El projecte ‘L’escola es cuina al barri’, que impulsen la Comunalitat de Vic i ACVIC Centre d’Arts Contemporànies, amb la col·laboració del Casal Claret, és un projecte que busca la promoció del petit comerç de proximitat dels barris del sud de Vic. A partir del 9 de març tota la ciutadania pot participar en la iniciativa, en què cada escola del projecte ha elaborat, durant el primer trimestre de l’any, una proposta d’intervenció artística en un aparador d’un establiment d’alimentació del barri. El disseny s’ha basat en un ingredient d’aquella botiga necessari per a l’elaboració de dos plats de cuina tradicional, la harira i les torradetes de Santa Teresa.
En la fase que comença aquest dijous i que durarà fins a l’1 d’abril, la ciutadania podrà recórrer una ruta-gimcana pels deu comerços participants i aconseguir els ingredients necessaris per fer els dos plats. A cada botiga se’ls segellarà una butlleta de participació que hauran obtingut en el primer comerç i, un cop completada, a part de tenir els ingredients per fer la harira o les torradetes, podran obtenir un obsequi.
Escoles i comerços de la ciutat
L’alumnat que ha participat en el projecte és el de 1r de primària de l’escola La Sínia, el de 2n del col·legi Sagrat Cor, el de 4t de l’escola Vic Centre, el de 6è de l’escola Dr. Joaquim Salarich i el de 4t d’ESO de l'institut La Plana. En total, uns 150 alumnes dels cinc centres. Pel que fa als comerços, són la Carnisseria Hassan Ganam, Cal Marcel·lí, Encarna Natural, Cansaladeria Fornell, Can Fussimanya, L’Espiga d’Or, Fruiteria Los Hermanos, El Racó del Panarra, Fruiteria Santi Crivillers Vilamala i la Carnisseria Serrabill (Can Castany).
Per a més informació podeu consultar www.acvic.org