Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com podem gaudir dels calçots des de casa?

Us proposem unes quantes maneres de gaudir d'una bona calçotada alternativa

Calçots i salsa

Calçots i salsa

La calçotada és un dels àpats comunitaris més populars de Catalunya. Tots hem anat algun cop a Valls o hem quedat amb amics i família per fer-ne una. Ara mateix, però, la situació sanitària provocada per la pandèmia de la covid-19 no ens ho permet. Així doncs, enguany toca adaptar-nos i celebrar calçotades a casa, amb la nostra bombolla de convivència. I, com que no tots tenim un fantàstic jardí amb barbacoa, us oferim alguns trucs i consells per cuinar els calçots d'una altra manera. 

Calçotada

Abans de comprar-los, tingueu-ne en compte l'origen. Els de Valls són els únics amb una IGP (Indicació Geogràfica Protegida), però n'hi ha d'altres, com per exemple els del Baix Llobregat i els de Gallecs, que no tenen cap segell i també són boníssims. Quan ja els tingueu, no els conserveu massa temps (aguanten, com a màxim, una setmana). 

Com podeu cuinar-los? L’elaboració tradicional del calçot demana foc viu, si pot ser, de fusta de cep. Ara bé, si no teniu barbacoa a casa, podeu utilitzar el forn o els fogons oberts al màxim per escalivar els calçots! També podeu fer servir altres tècniques més enllà de la tradicional i que us quedin ben bons, com ara arrebossats amb una tempura molt suau i cruixent. Aquí trobareu diverses receptes amb calçots: calçots arrebossats, 'quiche' de calçots, croquetes de calçot (recepta del xef Nandu Jubany) o coca de calçotada. Teniu barbacoa? Aquí teniu la recepta dels calçots i de la salsa. 

No voleu arriscar-vos a cuinar els calçots a casa? Podeu optar per comprar-los ja cuinats al Mas de la Condesa, una explotació agrícola del Baix Camp, on podem anar a buscar-hi un paquet de calçots cuits (els posen dins una capsa tèrmica que manté la temperatura durant dues hores), salsa romesco, carxofes a la brasa i patates al caliu. Per Tàrrega i Castellnou de Seana, també hi trobem, per exemple, El rebost de Ponent, on ofereixen calçots crus o cuits, fets a la brasa, i embolicats amb paper de diari. 

No voleu preparar ni la salsa? Podeu optar per comprar-la ja feta. La de Conserves Ferrer, per exemple, fa servir ingredients 100% naturals i s'elabora sense conservants ni colorants. Ja sabeu que una calçotada no és res sense una bona salsa! 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: