Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Nou restaurants per sopar la nit de Cap d’Any

Una selecció de restaurants per celebrar el Cap d’Any i començar l'any amb bon peu

CUINA.CAT

05/12/2018

Si encara no teniu restaurant pel sopar de Cap d’Any, no patiu. Al CUINA us mostrem una selecció de deu possibles restaurants on podeu anar a sopar l’última nit de l’any. Encara és possible fer la reserva, totes les opcions que us hem seleccionat són aptes i tenen un menú realment assequible i ben preparat per acomiadar l’any de la millor manera possible: un bon àpat, un bon preu, un bon ambient i decoració i, sobretot, una bona companyia. Què més necessiteu? No perdeu més temps i comenceu a donar una ullada als restaurants per decidir quin s’adapta millor a les vostres necessitats i truqueu per reservar. Bon profit!

01 La Garriga

La Garriga

La Garriga

És un restaurant amb vista a una xarcuteria on es pot menjar i comprar per emportar-se els millors productes gurmet del mercat. El restaurant destaca per la bona relació qualitat-preu, pel tracte familiar i el producte de proximitat. Els propietaris, que també tenen una xarcuteria a Sarrià, ofereixen una oferta que combina les receptes més tradicionals catalanes amb productes estrangers. Així doncs, podeu trobar des d’una botifarra amb seques fins a carns americanes com  la Nebraska, embotits amb pa amb tomàquet, ous estrallats o arrossos. A més, la carta també té un apartat per a les persones amb intolerància al gluten, que trobaran alguns plats exclusius i perfectes per a ells.

A La Garriga podeu brindar amb una deliciosa oferta de vins, caves i licors, en un ambient informal entremig d’un estil rústic i modern. 

El menú per a l’última nit de l’any està valorat en 69 euros per persona, i inclou un pica pica variat  amb: assortit d'embotits ibèric, croquetes de la casa, saltejat de calamars amb gules, rissotto amb llagostins , farcellets de roast beef i mini burguers.A més, de postres variades, raïm i cotilló.

Si voleu anar més enllà del menú, el mateix restaurant proposa com a postre estrella el pastís de poma, el de llimona i merenga o el pastís de xocolata al 70%. 

  • La Garriga
  • Mallorca, 272. Barcelona. Tel. 93 487 47 65
02 Sumoll

Sumoll

Sumoll

El restaurant Sumoll, del grup Ferré, està ubicat en una masia al mig de la Granada del Penedès i al celler del mateix grup propietari del restaurant. És una masia que respon a la cultura i la gastronomia catalana  amb una carta mediterrània i amb personalitat del país. El restaurant ofereix sopars més íntims en espais reservats, sopars a la sala principal, i també a l’aire lliure a la terrassa de Sumoll.

A la carta hi podeu trobar una àmplia varietat de receptes catalanes i tradicionals i per Cap d’Any conserven aquesta essència oferint un menú valorat en 90 euros que inclou:

  • Aperitius de benvinguda: sashimi de salmó marinat i bomba de tartufata amb mousselina de boletus
  • Entrant: torrada de pa negre amb escalopa de foie i reducció de vi olorós
  • Primer: turnedó de rap amb crema de cacauet i salsa de curri verd
  • Segon: melós de ventall ibèric amb vel de llagostins de Huelva
  • Postre: mousse de xocolata blanca amb crema de maracujà
  • Per finalitzar: sorbet d’alfàbrega i romaní

A més, el sopar s’acompanya amb música en viu, cotilló i raïm per donar la millor entrada al 2018.

  • Restaurant Sumoll
  • Ctra. de Sant Sadurní, km 8. Celler Ferré i Catasús. 08792. La Granada del Penedès. Tel. 93 897 50 89
03 Restaurant Ikibana Sarriá

Restaurant Ikibana Sarriá

Ikibana Sarrià

Ikibana fa un homenatge amb la seva cuina a tots els immigrants japonesos que el 1908 van arribar al Brasil aportant la seva gastronomia en terres asiàtiques. El restaurant compte amb tres locals situats al Borne, al Paral·lel i al barri de Sarrià on a tots ells hi serveixen plats que fusionen la meticulositat de la cuina asiàtica de Tokio amb l’explosió de colors i sabors de la cuina brasilera de Sao Paulo.

A la carta hi podeu trobar sashimis variats, tempures, makis amb sabors tropicals, sobas originals i altres plats trencadors de textures i provocacions picants. A més, l’espai és igual d’exòtic que els seus plats, ja que el local està ambientat amb mosaics de cristall i de fons sona una selecció musical cuidada en tot moment.

Per a l’última nit de l’any, Ikibana ha dissenyat un menú valorat en 180 euros que consta d’aperitius com un lipstick cosmopolitan d'açai, i un macarró de blat de moro amb foie gras, pinya caramelitzada, yuzu i alvocat. A més, també inclou tot tipus de sushi i un plat principal a escollir entre entrecot de vedella o llobarro. Pel que fa a les postres, la xocolata és la protagonista barrejada amb petits fours.

A més, el raïm està inclòs com també un bon xampany i un bon vi per brindar a ritme de la música punxada pel Dj en directe a la sala.​

04 City Bar & Restaurant

City Bar & Restaurant

City Bar & Restaurant

Un dels pilars fonamentals del City Bar & Restaurant és la frescor i la qualitat del producte, per això renoven la carta amb el canvi de cada estació adaptant-se a l’oferta estacional del temps. Té una cuina fresca, mediterrània, original i un producte sa però exquisit i gurmet. És un restaurant amb un menjar pensat per ser compartit amb els amics o familiars en un espai càlid i sofisticat. A més, hi ha l’opció d’organitzar un esdeveniment privat, amb opció de DJ o una selecció de menús per a grups grans des de 43 €. Si com a restaurant és tot un èxit, com a bar encara és millor i ofereixen una selecció de vins i còctels d’autor irresistibles. A més, s’ubica en uns dels barris amb més encants de Barcelona, entre el Gòtic i el Born, i els divendres i dissabtes podeu gaudir de sessions de música mentre preneu unes tapes en el millor ambient de Barcelona. Un altre dels encants del City Bar és l’Sky Bar, una  terrassa amb vistes panoràmiques ideal per prendre una copa abans o després de dinar o sopar.

Per Cap d’Any ofereixen un menú valorat en 190 euros:

  • Bellini de préssec
  • Poma a la royal
  • Cronuts ibèric abm caviar
  • Ostra suquet
  • Sabllé de parmesà amb fumats
  • Ou de corral amb emuslió lleugera de formatge de Maó i tòfona
  • Vieires a la brasa amb cítrics, navalles al vermut i perles d'oli d'oliva
  • Mero rostit en dues coccions, boletus confitats i mongetes cremoses
  • Xai amb caneló de múrgoles a la crema
  • Xocolata i dolços de Nadal

El menú inclou aigua, cafè i pa. Per 20€ més els clients poden 2 combinats premium o còctels d'autor.

05 Mussol

Mussol

Mussol

El restaurant Mussol transporta la cuina de les masies catalanes al centre de Barcelona perquè fins i tot els més metropolites en puguin gaudir-ne. S’especialitzen en receptes tradicionals fetes amb ingredients de denominació d’origen català, com ara les carxofes del Prat, els bolets del Pirineu, la botifarra del Montseny i el xai del Ripollès.

La mateixa filosofia segueixen amb els vins i ofereixen les 11 denominacions d’origen catalanes. A més, compten amb un total de set restaurants arreu de Barcelona, així que segur que algun us queda a prop. També compten amb menús sense gluten aptes per a celíacs i amb plats dedicats als més petits. Per Cap d’any compten amb un menú de 55€ 

Menú de 55€:

  • Pernil ibèric amb coca d'oli i tomàquet
  • Llagostins amb maionesa de kimchi
  • Mini caneló amb beixamel de ceps
  • Bunyols de bacallà i espinacs amb allioli de mel
  • Mini burguer amb ceba i formatge
  • Suprema de corball a la brasa amb patata panadera
  • Entrecot de bou a la brasa amb ragout de bolets Pa Petit Fours nadalencs
  • Aigua, refresc i cafè
  • Xic Blanc Agustí Torelló o Arienzo Criança Cava
  • Raïm i cotilló

Una opció boníssima per acabar amb bon sabor de boca l'any!

  • Mussol
  • Tel. 93 301 76 10 (C. Casp)
06 Cent Onze de le Meridien

Cent Onze de le Meridien

Cent Onze de le Meridien

El restaurant Cent Onze de Le Meridien es caracteritza per una cuina on es barregen les tapes i els platets en un menú equilibrat i exquisit. El xef, Eugeni Cortes, basa la seva cuina en la mínima manipulació possible, l'important és assaborir el producte original per aprofitar-ne l'aroma i les textures naturals. Segueix el criteri de l'slow food, cuina sostenible i respectuosa amb el medi ambient i amb productes catalans i de proximitat, concretament del mercat de La Boqueria. Com que està localitzat al centre de Barcelona, els seus grans finestrals permeten gaudir de les millors vistes de la Ciutat Comtal i ser testimoni de la vida dels vianants.

El restaurant Cent Onze ofereix una gran celebració per al dia de Cap d'Any, format per la festa del cotilló, el sopar de gala de Cap d'Any i un bufet d'Any Nou. El sopar de gala de Cap d'Any té un preu de 169 € i està format per plats com aquests:

  • Uramaki de tartar de salmó 
  • Ostra en tempura amb brou de dashi
  • Steak tartar de "Black Angus"
  • Turbot  a la planxa amb un toc de carbó, salisifí confitat, sofregit mediterrani i cremós de topinambur
  • Garrí a baixa temperatura amb parmentier de pastanaga morada i peres estofades amb anís i canyella
  • Llingot de xocolata i carmel amb praliné cruixent, gelat de nata i cacau
  • Refrescant poma verda

A més, en el menú està inclou el raïm i el cotilló, els pans d'acompanyament i els cafès, neules i torrons. També tenen el seu menú especial per nens i podran assaborir els següents plats:

  • Croquetes de pollastre de l'àvia
  • Minipizza de pernil
  • Patatetes braves no braves
  • Escalopines de filet de vedella
  • Nuggets farcits de pernil i formatge

Si voleu seguir amb la festa després del sopar, no cal que us moveu del lloc, ja que al mateix restaurant hi haurà de 23 a 03h un dj posant música, tindreu cotilló, dues consumicions i una xocolata amb xurros poc abans que acabi la festa.

07 Restaurant Xerta

Restaurant Xerta

Xerta Restaurant

Al Xerta Restaurant, els menús de festa firmats pel xef Fran López presenten les seves millors creacions amb receptes tradicionals i una singular modernitat. Plats per Nadal com el caneló semi-tradicional i el pollastre de corral farcit mar i muntanya, o per celebrar Cap d'Any amb el galet de nadal, el llobarro salvatge, el garrí cruixent i l'arbre de Nadal. 

En concret, el menú de Cap d'Any costa 180 euros i inclou aperitius, 4 plats (2 de carn i 2 de peix) i 2 postres. 

  • Aperitius: mini coca de ventresca de tonyina; croqueta de cua de bou trufada; foie mi cuit amb trompeta de la mort, cacau, taronja i pa d'espècies; cresta de llagostins i safrà; marisc del Delta glacejats amb suc de verdures escalivades; cuixes de guatlla confitades, chutney de mango i maracujà;ini tartaleta d'herbes, salmó fumat, mongeta verda i formatge fresc; broqueta de carxofa, farigola, oca fumada i formatge de cabra.

  • Plats principals: ensaladillaa de cranc, llamàntol i txangurro amb maionesa, poma verda i api galet de Nadal amb farciment de carn i brou d'escudella; llobarro salvatge amb salsa de Codium, pebre i micro verduretes; garrí cruixent amb salsifí rostit, salsa de bolets, edamame i gel àcid.

  • Postres: semiesfera de mousse de gerd, calamansi i fruits secs garrapinyats; arbre de Nadal amb ganache de xocolata 70% i taronja amb interior de crema de gerd negra.

El menú també inclou vins, aigua, pa i petits fours. Després del raïm, els clients podran seguir la festa al Xerta Lounge Bar, on hi haurà música i festa durant la matinada.

08 Mandarin Oriental

Mandarin Oriental

Mandarin Oriental

Mandarin Oriental és un hotel de cinc estrelles situat al mig de Passeig de Gràcia amb una proposta gastronòmica dirigida per Carme Ruscalleda com assessora gastronòmica. En aquest mateix hotel podeu trobar-hi fins a tres espais: el restaurant d'autor Moments, liderat per Ruscalleda i el seu fill Raül Balam; el Nou Blanc i el jardí Mimosa. Tots ells creen un destí gastronòmic únic tant per forans com per residents de la ciutat.

Com no podia ser d'una altra manera, una altra vegada l'Hotel Mandarin Oriental ofereix cuina d'avantguarda per acomiadar l'any. Aquest 2018 ho fa de la mà de Carme Ruscalleda, la xef amb set estrelles Michelin, del seu fill Raül Balam, xef de Moments, i d'Albert Castiñeiras, el mateix xef de l'hotel. Amb la col·laboració de tots ells s'han elaborat nou propostes diferents per acomiadar l'any i començar el 2018; dos menús pel 24 de desembre, dos per Nadal, un per Sant Esteve, dos per Cap d'Any, un brunch de Cap d'Any i un dinar pel dia de Reis.

Si preferiu els sabors mediterranis, decanteu-vos per l'Espai Blanc i tasteu plats com el còctel de llagostins, el mini crois-wich de salmó, truita a la russa amb caviar Foie mi-cuit, ànec a la taronja o escuma de fruits vermells i mango. Tot per un preu de 278 euros. També ofereixen un menú de 380 euros que inclou coca de llamàntol, angules amb safrà i all negre Caviar “Beverly Hills”, foie amb miso i albergínia, i gambes amb llenties i fonoll entre d'altres. Els dos menús pugen de preu si es vol fer maridatge de vins. 

Si voleu allargar encara més la nit, al Banker's Bar hi trobareu uns còctels deliciosos. No dubteu en tastar el The Divine (fet de Brockmanns, puré de maduixa, suc de nabius, xarop i cordial elderflower) i acompanyar-lo de les tapes dissenyades per Ruscalleda servides ­­­ durant i després en el bar. A més, xampanys i música fins les 3h.

09 Hotel Claris

Hotel Claris

Hotel Claris

Situat al Palau Vedruna de finals del Segle XIX i a escassos metres de les millors boutiques de Barcelona, el Hotel & Spa Claris 5*GL destaca per les seves elegants habitacions i per albergar un saló-museu que acull una exposició amb més de 50 obres inèdites de les civilitzacions precolombines i de la cultura maya. A més, disposa d’una espectacular terrassa amb vistes sobre la ciutat i piscina exterior; d’un exclusiu spa i del primer dim sum club de Barcelona. Converteix el nadal en una experiència única combinant art, luxe i sofisticació amb una exquisida proposta gastronòmica.

Per Cap d'Any, Aurelio Morales, el xef que es troba al capdavant de la proposta gastronòmica de l'Hotel & Spa Claris 5 *, i el seu equip de Barcelona, liderat pel xef Daniel Hernández, despleguen tot el seu bon fer i presenten un menú amb entrants com les Vieires, navalles i mantega blanc, el Foie i remolatxa o la Escuma de foie amb llenties; que donen pas als plats principals com la Bullabessa de mer i llamàntol thermidor o el Cabrit, castanya, sàlvia i tòfona negra. Una experiència gastronòmica, tant per al públic local com el client internacional allotjat en l'hotel, en un entorn on l'art es fusiona amb la pròpia cuina.

Tot per 275 euros. Durant tota el sopar hi haurà música end irecte i més tard, dj fins les 3 de la amtinada. El preu també inclou dues consumicions.

Dins de l'hotel, el restaurant Mr Kao, dirigit pels Kao i amb Nathan Minguell con a xef executiu, també ofereix un menú de Cap d'Any que combina la cuina moderna amb la tècnica del continent asiàtic sense perdre l'essència instaurada pel seu fundador: producte de mercat, toc avantguardista i sofisticació en la presentació són el segell d'identitat del restaurant.

Per Cap d'Any, Nathan proposa un menú de 150 euros especialment dissenyat per a l'ocasió, amb dos entrants per compartir: amanida de col amb caviar de truita i ou
mil·lenari amb gingebre i pastanaga; seguits d'un original assortiment de cinc Dim Sum. A continuació, dos primers a compartir amb mongetes fines de Kenya amb pollastre i fideus de verdures, ou poché, rossinyols i tòfona fresca. I com a plat principal el clàssic Ànec Pequín amb hòsties fetes a mà i crudités de verdures amb salsa de hoisin i el brou d'Ànec Pequín amb espècies orientals. I per finalitzar, un rotllet de plàtan i xocolata belga, mel i sèsam torrat a compartir i tradicional raïm amb copa de xampany.

  • Hotel Claris
  • Carrer de Pau Claris, 150.  Barcelona. Tel. 934 87 62 62

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: