Després del tancament de les activitats del 180 aniversari del mercat, l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria n’inicia de noves, que es continuaran desenvolupant a l’Espai Boqueria i estaran relacionades amb el producte, l’alimentació, la cuina, la gastronomia i la cultura. La primera a posar-se en marxa és Gastroboqueria, una sèrie de tallers mensuals de cuina amb xefs de renom, per una banda, i comerciants del mercat, per l’altra, que presenten alguns dels seus productes i en fan propostes de cuina. Els primers tallers van tenir lloc al març, un amb el xef Carles Gaig i l’altre amb Rosa Gabaldà i el xef Aníbal Bonino (Menuts Rosa). Els tallers del mes d'abril els protagonitzaran el xef David Andrés (Via Veneto), el dissabte 17 d'abril, i Maria Dolores Oliveros (El Naranjito de la Boqueria), el dia 22.
En l’apartat dels xefs, la programació del calendari de tallers és la següent:
- David Andrés (Via Veneto), 17 d’abril
- Ada Parellada (Semproniana), 22 de maig
- Raúl Balam (Moments), 19 de juny
- Marco Lecis (Bacaro), 18 de setembre
- Paolo Casagrande (Lasarte), 23 d’octubre
- Arnau Muñío (Direkte Boqueria), 20 de novembre
En l’apartat dels comerciants, el calendari previst és:
- Maria Dolores Oliveros (El Naranjito de la Boqueria), 22 d’abril
- Montserrat Homs (La Moianesa), 20 de maig
- Imma Roquet i Francesc Esteve (Olives Francesc), 17 de juny
- Jaume i Lluïsa Ripoll (Peix Ripoll Estera), 16 de setembre
- Rosa Millán (Fruites Morilla), 21 d’octubre
- Josep Capdevila (Avinova), 16 de desembre
Ateses les circumstàncies actuals, la nova tongada d’activitats es realitzarà en ‘streaming’ a través del canal de YouTube El Mercat de la Boqueria, però amb la voluntat que, quan sigui possible, tornin a ser presencials. No obstant això, quan arribi aquest moment es continuaran emetent també en ‘streaming’, ja que s’ha valorat com a molt positiva l’experiència digital, iniciada l’any passat per poder dur a terme les activitats del programa d’aniversari del mercat.