The Baker, la final de Pizza Bit Espanya o El Plat Favorit dels Catalans –organitzat per la revista CUINA.

Amb una assistència prevista de prop de 20.000 visitants professionals i més de 350 empreses expositores, el Gastronomic Forum Barcelona es consolida com un dels punts de trobada més rellevants del sector gastronòmic i de la restauració, amb el producte local i de proximitat com a fil conductor de l'edició.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
294CUINA Portada

TOCATS PEL BOLET!

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Pere Arpa

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: