Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Documentals i sèries gastronòmiques imprescindibles

Sou de fer una marató de capítols, o preferiu veure una sèrie a poc a poc? Sigui com sigui, us deixem unes recomanacions de sèries i documentals gastronòmics per obrir la gana!

CUINA.CAT

17/06/2019
01 Chef's Table, de Netflix

Chef's Table, de Netflix

Chef's Table

Una sèrie documental original de Netflix que aprofundeix en la història de sis xefs de gran prestigi mundial a cada temporada. 'Chef's Table' explica la trajectòria professional d'aquests cuiners i s'endinsa una mica en l'àmbit emocional de cada un, per tal d'entendre aquesta passió que els ha portat al món de la cuina. Una sèrie que s'ha consolidat com a referent dins del món de l'alta cuina i que ha comptat amb la participació de Jordi Roca i Albert Adrià.

02 Pressure Cooker, un documental emotiu

Pressure Cooker, un documental emotiu

Pressure Cooker

'Presure Cooker' és un documental que barreja cuina, dedicació i emoció en una pantalla. Wilma Stephenson imparteix un curs de cuina en un institut de classe baixa a Filadèlfia. Malgrat la seva aparença seriosa i estricta, la professora se centra plenament en el rendiment dels seus alumnes en el món de la cuina per tal que tinguin alguna possibilitat de rebre beques per anar a la universitat.

03 Cooked, de Netflix

Cooked, de Netflix

Cooked

Michel Pollan explora el concepte de la cuina des de la perspectiva social i antropològica amb els punts de partida de l'aigua, el foc, la terra i l'aire. El documental només té quatre capítols, però ha aconseguit captivar milions d'espectadors amb un missatge sobre la importància de la cuina natural, deixant de banda la ja coneguda cuina industrial i el menjar ràpid.

04 Tegui, a family affair

Tegui, a family affair

Tegui, a Family Affair

Pel·lícula presentada a l'apartat 'Cinema Cocina' del Festival de Málaga, tracta d'un xef a la recerca de nous reptes. Això el porta a tancar durant 40 dies el restaurant, considerat un dels millors de l'Amèrica Llatina, i a obrir-ne un de nou sense parets ni sostre en el qual només pot elaborar menús segons els productes collits aquell dia. Tot això també fa trontollar el seu equip, la família Tegui, de manera que també toca les relacions d'amistat.

05 Ferran Adrià

Ferran Adrià

elBulli: Historia de un Sueño

Ferran Adrià compta amb la seva pròpia sèrie documental de la mà d'Amazon Prime on es recorda la creació, la trajectòria i el tancament d'El Bulli, considerat un dels millors restaurants del món. Mitjançant aquesta sèrie es poden conèixer els fonaments amb els quals va néixer aquest establiment, així com els seus procediments a l'hora de cuinar i els seus moments finals, en els quals hi ha imatges d''El último vals', documental de TV3 sobre l'últim dia del restaurant.

06 Crafting a Nation, per als amants de la cervesa

Crafting a Nation, per als amants de la cervesa

Crafting a nation

Hi ha molts documentals al voltant del món del vi, però poques vegades es troba un aprofundiment vertader en l'àmbit de la cervesa artesana. Aquest documental ho aconsegueix, ja que transporta l'espectador als EUA i repassa la revolució de la beguda durant els últims anys, així com el seu impacte en l'economia local de moltes ciutats. Una obra per als amants de la cervesa.

07 Semisweet: Life in Chocolate, la història darrere d'aquesta delícia

Semisweet: Life in Chocolate, la història darrere d'aquesta delícia

Semisweet: Life in Chocolate

Continuant la línia de l'apartat anterior, la xocolata també ha suposat una enorme revolució social i econòmica, ja que ningú pot resistir-se a un trosset d'aquest dolç. 'Semisweet: Life in Chocolate' es dedica a explorar tres continents, quatre històries i el complex món de la xocolata. Això sí, us recomanem tenir al costat un pastís o un brownie per no patir a l'hora de veure les imatges d'aquest deliciós ingredient.

08 Zumbo's Just Desserts, reality show de postres

Zumbo's Just Desserts, reality show de postres

Zumbo's Just Desserts

Avui dia són molt comuns els 'reality shows' dedicats a la cuina. En aquest cas us portem una sèrie de Netflix on podreu observar les tensions, estrès i paciència que tenen els cuiners a l'hora de preparar unes postres. Una sèrie que mostra la dedicació de la cuina amb un format que a Espanya es coneix molt bé.

09 Treme, la cuina en una Nova Orleans en recuperació

Treme, la cuina en una Nova Orleans en recuperació

Treme

Una sèrie creada per David Simon i del domini de la plataforma HBO, 'Treme' situa l'espectador en una escena difícil després de les conseqüències de l'huracà Katrina als EUA. Concretament, tracta com la ciutat de Nova Orleans vol recuperar el seu ritme i estil de vida, sobretot en l'àmbit de la cuina. No cal dir que es destaca la barreja de cultures que conformen la gastronomia de Nova Orleans, on destaca el menjar francés, espanyol, local i crioll.

10 Midnight Diner: Tokyo Stories

Midnight Diner: Tokyo Stories

Midnight Diner: Tokyo Stories

Una sèrie de 10 capítols en què els plats són els fils conductors de les històries que s'expliquen. Tot succeeix en un restaurant de Tòquio que obre només a la nit i rep visitants que s'obren emocionalment amb el cuiner. Una perspectiva de la societat d'aquesta gran ciutat durant la nit que es desenvolupa al voltant del menjar, que canvia cada capítol segons els gustos dels clients.

11 Street Food

Street Food

Street Food

Una sèrie original de Netflix creada pels mateixos productors de 'Chef's Table'. Porta l'espectador als carrers de les ciutats més famoses per tal de descobrir la cuina de carrer, el 'street food', i, així, conèixer la gastronomia del lloc. En cada capítol es presenten dos o tres cuiners que alimenten desenes de persones amb una petita parada al carrer.

12 Parts Unknown, a Amazon Prime

Parts Unknown, a Amazon Prime

Parts Unknown

Si us agrada conèixer la gastronomia d'arreu del món, també podeu mirar 'Parts Unknown', una sèrie de la CNN que ara s'emet a Amazon Prime. El protagonista, Anthony Bourdain, es dedica a viatjar a diferents parts del planeta per conèixer la zona i tastar els plats locals. Una de les filosofies de l'obra és que el luxe es troba en l'aprenentatge i la companyia.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: