Ja és tota una tradició entre els bloguers gastronòmics, i, fidels a la nostra cita, obrim la convocatòria per participar en el concurs de receptes per a bloguers que CUINA organitza en el marc de Porc i Cervesa. Fira Gastronòmica, de Manlleu, que tindrà lloc el 23 de setembre. Per participar en el concurs, només cal que ens feu arribar una recepta que tingui la llonganissa com a ingredient (parlem de llonganissa com s'entén a la IGP Llonganissa de Vic, l'àrea que comprèn Manlleu; en altres zones s'anomena 'llonganissa seca', 'xolís', etc.). Podeu fer plats de tota la vida, ben originals i saludables. El concurs ja és obert i el termini per participar-hi s’acaba el 15 de setembre. Ens podeu enviar les vostres receptes a redaccio@cuina.cat
L'equip del CUINA triarem les receptes finalistes i, entre aquestes, un jurat qualificat n’escollirà les tres guanyadores, una per cada categoria: cuina creativa, cuina tradicional i cuina saludable. Els finalistes estaran convidats a passar el dia a Manlleu amb activitats exclusives per a ells, que inclouen una visita guiada a la granja Les Basses i un àpat al restaurant Sambucus. A la tarda, durant els actes de Porc i Cervesa. Festa Gastronòmica, que se celebraran a la plaça Fra Bernadí (la plaça gran de Manlleu), es donaran a conèixer els tres guanyadors i es farà el lliurament de premis.
El premi de la categoria 'Recepta creativa/original' consisteix en un àpat per a dues persones a La Porca, a Barcelona.
El premi a la categoria 'Recepta d’estil tradicional' és un un lot de llonganissa cedit per Casa Sendra.
El premi de la categoria 'Recepta saludable' és un lot de cerveses artesanes.
Dia gastronòmic a Manlleu
Si sou més de menjar que de cuinar, el Dia CUINA també us espera. La festa Porc i Cervesa. Fira Gastronòmica de Manlleu és un no parar d’activitats al voltant d’un dels productes més lligats a Osona i d’una beguda que, darrerament, està de moda. Podreu conèixer embotits i cerveses selectes gràcies a la fira d’artesans, on es podran fer tastos, maridatges i aprendre consells de cuina. A més, hi haurà un mercat de productes de proximitat i una matança del porc, una tradició actualment molt restringida. Durant la diada se'n rostiran dues peces i a mitja tarda se’n podrà tastar la carn.
Com a novetat, enguany el Dia CUINA serà el marc en què tindrà lloc el Primer Concurs de Llonganissa Tradicional de Catalunya per escollir quina és la millor del país.
Finalistes
Ja tenim els finalistes del Concurs de Receptes per a Bloguers del dia CUINA. Els bloguers finalistes són:
- Joan F. Pérez (Beatus Ille)
- Cristina Arché (Delícies culinàries Cris)
- Xavier Soriano (FlavorCook)
- Helena Garcia
- Jaume González (El Jaume a la cuina)
- Lídia Casademont (Va de teca)
- Marina Antúnez (Tapa't de tapes)
- Mayte Deza (La Fonda Deza)
- Mercè Domènech (Coqauvin Blog)
- Mireia Bordes (El plat ple)
- Mon (April's Kitch)
- Montse Bertran (Fem cuinetes)