CUINA.CAT
03/08/2021Palma convida a descobrir el seu patrimoni historicocultural recorrent els seus carrers i patis oberts, però també, a relaxar-se i deixar-se captivar pel magnetisme de la ciutat i la seva màgia a través dels seus sabors. Sabors que arriben dels productes autòctons que converteixen la capital balear en una destinació ideal per gaudir d'un milió d'experiències que connecten el visitant amb el lloc, la seva gent, la seva gastronomia i la seva cultura.
Ciutat mediterrània, Palma és una destinació que obsequia el visitant amb una excel·lent gastronomia autòctona, en la qual destaquen especialment els seus vins, únics i amb identitat pròpia que ja s'han fet un lloc entre els paladars més exigents. De fet, a l'illa mallorquina trobem dues regions reconegudes amb DO, com són Binissalem i Pla de Llevant, premiats en concursos internacionals i, per descomptat, presents també a la capital balear.
Un producte d'excepció obtingut de varietats de vinya autòctones, com mantonegro, callet i fogoneu per a les negres, i moll o prensal blanca per a les blanques, encara que se n'han anat incorporant altres de foranes en els últims anys, principalment franceses, al mateix temps que s'han recuperat varietats tradicionals amenaçades, com la molt preuada alvasia.
Us proposem un passeig per alguns enclavaments de Palma per als amants del vi.
Biblioteca de Babel
Situada prop de la Rambla, aquesta particular llibreria d'estètica tradicional és la simbiosi perfecta entre la literatura i els vins. Les seves prestatgeries estan plenes de llibres de mitologia, poesia i narrativa, però també de més de 200 referències de vins nacionals i internacionals. Al seu interior també s'amaguen un bar i una terrassa on podreu gaudir d'una copa de vi amb un bon llibre a les mans.
Wineing
Passejant pel carrer dels Apuntadors s'arriba a Wineing, un local amb parets de pedra vista i bigues de fusta que recorden un celler tradicional. Un ambient acollidor que convida a entrar i degustar una copa de vi acompanyat d'embotit i tapes típiques de la gastronomia de tota la vida.
Celler Can Rigo
Al centre de Palma, al costat del passeig del Born, es troba un petit local típic mallorquí, en el qual s'ha mantingut la decoració clàssica d'origen. Aquest celler al carrer de Sant Feliu ofereix una carta de vins locals, nacionals i internacionals, un vi per a cada ocasió que serveix de maridatge per a tapes senzilles, de les de sempre, però reinterpretades amb un toc contemporani. Vins naturals i ecològics al cor de Palma.
La Bodeguilla
L'experiència i la innovació s'uneixen en aquest local amb més de 30 anys d'experiència del centre de Palma. La carta de vins és un dels grans valors del restaurant. La seva àmplia selecció abasta vins de totes les regions d'Espanya, incloent-hi varietats de Mallorca, però també internacionals, des de França fins a Nova Zelanda. Com a plus, La Bodeguilla ofereix tapes i plats de tradició nacional, amb ingredients recognoscibles i preparats al moment amb una senzillesa i una tècnica inigualables.
13% Vins Tapes Bistro
En aquest gastrobar del carrer de Sant Feliu de Palma hi ha representats 120 vins nacionals. No hi ha carta de vins, però les seves prestatgeries contenen tant marques de prestigi com de petits i prometedors productors, amb un espai especial dedicat als vins mallorquins. De la cuina de la seva bistro surten tapes elaborades amb producte fresc i de proximitat, lleugeres i sanes per acompanyar qualsevol proposta del seu complet celler.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.